Banden_Banner

Banden

Veilig op weg met goed profiel.

Direct online plannen

Repareer of vervang banden tijdig.

Om veilig en comfortabel te kunnen rijden is het gebruik van goede autobanden erg belangrijk. Zo loop je met uitgedroogde banden kans op een klapband en bij een  lage profieldiepte loop je slipgevaar. Wanneer de bandenspanning te laag is, merk je dit aan de wegligging en aan de toename in het brandstofverbruik. Zorg er dus altijd voor dat jouw banden in orde zijn. Wij helpen graag met het controleren van de banden en indien nodig repareren of vervangen wij ze direct.

Zomer- en winterbanden

Ook het gebruik van seizoensbanden draagt bij aan veilig en comfortabel rijden. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt, wordt het rubber van de zomerband harder. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling die ervoor zorgt dat de banden flexibel blijven tijdens de koude dagen. En dankzij een speciaal profiel komt sneeuw los van de band, waarmee slipgevaar wordt gereduceerd. In ons assortiment vind je een uitgebreid aanbod aan zomer- en winterbanden voor elke auto.

Verblijf in ons Bandenhotel

In ons bandenhotel worden jouw zomer- en/of winterbanden opgeslagen in klimaatgecontroleerde ruimten. Dankzij optimale condities zoals een vrijwel constante temperatuur en vochtigheidsgraad en weinig verlichting, gaan de banden langer mee en blijven functionele eigenschappen langer behouden.

5 tips voor jouw banden

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning; de juiste druk staat in de handleiding van jouw auto of aan de binnenkant van de tankklep.
  2. Meet de profieldiepte; 1,6 mm is het wettelijk minimum maar wij adviseren om de band bij 3 mm al te vervangen, gezien de functionaliteiten dan al behoorlijk verminderd zijn.
  3. Is één band afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, vervang dan toch beide banden; ongelijke banden hebben een negatieve invloed op de grip.
  4. Check af en toe de banden op beschadigingen.
  5. Vergeet niet het reservewiel regelmatig te controleren; ook als je een band niet gebruikt kan er lucht ontsnappen.