ABT-tuning bij Bourguigon

Maak jouw Volkswagen, Audi, SEAT of Skoda uniek met ABT.

Meer informatie aanvragen

ABT Sportsline

ABT Sportsline is de grootste tuningprovider voor voertuigen van de Volkswagen- en Audi-groep en voert ook tal van motorsportactiviteiten uit . Maar in een bedrijf met meer dan 125 jaar geschiedenis waarderen ze ook hun roots.

Het ABT Werk

De geschiedenis van ABT Sportsline

Toen Johann Abt, de kleinzoon van de oprichter van ABT Sportline, in 1950 zijn eerste autorace uitreed en de hoeksteen legde voor hun motorsportactiviteiten, bestond AUTO-ABT in Kempten, Beieren al een tijdje. Johan waardeerde snelle auto's ook in het dagelijks leven. Daarom richtte hij in 1967 ABT Tuning op. In 1978 stemde hij de eerste VW Golf en in 1980 lanceerde hij al het eerste chiptuningproduct. Daarna ging het heel snel. In 1991 werd het nieuwe prestigieuze hoofdkantoor gevestigd in wat nu de "Johann-Abt-Street" is. In 2014 kwam er een indrukwekkend motorsportcentrum bij waarin ook een eigen museum is opgenomen.

ABT_Chiptuning_Banner
Chiptuning
ABT_Bodykit_3
Bodykits
ABT_Accessoires_Banner
Accessoires

ABT Sportsline heeft dé oplossing

De toewijding om het beste uit elke motor te halen, maakt deel uit van de familietraditie van ABT. Of het nu gaat om de optimalisatie van het elektronische motormanagement of het achteraf inbouwen van een turbocompressor of compressor - als het gaat om prestatie-upgrades, zijn ze in hun element en zijn ze de nummer 1 ter wereld voor auto's van Audi, VW, Seat en Škoda. 

De kennis van de ingenieurs beperkt zich overigens niet alleen naar de motortechnologie, maar ook carrosseriedelen, wielen, ophangingsmateriaal en interieuronderdelen behoren tot het portfolio van ABT Sportline. Het is zelfs mogeljk om unieke stukken te laten ontwikkelen afgestemd naar wens van de klant.