Stof- en pollenfilter vervangen

U wilt toch ook frisse en gezonde lucht in uw Volkswagen? Laat het stof- en pollenfilter van uw aircosysteem tijdig vervangen. Plan vandaag nog een afspraak in bij uw Volkswagen-dealer in Friesland.

Wat is een stof- en pollenfilter?

Uw airco bestaat uit verschillende onderdelen. Het stof- en pollenfilter is slechts een van die onderdelen, maar heeft wel een essentiële functie. Het filtert namelijk stofdeeltjes, pollen en uitlaatgassen uit de lucht, voordat het in uw auto terecht komt. Het houdt daarmee de luchtkwaliteit hoog en voorkomt vette ruiten. 

Stof- en pollenfilter vervangen

De werking van het filter neemt op termijn af waardoor stofdeeltjes, pollen en uitlaatgassen niet voldoende meer tegen worden gehouden. Daarom moet het stof- en pollenfilter af en toe vervangen worden. Meestal gebeurt dit tijdens de airco onderhoudsbeurt, maar bij een hoge concentratie aan schadelijke stoffen in de lucht of wanneer u extra gevoelig bent voor stof en/of pollen, dan is het verstandig dit vaker te doen. Vraag onze aircospecialisten om advies.

Functioneert uw airco optimaal?

Het stof- en pollenfilter is slechts één van de onderdelen van uw aircosysteem waar met enige regelmaat aandacht aan moet worden geschonken. Wilt u graag weten of uw airco optimaal functioneert? Laat dan een aircocheck bij Bourguignon uitvoeren. Dan weet u precies hoe uw airco ervoor staat en waar u aan toe bent.

Maak nu een werkplaatsafspraak voor het vervangen van uw stof- en pollenfilter bij Aircospecialist Bourguignon in Leeuwarden of Dokkum.