092019 Audi SQ8 TDI-01.jpg

SQ8 TDI

Sportauto, coupé en SUV

  • Kopen v.a.

    € 196.519,-

  • Bijtelling

    22 %

De Audi SQ8 TDI

In de Audi SQ8 TDI geniet u van het progressieve design, de beresterke motor en gripvaste quattro permanente vierwielaandrijving. Bovendien rijdt u in alle comfort over wegen van allerlei kaliber, waarbij u de ene keer misschien de nadruk legt op zijn dynamische coupé-eigenschappen, de andere keer een puur sportieve beleving ondergaat en net zo gemakkelijk geniet van alle ruimte en gebruiksgemak die bij een SUV horen. De sublieme bouwkwaliteit en verregaande digitalisering van bediening en infotainment zijn in alle omstandigheden vanzelfsprekend.

Een sportief design

De Audi SQ8 TDI heeft een sportief karakter en dat draagt hij uit met diverse unieke details. De indrukwekkende voorkant heeft een speciale S-bumper die volledig in carrosseriekleur is gespoten. De progressief gevormde roosters van de luchtinlaten zijn in mat titaanzwart. In de achthoekige singleframe-grille vallen de rechtopstaande dubbele spijlen op. Verleg de blik naar de flanken en bekijk het dynamische silhouet met coupéachtige lijnen. De aan de SQ8 TDI voorbehouden dorpelaankleding en standaard 21-inch wielen zijn ronduit imponerend. Optioneel zijn 22 inch en rode remzadels mogelijk. Aan de achterkant bepalen de doorlopende verlichtingsstrook, de S-diffusor en vier functionele uitlaten het beeld.

Een krachtige aandrijflijn

De Audi SQ8 TDI heeft een vierliter achtcilinder TDI-motor met twee turbo's en een compressor. Deze V8-biturbo is goed voor een vermogen van 320 kW/435 pk en een koppel van 900 Newtonmeter. Een elektrisch aangedreven compressor ondersteunt de turboladers en zorgt ervoor dat deze auto zeer goed uit de startblokken komt en bij stijgende toerentallen soepel en naadloos veel kracht blijft leveren. Dat blijkt ook uit een acceleratietijd van 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h en de begrensde topsnelheid van 250 km/h. De SQ8 TDI is een milde hybride met 48-volt elektrische installatie, waardoor de auto energie kan terugwinnen en verbruiksverlagend kan doorrollen met uitgeschakelde motor.
 

Een dynamische rijbeleving

Door innovatieve ondersteltechnieken ligt de Audi SQ8 TDI sportief en stevig op de weg en is hij tegelijkertijd heel comfortabel. Elektronisch geregelde luchtvering met een sportieve afstemming is standaard. Bijkomend voordeel van deze vering is dat de carrosserie altijd mooi vlak blijft en dat diverse rijhoogtes zijn in te stellen. Dat werkt via het eveneens standaard systeem Audi drive select, met zeven standen die het rijkarakter mede bepalen. Optioneel is er vierwielbesturing voor extra gemakkelijk draaien en keren op lagere snelheid en sportief en stabiel sturen op hogere snelheid. Ook optioneel zijn de actieve rolstabilisatie om overhellen terug te dringen en keramische remmen om nog beter te vertragen en het onafgeveerde gewicht te verlagen.

Digitaal waar mogelijk

In het clean getekende interieur valt de strakke afwerking op. Daar passen de grote schermen goed bij. De Audi virtual cockpit fungeert als instrumentenpaneel. Op dit 12,3-inch grote hi-res scherm ziet u vertrouwde zaken zoals de toerenteller, snelheidsmeter, tijd, brandstofvoorraad en actieradius. Daarnaast kunt u er de kaart van het standaard navigatiesysteem op projecteren. In de middenconsole zijn er twee grote aanraakschermen voor de bediening van vrijwel alle aanwezige functies.
 

Een intuïtieve bediening

De Audi SQ8 TDI heeft standaard het topinfotainmentsysteem van Audi aan boord: MMI navigatie plus met MMI touch response. Vanaf het bovenste scherm gebruikt u alle infotainmentfuncties. De bediening werkt heel vanzelfsprekend, ook omdat de schermknoppen een klikgeluid produceren en lichte weerstand geven. Om het u nog gemakkelijker te maken reageren de toepassingen ook op gesproken instructies.

Optioneel is zelfs Alexa van Amazon te integreren. Dan heeft u snel en eenvoudig toegang tot weer, nieuws en sport. Bij MMI navigatie plus hoort ook de Audi connect dataverbinding, waardoor de navigatiekaart te vervangen is door Google-Earth™ en realtime verkeersinformatie binnenkomt. Het onderste scherm is er voornamelijk voor de klimaatregeling en andere comfortfuncties.

Ruim, elegant en sportief

De Audi SQ8 TDI heeft een ruim interieur dat uitblinkt door de fraaie lijnen, smetteloze afwerking en sportieve aankleding. Standaard zijn onder meer aluminium dorpelstrips met verlichting bij alle portieren, sportstoelen met S-logo’s en contrasterende stiksels, edelstalen afwerking van pedalen en voetsteun, een driespaaks lederen stuur met veel bedieningsknoppen en ambient light.

Op de optielijst kunt u dan nog terecht voor onder andere ’S-sportstoelen plus’ met geïntegreerde hoofdsteunen, hogere wangen alsmede ventilatie, verwarming en massage, klimaatregeling inclusief ionisator en parfumeur, een groot glazen schuifdak, een verschuifbare achterbank met drie instelbare rugleuningen en een railsysteem om bagage in de kofferbak vast te zetten.

Assistentie op de achtergrond

Terwijl u uw Audi SQ8 TDI door het verkeer stuurt, kijken diverse elektronische regelsystemen met u mee. Deze zijn standaard of tegen meerprijs bij te bestellen. De optionele functies zijn in themapakketten gebundeld met de veelzeggende namen Tour, City en Parking. Daarbij kunt u onder meer denken aan een uitgebreide adaptive cruise control die kan optrekken en afremmen, de snelheid vasthouden en voldoende afstand bewaren. De uitstapwaarschuwing attendeert bij het openen van de portieren op achteropkomend verkeer zoals fietsers. U ziet een waarschuwingslamp en voelt een korte weerstand in het portier.

Veel licht in de duisternis

De Audi SQ8 TDI heeft altijd led-koplampen, waarbij u deze optioneel kunt upgraden naar HD-matrix-units. Led-koplampen hebben als groot voordeel dat ze een sterk licht produceren dat goed zichtbaar is voor anderen en waarmee u zelf ook meer ziet. De vooruitstrevende HD-matrix led-koplampen werken met een dynamische lichtbundel die voortdurend op de omgeving en het verkeersbeeld reageert. Het design van deze lampen past perfect bij de sportieve uitstraling van de Audi SQ8 TDI. Bovendien zijn de HD-matrix led-koplampen uitgerust met dynamische knipperlichten en vertonen ze bij het openen en afsluiten van de auto een futuristische animatie.
 

SQ8