S6 Avant

Veelzijdig, intelligent, sportief

De Audi S6 Avant

Zowel als auto van de zaak of als auto voor het gezin, de Audi S6 Avant is van alle markten thuis. Bovendien overtuigen zijn technologieën op het gebied van infotainment en rijassistentie, de sportieve prestaties en zijn dynamische design.

 

Een royale bagageruimte

De Audi S6 Avant¹ heeft antwoord op elke vraag naar extra ruimte. In het interieur zijn diverse opbergvakken en andere handige plekken voor kleine spullen te vinden. In de bagageruimte past 565 liter aan bagage en door de achterbankleuningen neer te klappen groeit dat volume tot maar liefst 1.680 liter. Met de optionele comfortsleutel (keyless entry and start) en het optionele virtual pedal (met een voetzwaai onder de bumper de achterklep openen) krijgt gebruiksgemak extra cachet.
 

Alles veilig meenemen

In de kofferbakvloer van de Audi S6 Avant¹ zijn standaard twee sleuven geïntegreerd. Daarin zijn op elke positie vastzetogen te gebruiken of bevestigingspunten van een spanband of bagagenet. Handig om spullen op hun plek te houden. Voor grotere voorwerpen, bijvoorbeeld een kofferset, is de optionele set met twee telescopische dwarsstangen een aanrader. Daarmee plaatst u als het ware een klein hek voor uw bagage. Vast en zeker.

Audi Originele Accessoires

Voor langere reizen, de wintersport, sporten en hobby’s met veel materiaal en niet te vergeten jonge gezinnen zijn er de ski- en bagagekoffers van Audi Originele Accessoires. Deze zijn in diverse maten en kleuren leverbaar. Afgebeeld is de variant met een inhoud van 360 liter in het briljantzwart met verchroomde Audi-ringen. Deze dakkoffer is aan beide kanten te openen, wat in – en uitpakken vergemakkelijkt. Vanzelfsprekend is de klep voorzien van een slot. Er passen zeven skisets in van maximaal 155 centimeter of vijf snowboards.

Ervaar de technologie

In het interieur valt direct het infotainment op. Voor alle functies geldt dat ze trefzeker zijn te bedienen en uitblinken in gebruiksgemak. Recht voor u zit de standaard Audi virtual cockpit, een 12,3-inch full-HD-scherm dat het traditionele instrumentarium vervangt. Het grote voordeel van deze digitale tellers is dat u de weergave kunt aanpassen. Met de VIEW-knop links op het stuur maken de toerenteller en snelheidsmeter plaats voor bijvoorbeeld een grote navigatiekaart.  

Behalve aan infotainment is ook veel aandacht besteed aan entertainment. Het standaard Audi sound system levert al een fraai geluid op, maar met een van de optionele Bang & Olufsen installaties haalt u de top in huis. De Premium-variant bestaat uit een vijftienkanaals versterker en zestien luidsprekers. Dankzij de nieuwe 3D-feature wordt voorin een schitterend surroundeffect gecreëerd. Nog een stapje hoger is de Advanced-uitvoering met negentienkanaals versterker en negentien luidsprekers. Daarmee is ook achterin van 3D-geluid te genieten, zodat iedereen aan boord zich in een concertzaal waant. 

Intuïtieve bediening

Niet alleen de Audi virtual cockpit is standaard in de Audi S6 Avant¹, maar ook de topversie van het beschikbare infotainment: MMI navigatie plus met MMI touch response. Twee schermen domineren het dashboard. Vanaf het bovenste bedient u alle infotainmentfuncties, waarbij de icoontjes reageren alsof het fysieke knoppen zijn. Door de voel- en hoorbare ‘klik’ ter bevestiging is de bediening extra gemakkelijk. Door de menu’s swipen en scrollen kan ook, maar onder het rijden is de spraakbediening wellicht net zo prettig. MMI navigatie plus is aan een 4G-module gekoppeld, zodat u Google Earth™-kaarten kunt zien en realtime verkeersinfo ontvangt. Deze toepassingen maken deel uit van Audi connect. De functies die u het meest gebruikt zijn als shortcut vast te leggen. Er zijn zes persoonlijke profielen aan te maken, zodat vaste bestuurders altijd met hun eigen instellingen op weg gaan. En het onderste scherm? Dat is er met name voor de klimaatregeling en andere comfortzaken.

Digitale autosleutel

Uw smartphone heeft u waarschijnlijk altijd bij de hand. Daarom was het voor ons een logische stap om afscheid te nemen van de fysieke autosleutel en de functies daarvan in het toestel te integreren. Dit is mogelijk met Android-telefoons² met NFC-chip. Daarmee ontgrendelt u eenvoudig uw Audi S6 Avant¹. Leg het toestel vervolgens in het speciale vak in de middenconsole en u kunt de motor starten. Dankzij de Near Field Communication-technologie werkt dit ook als de accu niet veel puf meer heeft of onverhoopt helemaal leeg is. Ook handig: via de myAudi-app kunt u de Audi connect key aan maximaal vijf personen tegelijkertijd toewijzen. Handig voor gezinsleden, collega’s en incidentele gebruikers.

Betere telefoonontvangst

Voor een betere ontvangstkwaliteit koppelt de optionele Audi phone box³ uw compatibele smartphone aan de buitenantenne van de auto. Bovendien kunt u met de telefoon in dit vak handsfree bellen via de automicrofoon en -luidsprekers en wordt uw toestel draadloos opgeladen (als dit geschikt is voor Qi-opladen).

