Pech onderweg Volkswagen

Op pech onderweg zit niemand te wachten. Zelfs met een betrouwbare auto als Volkswagen kan u onverhoopt pech krijgen. Met name in het buitenland kan dit voor vervelende situaties zorgen. De Mobiliteitsgarantie helpt u in zo'n geval, maar voorkomen is beter dan genezen. Lees de "pech onderweg" tips van uw Volkswagen-dealer in Friesland.

Tip 1) Lekke band

Niet alle nieuwe auto's worden tegenwoordig nog geleverd met een reservewiel, vaak alleen een reparatieset. Geldt dit voor uw Volkswagen ook? Dan adviseren wij u toch een reservewiel aan te schaffen. Zo kunt u in geval van een lekke band zelf eenvoudig uw wiel wisselen, zonder dat u naar een dealer of werkplaats gesleept hoeft te worden. Vergeet de krik en wielsleutel niet.

Tip 2) Tanken

Voorkom verkeerd tanken in het buitenland

  • LPG is in veel landen beperkt verkrijgbaar, dus neem zelf de juiste verloopstukken mee.
  • Zorg dat u de benaming van uw type brandstof in het buitenland weet. Bijv. in Spanje heet benzine Gasoline en diesel Gasoil.
  • In Duitsland en Frankrijk hebben ze een andere soort benzine dan wij in Nederland gewend zijn: E10. Bij sommige tankstations is Euro95 niet verkrijgbaar. Controleer van tevoren of E10 geschikt is voor uw auto. Zo niet, tank dan het premium product of "91". Laatstgenoemde zorgt wel voor verminderde prestaties van uw auto.

Tip 3) Reservesleutel

Neem uw reservesleutel mee op reis en bewaar deze op een handige en veilige plek, waar u niet uw "gewone" sleutel opbergt. Bijvoorbeeld in de kluis van uw hotelkamer. Handig voor als uw auto per ongeluk op slot gaat terwijl de sleutel er nog in zit. Of als uw tas gestolen wordt of u uw sleutel op een andere manier verliest.

Tip 4) Verkeersovertredingen

Ontvangt u in het buitenland een boete vanwege een verkeersovertreding? Bent u het ermee eens dan kunt u de verkeersboete betalen. Maar bent u het niet eens met de boete, dan betaalt u een waarborgsom. Dit stelt u in de gelegenheid om naderhand bezwaar te maken. Vergeet niet om een betalingsbevestiging te vragen waarop staat dat het om een waarborgsom gaat.

Tip 5) Verkeersongeval

Hoe klein het ongeval ook is, schakel na een ongeval in het buitenland altijd de politie in en laat een proces-verbaal opstellen. Dit kan een verplichting zijn van uw verzekeraar, maar u kunt anders ook problemen krijgen bij het verlaten van het land. Foto's maken van de situatie is ook aan te raden.

Tip 6) Schakel de Mobiliteitsgarantie van Volkswagen in

Hoeveel voorbereidingen u ook treft, soms heeft u gewoon deskundige hulp nodig bij pech onderweg. De Mobiliteitsgarantie van Volkswagen helpt u in zo'n situatie graag weer op weg. Wilt u weten waar wij u mee kunnen helpen? Lees er meer over op onze pagina Mobiliteitsgarantie Volkswagen.

Ieder land heeft zijn eigen regels bij pechgevallen. Het is daarom verstandig om u van tevoren in te lezen. In onze Mobiliteitsgarantie brochure vindt u een lijst met regels van de meest bezochte landen in Europa.

Pech onderweg? Bel het mobiliteitsnummer 0800- 555 7000