2110-audi-a6-avant-tfsi-e-header.jpg

A6 Avant TFSI e quattro

  • Kopen v.a.

    € 75.430,-

  • Private lease v.a.

    € 1.052,-*

  • Zakelijke lease v.a.

    € 857,-

Bekijk snel

Een stijlvolle plug-in hybride

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi A6 Avant TFSI e quattro biedt het rijplezier, de ruimte en de uitstraling zoals u die van een Audi A6 Avant gewend bent en voegt daar een toekomstgerichte plug-in hybride-aandrijflijn aan toe. Daarmee kunt u tot 65 kilometer (WLTP-norm) volledig elektrisch afleggen.

Zo krijgt u het beste van niet één, maar van twee Audi’s.

The road to zero emission

Met een plug-in hybride rijdt u zorgeloos heel veel kilometers zonder tanken. De krachtige en efficiënte benzinemotor doet zijn werk tijdens lange snelwegritten, terwijl de elektromotor ideaal is voor woon-werkverkeer en in de stad. Zo combineert Audi het beste van twee werelden. We hebben er tenslotte maar één.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-012.jpg

De Audi virtual cockpit is een digitaal instrumentarium met duidelijke powermeter, actieradiusweergave en snelheidsmeter.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-04.jpg

Veel autogegevens zijn ook toegankelijk via de myAudi-app, bijvoorbeeld de actuele actieradius.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-06.jpg

Daar staat iets moois bij de laadpaal, getuige de 19-inch wielen en rode remklauwen.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-01.jpg

De rust en trekkracht van elektrisch rijden zijn een genot in de stad. In combinatie met groene stroom is de ecobalans gunstiger dan met fossiele brandstof.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-02.jpg

Een A6 Avant is ook als plug-in hybride bijzonder praktisch: boven de vlakke laadvloer past 405 liter aan bagage en met de bank neergeklapt 1.535 liter.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-013.jpeg

De 14,1 kWh-accu is eenvoudig op te laden bij laadpalen op privéterrein, bij bedrijven en op openbare plekken.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-07.jpg

Mooi symmetrisch: achter de twee tankkleppen schuilen de laadpoort (links) en tankdop (rechts).

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-08.jpg

De bediening is volledig digitaal, met onder meer twee grote touchscreens in de middenconsole.

2110-audi-a6-avant-tfsi-e-010.jpg

Het onderste scherm is er voor de klimaatregeling.

Slimme technologie

In principe bepaalt de auto zelf wanneer welke motor actief is. De auto rijdt dan in de hybridestand. De Audi A6 Avant TFSI e quattro zorgt er op weg naar de bestemming voor dat de accu opgeladen is, zodat de laatste kilometers puur elektrisch onder de wielen doorglijden. Deze strategie is gebaseerd op input van het navigatiesysteem, online verkeersinformatie, uw rijstijl en onboard camera- en radarsensoren. Uitrollen met uitgeschakelde motor en regenereren behoren ook tot het repertoire. U kunt ook voor EV kiezen om alleen de elektromotor het werk te laten doen. Met ‘Hold’ bewaart u juist stroom in de accu voor een later moment, bijvoorbeeld een emissievrije zone in de stad.

De actieradius in beeld

U weet precies waar u aan toe bent als het om de kilometers op stroom en benzine gaat. De actuele actieradius verschijnt duidelijk in beeld tussen de powermeter links en snelheidsmeter rechts. Die powermeter toont het percentage van het systeemvermogen dat u benut. De digitale meters en hun haarscherpe weergave zijn kenmerkend voor de Audi virtual cockpit, die standaard aanwezig is.

Een hoogwaardig en rijk aangekleed interieur

De Audi A6 Avant TFSI e quattro beschikt over een royale uitrusting, met het accent op sportiviteit. Zo zijn sportstoelen, een over vier zones verdeelde klimaatregeling en de Audi virtual cockpit standaard.
 

Sportieve uitstraling

Elke Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro Pro Line S Competition is voorzien van het S line exterieurpakket, zwarte exterieurafwerking, een sportonderstel, 19-inch wielen, rood gespoten remzadels en matrix-ledkoplampen.

A6 Avant TFSI e