Laadklepkeurmerk

Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK)

BOVAG erkend laadklepkeurstation Bourguignon Leeuwarden tot 3.500KG laadvermogen. Laat uw laadklep jaarlijks keuren en onderhouden bij Bourguignon Volkswagen Bedrijfswagens!

Direct online plannen

Laadklepkeurstation Bourguignon

Een laadklep is volgens de wet een arbeidsmiddel. In de Arbowetgeving staat de veiligheid van de medewerker voorop wanneer zij een arbeidsmiddel gebruiken. Arbeidsmiddelen moeten volgens de arbowet gekeurd worden voor de eerste ingebruikname. Daarna moeten ze regelmatig worden gekeurd op slijtage en beschadigingen. Het Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK) keurmerk waarborgt de veiligheid van uw laadklep. Bourguignon Leeuwarden is BOVAG gecertificeerd om jaarlijks deze laadklepkeurig (tot 3.500KG) uit te voeren. 

Hoe werkt een laadklepkeuring?

1. Maak een afspraak

Maak een afspraak bij Bourguignon Leeuwarden.

2. De keurmeester keurt

Een gecertificeerd keurmeester keurt de laadklep bij Bourguignon Leeuwarden. 

3. Keuringsbewijs

Als uw laadklep is goedgekeurd, ontvangt u van de keurmeester een keuringsbewijs. De stickers met het unieke keuringsnummer wordt zichtbaar op uw laadklep geplakt. U ontvangt ook digitaal een checklist met de keurmerken. Bewaar alle documenten goed, u heeft ze nodig bij controles. 

Aansprakelijkheid

Als er zich een ongeluk voordoet met een laadklep, kan het bedrijf aansprakelijk gesteld worden. Bij een aansprakelijkheidsprocedure zal altijd onderzocht worden of de klep wel volgens de regels gekeurd is.

Optimale zekerheid

Wie jaarlijks de laadklep laat keuren volgens de LPK-checklist kiest voor een laadklep die:

  • voldoet aan de meest actuele veiligheidseisen;
  • gekeurd is door een speciaal daartoe opgeleide keurmeester.