XBUS-exterieur-landschap-zon-groen

XBUS

Ontdek nu de XBUS

Configureer de XBUS

XBUS

De XBUS - is het meest innovatieve en modulaire lichte voertuig ter wereld. Het genereert een dagelijkse actieradius tot 200 km via zijn geïntegreerde zonnemodules en recuperatieaandrijvingen. De maximale actieradius zonder opladen, met een volle accu en zonnepanelen, bedraagt meer dan 600 km. Met meer dan 10 modulaire en verwisselbare opbouwen kan hij in een paar stappen worden omgebouwd tot cabriolet, terreinauto, bakwagen, stationwagon, pick-up of panelvan en kampeerbus.

Met zijn permanente, elektronisch geregelde vierwielaandrijving, meer dan 1000 Nm koppel en zijn app-gestuurde communicatiesysteem, maar ook met andere optionele voorzieningen zoals airconditioning en digitale buitenspiegels, zet de XBUS niet alleen als licht voertuig nieuwe maatstaven. Het leeggewicht zonder batterijen, lading en bovenbouw bedraagt slechts 450-600 kg, maar het kan nog steeds tot 1000 kg lading vervoeren.

Ontdek de XBUS bij Bourguignon

  • Of u uw XBUS nu wilt opladen via het stopcontact, met hoogspanning of gewoon door de zon, alles is mogelijk. U kunt uw lege batterijen ook inruilen voor volle batterijen bij de batterij-omruilstations.
  • Uitgerust met zonnepanelen in het dak, wint het XBUS nog eens 200 km per dag, bovenop de terugwinning van remenergie.
  • Een bereik met de standaard mode tot 800 kilometer, binnen 3 uur opgeladen en maar 450kg leeggewicht.

Standaarduitrusting

Uiteraard beschikt je XBUS over een modern infotainmentsysteem, dat je makkelijk via het ingebouwde 10,2"-aanraakkleurenscherm kunt bedienen. Via het scherm kun je ook verschillende instellingen wijzigen.

Om ook in de XBUS naar je favoriete nummers te kunnen luisteren, beschikt deze standaard over een luidsprekersysteem.

Om overal online te kunnen zijn en je smartphone als navigatie te kunnen gebruiken, beschikt de XBUS standaard over interfaces voor Apple Car Play en Android Auto.

Met het standaard multifunctionele stuur word je niet van het verkeer afgeleid en kun je de belangrijkste functies direct op het stuur instellen.

Via de Bluetooth-interface verbind je je smartphone makkelijk met het infotainmentsysteem van de XBUS.

Nooit meer naar sleutels zoeken! Met het standaard Keyless Entry & Go-systeem open en sluit je de XBUS zonder dat je je sleutel uit je zak hoeft te halen.

De Electricbrands Vehicle App of kortweg EVA maakt je XBUS slim. Met de app beheert u als ondernemer eenvoudig uw wagenpark of heeft u als gebruiker altijd overzicht over alle gegevens op uw XBUS. 

Om de XBUS thuis op een comfortabele manier te kunnen op te laden, wordt de geschikte laadkabel voor een gewoon stopcontact standaard meegeleverd.

Elke versie van de XBUS heeft een bijbehorend zonnedak. De grootte en de bijbehorende prestaties zijn dus afhankelijk van de gekozen modules. Je kunt er echter vanuit gaan dat de bestuurderscabine ongeveer 260 W/h genereert, de middencabine ongeveer 360 W/h en de achterste module ongeveer 200 W/h. Met het maximale aantal zonnepanelen kan de XBUS tot 800 watt stroom per uur opwekken.

Om direct te kunnen wegrijden, is de XBUS standaard met 8 accu's van 1,25 kWh uitgerust. Hierdoor beschik je over een standaard accu-uitrusting van 10 kWh en een actieradius tot 200 kilometer in stadsmodus en tot 140 kilometer in mixmodus. Er wordt hierbij nog geen rekening gehouden met de actieradius met behulp van de zonnepanelen, omdat deze door het weer beïnvloed wordt. Je kunt de XBUS in totaal met 24 accu's uitrusten en zo de actieradius naar wens uitbreiden tot meer dan 600 kilometer.

De zwarte kunststofzijpanelen met rubber zijn gratis. Heb je een voorkeur voor panelen in aluminium of andere materialen, dan kun je deze tegen een meerprijs bestellen.

standaard: 165/75 R16 offroad: 185/75 R16

Het standaard interieur van de XBUS bestaat uit klassieke stoffen zetels in zwart. Het dashboard in contrasterende kleur is gemaakt van milieuvriendelijk en recyclebaar biopolymeer.

Het standaard interieur van de XBUS bestaat uit klassieke stoffen zetels in zwart met grijze accenten. Het dashboard in contrasterende kleur is gemaakt van milieuvriendelijk en recyclebaar biopolymeer.

Wilt u meer informatie ontvangen over de XBUS?

Interesse in
Soort aanschaf

Onze XBUS specialisten