XBUS-exterieur-landschap-zon-groen

XBUS

De XBUS is leverbaar vanaf medio 2025

XBUS configureren

XBUS

De XBUS - is het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld. Het genereert een dagelijkse actieradius tot 200 km via zijn geïntegreerde zonnefolie en recuperatieaandrijvingen. De maximale actieradius zonder opladen, met een volle accu en zonnepanelen, bedraagt meer dan 600 km. Met meer dan 10 modulaire en verwisselbare opbouwmodules kan de XBUS in een paar stappen worden omgebouwd tot cabriolet, terreinauto, bakwagen, stationwagen, pick-up of bestelwagen en kampeerbus.

Met zijn elektronische vierwielaandrijving, meer dan 1000 Nm koppel en zijn app-gestuurde communicatiesysteem, maar ook met andere optionele voorzieningen zoals airconditioning en digitale buitenspiegels, zet de XBUS nieuwe maatstaven voor lichte voertuigen. Het leeggewicht zonder batterijen, lading en bovenbouw bedraagt slechts 450-600 kg, maar het kan nog steeds tot 750 kg lading vervoeren.

Ontdek de XBUS bij Bourguignon

  • Of u uw XBUS nu wilt opladen via het stopcontact, met hoogspanning of gewoon door de zon, alles is mogelijk. U kunt uw lege batterijen zelfs inruilen voor volle batterijen bij de batterij-omruilstations.
  • Uitgerust met zonnefolie op het dak, genereert de XBUS nog eens 200 km per dag, bovenop de terugwinning van remenergie.
  • Een bereik tot 800 kilometer in de standaard rijmodus, binnen 3 uur opgeladen en maar 450kg leeggewicht.

Standaarduitrusting

De XBUS beschikt over een modern infotainmentsysteem, dat je makkelijk via het ingebouwde 10,2"-aanraakkleurenscherm kunt bedienen. Via het scherm kun je alle opties wijzigen die u nodig heeft. 

Om in de XBUS naar je favoriete nummers te kunnen luisteren, beschikt deze standaard over een luidsprekersysteem.

Om altijd over al uw favoriete apps te kunnen beschikken kunt u uw smartphone met uw XBUS verbinden door middel van Apple Car Play en Android Auto. Hierdoor kunt u navigeren, muziek luisteren, telefoneren, berichten ontvangen en versturen en nog veel meer. 

Met het standaard multifunctionele stuur heeft u alle belangrijkste functies van uw XBUS binnen handbereik. 

Via de Bluetooth-interface verbind je je smartphone gemakkelijk met het infotainmentsysteem van de XBUS.

Nooit meer naar je sleutels zoeken! Met het standaard Keyless Entry & Go-systeem open en sluit je de XBUS zonder dat je je sleutel uit je zak hoeft te halen.

De Electricbrands Vehicle App of kortweg EVA maakt je XBUS nog slimmer. Met deze app beheert u als ondernemer eenvoudig uw wagenpark of heeft u als gebruiker altijd inzage in alle gegevens over uw XBUS. 

Om de XBUS thuis op een comfortabele manier op te kunnen laden, wordt er standaard een Nederlands stopcontact meegeleverd.

Elke versie van de XBUS heeft een bijbehorend zonnedak. De grootte en de bijbehorende prestaties zijn dus afhankelijk van de gekozen modules. Je kunt er echter vanuit gaan dat de bestuurderscabine ongeveer 260 W/h genereert, de middencabine ongeveer 360 W/h en de achterste module ongeveer 200 W/h. Met het maximale aantal zonnepanelen kan de XBUS tot 800 watt stroom per uur opwekken.

Om direct te kunnen wegrijden, is de XBUS standaard met 8 accu's van 1,25 kWh uitgerust. Hierdoor beschik je over een standaard accu-uitrusting van 10 kWh en een actieradius tot 200 kilometer in stadsmodus en tot 140 kilometer in mixmodus. Er wordt hierbij nog geen rekening gehouden met de actieradius met behulp van de zonnepanelen, omdat deze door het weer beïnvloed wordt. Je kunt de XBUS in totaal met 24 accu's uitrusten en zo de actieradius naar wens uitbreiden tot meer dan 600 kilometer.

De zwarte kunststofzijpanelen met rubber behoren tot de standaarduitrusting. Heb je een voorkeur voor panelen in aluminium of andere materialen, dan kun je deze tegen een meerprijs bestellen.

standaard: 165/75 R16 offroad: 185/75 R16

Het standaard interieur van de XBUS bestaat uit klassieke stoffen zetels in zwart. Het dashboard in contrasterende kleur is gemaakt van milieuvriendelijk en recyclebaar biopolymeer.

Het standaard interieur van de XBUS bestaat uit klassieke stoffen zetels in zwart met grijze accenten. Het dashboard in contrasterende kleur is gemaakt van milieuvriendelijk en recyclebaar biopolymeer.