Assistenten op de achtergrond

De Audi S6 Avant¹ is uitgerust met radarsystemen, surround-camera’s en ultrasone sensoren. Alle informatie komt in een centrale computer bijeen, die daarmee voortdurend een beeld van de auto-omgeving samenstelt. Die database komt dan weer van pas voor de – al dan niet optionele – assistentiesystemen, die ongekend goed in hun soort zijn. Veel technologieën zijn in aantrekkelijke pakketten bijeengebracht, met de duidelijke namen City en Tour. De optionele Audi Lane Departure Warning helpt om onbedoeld afwijken van de eigen rijstrook te voorkomen. Het systeem doet dit door binnen de technische beperkingen stuurcorrecties uit te voeren, al dan niet gepaard gaand met een trilling. Inbegrepen is emergency assist, waarmee de auto een inactieve bestuurder herkent. Als waarschuwingen niet helpen, zet emergency assist de auto automatisch stil.

Een sportieve aandrijving

Behalve door zijn unieke combinatie van eigenschappen – zakenauto, sportbolide, gezinswagen – valt de Audi S6 Avant ook op door zijn krachtige dieselmotor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,5 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 171 g/km). De 3.0 V6 TDI levert een vermogen van 257 kW (349 pk) en een koppel van 700 Newtonmeter. Daarmee accelereert de Audi S6 Avant in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h.

Efficiënt en comfortabel

Onze V6-motoren kennen een bijzonderheid: ze zijn namelijk geëlektrificeerd. Daarmee zijn het zogeheten mild hybrids. Hun riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt-accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. De installatie kan vertragingsenergie opvangen en in de accu opslaan. Het start-stopsysteem werkt al zodra de snelheid onder de 22 km/h zakt en ook als u tussen 55 en 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen. Het hoge voltage wordt verder benut door een elektrische compressor die de turbo aanvult. Dat voelt u met name bij lagere toerentallen, zoals tijdens wegrijden vanuit stilstand.

Kies uw eigen set-up

 

Met het standaard Audi drive select kunt u actief de rijbeleving beïnvloeden. De instellingen hebben effect op diverse systemen in de Audi S6 Avant¹, waaronder de besturing en het motormanagement. Ook optionele uitrusting wordt aan Audi drive select gekoppeld, zoals de adaptieve dempers van het S-sportonderstel, het sportdifferentieel van de quattro vierwielaandrijving en de dynamische vierwielbesturing. En wenst u een eigen menu samen te stellen? Kies dan voor de stand Individual en bepaal zelf de werking van elke component.

Dynamische vierwielbesturing

De Audi S6 Avant¹ beschikt standaard over progressieve besturing, die met zijn directe reacties het rijden op een bochtenrijk traject nog leuker maakt. Voor wie alleen het allerbeste wil, is er de dynamische vierwielbesturing. Deze maakt dat de auto stabiel blijft tot aan het grensbereik, of die limiet nou dichterbij komt door de rijsnelheid of door de staat van het asfalt. Verder is met deze stuurinrichting de draaicirkel kleiner en kan de auto actieve stuuringrepen uitvoeren.

Strakke en karaktervolle lijnen

Rechte lijnen, een schuin aflopende achterkant en een spoiler bovenaan de achterklep. Deze ruime en snelle bolide heeft het kenmerkende silhouet van een Avant, maar dan met net dat beetje extra. Diverse speciale S-details geven de Audi S6 Avant¹ een onderscheidende uitstraling. Twintig inch groot lichtmetaal is standaard en optioneel is 21 inch mogelijk. Ook willen we hier de optionele rode remzadels noemen; een fraaie en uiterst sportieve keuze. Aan de voorkant valt de brede en lage singleframe-grille op, afgewerkt in een donkere chroomtint. Over de volle breedte van de voorspoiler loopt een aluminiumkleurige spijl. Achter schitteren vier verchroomde uitlaatsierstukken.

Een sportief en ruim interieur

Bij het openen van een van de voorportieren gaat de verlichting in de aluminium dorpelafwerking aan. Daarop prijkt het bekende S-logo. De rest van het interieur blinkt ook uit door een sportieve aankleding. Zo heeft de Audi S6 Avant¹ standaard S-sportstoelen met S-logo’s bovenaan de rugleuningen. Die elektrisch instelbare zetels bieden stevig houvast. Laat uw hand op de transmissiehendel met S-logo vallen. Aan de hand van diverse lederpakketten en decoratielijsten kunt u de binnenkant van uw auto volledig personaliseren. 

Een schitterende uitstraling, een fantastische afwerking en groots zitcomfort voor- en achterin. Hoofd en knieën hebben voldoende speling met het interieur. Voor nog meer verwennerij raden we Audi Premium Air Quality aan, dat met een ionisator en parfumeur het interieurklimaat figuurlijk naar een nog hoger niveau tilt. En wie een groter ruimtelijk effect wenst, kan het optionele glazen panoramadak overwegen. Licht, lucht en zonneschijn – zo mooi kan het onderweg zijn.
 

Een sterk einde

De auto vertelt zelf het sportieve verhaal. Daarom heeft de Audi S6 Avant¹ een diffusorgedeelte met aluminiumkleurige dwarsspijl en vier verchroomde uitlaatsierstukken. Het S6-logo bevestigt dat dit inderdaad een sportieve topper is.

S6 Avant