201909-Volkswagen-6.1-01.jpg

Volkswagen Transporter 6.1

Het icoon. Innovatiever dan ooit

  • Kopen v.a.

    € 19.635,-

  • Zakelijke lease v.a.

    € 399,-

Je hebt blinken. En je hebt uitblinken.

De Transporter 6.1 staat nu voor je klaar in onze showrooms. Kom nu proefrijden! Want de iconische Transporter is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn blinkende nieuwe looks. Met het volledig nieuwe dashboard met digitale cockpit, de nieuwste generatie infotainmentsystemen, vernieuwde TDI-motoren, de zeer rijke standaarduitrusting én hightech bestuurdersassistentie is de Transporter 6.1 een echte uitblinker.

Denk je nu. ''Dat zal allemaal wel''? Kom dan maar eens een rondje rijden en ervaar het zelf. Verschil moet er zijn.

Interieur 6.1

Naast het nieuwe, gemoderniseerde dashboard kenmerkt het interieur van de Transporter 6.1 zich door details zoals de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de optionele laadruimtevergrendeling die het mogelijk maakt om de laadruimte afzonderlijk van het bestuurdersgedeelte te vergrendelen en het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders. Bovendien overtuigt de Transporter 6.1 met de moderne mogelijkheden van de standaard connectiviteit die de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem mogelijk maakt. Daarnaast zorgen een hogere zitpositie voor een maximaal overzicht en tal van opbergvakken houden het interieur opgeruimd.

Digitale weergaven 6.1

201909-Volkswagen-6.1-10.png

Jouw cockpit

Op het vernieuwde instrumentenpaneel zie je alles in één oogopslag. Het display voor de multifunctionele weergave belangrijke informatie weer over het gereden traject, de rijtijd en het verbruik. In de multifunctionele weergave is tevens een vermoeidheidsherkenning inbegrepen. Zodra deze bij de bestuurder een afwijking ten opzichte van het normale stuurgedrag registreert, krijgt de bestuurder middels optische en akoestische signalen het advies om te pauzeren.

201909-Volkswagen-6.1-04.jpg

Jouw infotainmentcentrale

Of je nu tijdens het rijden wilt bellen, informatie over de verkeerssituatie nodig hebt of simpelweg wil worden vermaakt: het optionele en intuïtief te bedienen navigatiesysteem ‘Discover Media‘ bied je toegang tot een groot aantal handige functies en vervult elke wens. Zo reis je altijd uiterst prettig en veilig.

201909-Volkswagen-6.1-03.png

Jouw toegang tot een wereld vol innovatieve online diensten

De Transporter 6.1 beschikt standaard over de innovatieve online functies van ‘We Connect‘ “ en over de nieuwste generatie van de zogeheten infotainmentmatrix 'MIB3'. Desgewenst ben je tijdens het rijden online. Met ‘We Connect‘ beschik je over features die het rijden nog comfortabeler en veiliger maken. Of het nu gaat om realtime verkeersinformatie of de online gebiedsnieuwsupdates – jouw Transporter 6.1 beschikt over een maximale connectiviteit.

Comfort-highlights 6.1

201909-Volkswagen-6.1-05.png

Elektromechanische besturing

De elektromechanische stuurbekrachtiging in de Transporter 6.1 bied je actieve en adaptieve ondersteuning in bijna alle rijsituaties en vormt de basis voor de modernste assistentiesystemen in de Transporter 6.1

201909-Volkswagen-6.1-06.png

Stoelaanbod

De Transporter 6.1 beschikt over een geoptimaliseerde, ergonomische bestuurderswerkplek met traploos verstelbaar stuurwiel. Uniek is het afsluitbare vak onder de tegen meerprijs leverbare dubbele zitbank voor bijrijders dat waardevolle spullen extra beschermt.

201909-Volkswagen-6.1-08.png

Mobiele telefoonaansluiting 'Comfort'

De optioneel verkrijgbare mobiele telefoonaansluiting 'Comfort" maakt de communicatie eenvoudig en jouw smartphone wordt draadloos opgeladen (afhankelijk van het model). Je handen blijven daar waar ze horen: veilig op het stuur.

Rijdynamiek 6.1

De Transporter 6.1 is leverbaar met tal van motor- en transmissievarianten. De tegen meerprijs leverbare bak met dubbele koppeling (DSG) zonder trekkrachtonderbreking is bijzonder comfortabel en zuinig. Met de leverbare vierwielaandrijving 4MOTION blijft de Transporter 6.1 met het tegen meerprijs leverbare sperdifferentieel qua offroadcapaciteiten leider in zijn klasse.

Assistentiesystemen 6.1

201909-Volkswagen-6.1-15.png

Zijflankbescherming

Veilig aan het verkeer deelnemen en schade door objecten of aan derden voorkomen? De optioneel leverbare flankbescherming controleert de zijkanten van de auto en waarschuwt bij kritieke afstanden ten opzichte van palen, muren of voetgangers.

201909-Volkswagen-6.1-14.png

Zijwindassistent

De standaard geleverde zijwindassistent is een onderdeel van het elektrische stabiliseringsprogramma. De bestuurder wordt bij sterke zijwind ondersteund door automatische remingrepen op de wielen.

201909-Volkswagen-6.1-13.png

Rijstrookbehoudassistent "Lane Assit"

De optionele rijstrookbehoudassistent stuurt tegen bij ongewild verlaten van de rijstrook. De bestuurder wordt tegelijkertijd gewaarschuwd door een waarschuwingsgeluid en een melding op het multifunctionele display.

201909-Volkswagen-6.1-11.png

Dodehoeksensor ("Blind Spot") incl. uitparkeerassistent

De optionele uitparkeerassistent geeft een waarschuwing signaal, wanneer bij het achteruit rijden uitparkeren een ander voertuig dat op kritieke afstand nadert wordt herkend. Indien de bestuurder niet reageert, kan het systeem door een remingreep de gevolgen van een mogelijk ongeval verminderen of dit idealiter voorkomen.

201909-Volkswagen-6.1-12.png

Parkeerassist "Park Assist"

Gemakkelijk inparkeren? Dit systeem kan bijna volledig autonoom jouw Transporter inparkeren. Sensoren meten of er voldoende ruimte is om de Transporter te parkeren. Als er voldoende ruimte is, stop je de auto en bedien je alleen het koppelings, rem en gaspedaal, de auto neemt het sturen volledig van je over. Zo sta je perfect geparkeerd.

201909-Volkswagen-6.1-17.png

Grootlichtassistent "Light Assist"

Dit systeem schakelt automatisch grootlicht uit als er voor- of tegenliggers zijn, om te voorkomen dat deze verblind worden. Boven de 60 km/u en bij volledige duisternis schakelt het systeem automatisch grootlicht in

201909-Volkswagen-6.1-16.png

Automatische afstandregeling

De tegen meerprijs leverbare ACC (Adaptive Cruise Control) past de snelheid automatisch aan een voor de Transporter rijdend voertuig aan, en houdt daarbij door de bestuurder ingestelde afstand aan. Het systeem is inclusief het afstandscontrolesysteem "Front Assist".

Transporter 6.1