Koppeling vervangen Audi

Ervaart u problemen met uw koppeling? Er zijn verschillende symptomen die er op kunnen wijzen dat de koppeling van uw Audi versleten is. Ga vandaag nog langs voor advies en/of het vervangen van uw koppeling bij uw Audi-dealer in Friesland.

Audi koppeling

De koppeling van uw Audi verbindt de motor en de versnellingsbak met elkaar en maakt het mogelijk om te schakelen. Op het moment dat u het koppelingspedaal indrukt, verbreekt het contact met de motor en de assen van de wielen waardoor u gemakkelijk doorschakelt naar de volgende versnelling.

Symptomen van een versleten koppeling

Of de koppeling van uw Audi versleten is, kunt u merken aan verschillende symptomen. Wij hebben de meest voorkomende symptomen voor u uitgelicht:

  • Wanneer u de koppeling op laat komen, komt de auto erg langzaam in bewegen.
  • U geeft tijdens het rijden gas en ziet het toerental wel oplopen, maar uw auto versnelt niet of nauwelijks.
  • U hoort gepiep of gekraak tijdens het intrappen van de koppeling.
  • U ruikt een branderige lucht bij het optrekken.
  • U voelt het koppelingspedaal trillen als u het laat opkomen.

Koppeling vervangen

Ervaart u één van bovenstaande symptomen? Dan adviseren wij om uw koppeling zo snel mogelijk na te laten kijken. Als blijkt dat er inderdaad sprake is van slijtage dan dient uw koppeling direct vervangen te worden. Wacht niet te lang want anders wordt de koppeling volledig onbruikbaar en kunt u niet meer in uw auto rijden. Bij het vervangen van de koppeling wordt altijd de gehele koppelingsset vervangen.

Maak nu een werkplaatsafspraak bij Bourguignon, uw werkplaats in Leeuwarden en Dokkum.