qmakt5c21r2o1i_1200.jpg

Vernieuwde Audi SQ7: design, technologie en sportiviteit in een nieuw maatpak

Audi geeft de Q7 een uitgebreide update.

  • Vertrouwd ontwerp met nieuwe details voor een indrukwekkende uitstraling
  • Standaard Matrix LED-koplampen; optioneel voor het eerst inclusief digitaal instelbaar lichtdesign voor en achter
  • Sportiviteit van topniveau dankzij krachtige 4,0-liter biturbo V8 en elektromechanische actieve rolstabilisatie


Audi heeft de sportieve SQ7 vernieuwd en voorzien van een aangescherpt design en nog betere technologie. Het frisse exterieurdesign met nieuwe sportieve accenten voor de voor- en achterzijde benadrukt het krachtige karakter van de 373 kW/507 pk sterke power-SUV, die royaal ruimte biedt aan maximaal zeven inzittenden. Standaard krijgt de vernieuwde SQ7 geavanceerde Matrix LED-koplampen. Een primeur zijn de optionele HD Matrix LED-koplampen met lasertechnologie als extra grootlichtfunctie, die dankzij de digitale dagrijverlichting nu een keuze in het lichtdesign mogelijk maken. Digitale OLED-achterlichten met vier selecteerbare lichtdesigns onderstrepen Audi’s merkfilosofie ‘Voorsprong door techniek’ aan de achterzijde.

Als meest sportieve variant binnen de vernieuwde Audi Q7-familie belichaamt de SQ7 Audi’s moderne designtaal met een minimalistische vorm, strakke oppervlakken en een groot(s) formaat. Deze meest dynamische Q7 onderscheidt zich uiterlijk door een nieuw ontworpen voorspoiler, een indrukwekkende diffuser en ovale dubbele uitlaatpijpen – typische elementen voor de S-modellen van Audi. De Singleframe-grille aan de voorzijde valt op door de verticale, L-vormige inleg in een sportief kleurenschema. De grotere luchtinlaten zijn over het hele oppervlak voorzien van honingraatroosters. Daarnaast zijn er drie nieuwe lakkleuren - Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red - beschikbaar waarmee klanten de vernieuwde Audi SQ7 optisch kunnen personaliseren.

Niet alleen sportief, ook heel veelzijdig, ruim en comfortabel

Audi levert de vernieuwde SQ7 zowel in een vijfpersoonsuitvoering als in een praktische zevenpersoons configuratie. In beide gevallen combineert de sportieve SUV comfort van topniveau met flexibel gebruiksgemak. Afhankelijk van de positie van de rugleuningen achterin biedt de bagageruimte in de versie met vijf zitplaatsen een volume van 780 liter tot 1.908 liter. De achterklep is standaard voorzien van elektrische bediening en kan optioneel ook met een voetgebaar worden geopend of gesloten. Voor nog meer comfort biedt Audi de optionele achterbank ‘plus’ aan. Hiermee kunnen de lengte van de zitting en de hoek van de rugleuning van alle drie zitplaatsen achterin afzonderlijk worden versteld. Er is altijd voldoende ruimte voor drie kinderzitjes en ook de derde zitrij kan elektrisch worden gedeeld en neergeklapt. Naast de verfijningen heeft Audi ook de interieuropties voor de SQ7 opnieuw uitgewerkt, met veel oog voor detail. Zo zijn de naden van de stoelbekleding nu standaard in een contrasterende grijze kleur uitgevoerd en biedt de SQ7 wat interieurafwerking betreft voor het eerst ook keuze uit mat carbon met keperstructuur en geborsteld mat aluminium met zilverkleurig lineair reliëf.

Veiligheidssystemen

Op het gebied van rijhulpsystemen krijgt vooral het omgevingsdisplay van de vernieuwde Audi SQ7 een upgrade. De Audi virtual cockpit toont onder andere een waarschuwing voor het wisselen van rijstrook, andere weggebruikers (vrachtwagens, auto’s en motoren), afstandswaarschuwing, assistentie bij kruispunten en verkeerslichtinformatie, alles in verbluffende full HD-kwaliteit.

Dynamischer dan ooit

Als vanouds beschikt de Audi SQ7 voor de aandrijving over de imposante, 373 kW/507 pk en 770 Newtonmeter sterke 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor, die standaard is gekoppeld aan de snel schakelende 8-traps tiptronic-automaat en quattro vierwielaandrijving. Met die combinatie accelereert de SQ7 in slechts 4,1 seconden van nul naar 100 km/u, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De TFSI V8 produceert een sportieve en krachtige sound en is voorzien van cilinder-on-demand, waarbij bij lage belasting vier cilinders worden uitgeschakeld voor een efficiënter brandstofverbruik. Een speciale klep in het uitlaattraject moduleert het geluid afhankelijk van de belasting en het toerental. 

Met het optionele advanced suspension pakket beschikt de Audi SQ7 over een sportdifferentieel inclusief torque vectoring-functie. Tevens is dan de geavanceerde elektromechanische actieve rol

Verlichting met eigen signatuur

In de vernieuwde Audi SQ7 wordt de weg standaard verlicht door Matrix LED-koplampen. HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht zijn optioneel verkrijgbaar. Ze werken elk met 24 LED’s en een krachtige laserdiode en zijn herkenbaar aan een blauw omgevingslicht dat in de koplampen is verwerkt om de precisie van de lasertechnologie te symboliseren. Nieuw voor de koplampen van het topmodel zijn de digitale dagrijverlichtingsignaturen. Ze geven de sportieve SQ7 zijn karakteristieke en onmiskenbare uiterlijk doordat de gebruiker via het MMI één van de vier verschillende lichtsignaturen kan selecteren. Achter beschikt de Audi SQ7 voor het eerst optioneel over grotendeels gedigitaliseerde OLED-achterlichten, die eveneens keuze bieden uit vier digitale lichtdesigns.

Als onderdeel van de model-update breidt Audi het aanbod in-car apps voor de SQ7 ook verder uit. Voor het eerst kunnen alle inzittenden gebruikmaken van populaire apps als Spotify en Amazon music. Regelmatige over-the-air software-updates en een voortdurend uitbreidende reeks apps zorgen voor een nog grotere persoonlijker afgestemd infotainmentsysteem.

Lees meer Audi nieuws