a3l-drive-004-v3

Audi onthult de nieuwe A3 Limousine

  • Uniek design met coupé-looks
  • Gegroeid in alle dimensies, meer focus op sportiviteit
  • Verkoop vanaf 23 april; prijzen vanaf € 34.900*

Na de onthulling van de A3 Sportback onthult Audi nu ook de nieuwe A3 Limousine. De compacte sedan is op alle fronten gegroeid, wat zich vertaalt in meer interieurruimte. Stijlvolle, coupé-achtige looks en nieuwe onderstelsetups maken hem sportiever dan zijn voorganger. Vanaf 23 april is de Audi A3 Limousine bij Bourguignon te bestellen.

De nieuwe A3 Limousine is gegroeid tot 4,50 meter,  een verschil van 4 centimeter. Ook in de breedte (+2 cm ) en hoogte (+1) is de tweede generatie van de A3 Limousine groter geworden, en dat zorgt voor meer ruimte voor de inzittenden. De bagageruimte is ongewijzigd, dus er kan nog steeds 425 liter aan bagage mee.

Uiterlijk volgt de A3 Limousine de lijn van de A3 Sportback. Een herkenbaar front met een de Singleframe grille en scherp getrokken koplampen die in het topmodel zijn voorzien van Matrix LED-technologie. De kenmerkende lijn op de A3 Limousine in tegenstelling tot de Sportback helemaal door tot in de achterbumper. Dat accentueert de lengte van de Limousine vergeleken met de Sportback – en maakt hem tot een elegante verschijning. De daklijn buigt vanaf de B-stijl naar achteren toe af tot in de opvallende – optioneel ook in carbon beschikbare - achterspoiler, wat de A3 Limousine coupé-achtige looks bezorgt. 

Comfort en sportiviteit in één

Het onderstel van de nieuwe A3 Limousine biedt een uitstekende balans tussen comfort en dynamiek, maar legt  meer nadruk op sportiviteit vergeleken met zijn voorganger. Naast het standaard onderstel is er tevens keuze uit een sportonderstel of een ophanging met instelbare dempers.

Twee motoren bij de marktintroductie

De Audi A3 Limousine wordt in eerste instantie leverbaar met een keuze uit een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel. De 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Naast cilinderuitschakeling beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem. Deze technologie wint energie terug bij het afremmen en levert bij acceleraties vanuit stilstand of vanaf lagere toerentallen tot 50 Nm aan extra trekkracht. Bovendien draagt het mild-hybridesysteem bij aan een brandstofbesparing tot 0,4 l/100 km.

De 35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens gecombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Enkele weken na de marktintroductie volgen nog twee motoren: een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

Rijk uitgevoerde Business edition

Wat uitrusting en uitvoeringen betreft volgt de A3 Limousine de lijn die met de A3 Sportback werd ingezet. Dat betekent dat de A3 Limousine Pro Line in de basis al rijk is uitgerust, maar voor wie meer wil is er de zeer complete Business edition, de sportieve S edition of de exclusieve edition one. Extra aandacht verdient de Business edition, die voor de prijs van een Pro Line extra is uitgerust met bijvoorbeeld het advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED koplampen plus LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, Audi virtual cockpit en de Audi Smartphone Interface (Apple CarPlay).