Airco Onderhoudsbeurt Volkswagen

Met een reguliere onderhoudsbeurt van uw airco voorkomt u hoge reparatiekosten, behoudt u de maximale koelcapaciteit en blijft de lucht die u inademt schoon. Plan vandaag nog een afspraak in voor een airco onderhoudsbeurt bij uw Volkswagen-dealer in Friesland.

Waarom uw airco onderhouden?

U merkt het wellicht niet direct, maar wanneer uw aircosysteem niet regelmatig onderhouden wordt, gaat de werking van uw airco achteruit. Op termijn kan er zelfs schade ontstaan met hoge reparatiekosten tot gevolg. Maar onderhoud is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat uw airco het blijft doen. Het is ook belangrijk om de kwaliteit van de lucht die u inademt te behouden. Bacteriën en schimmels kunnen zich gaan nestelen in uw aircosysteem, en wij hoeven u vast niet uit te leggen dat dit erg ongezond is.

Airco vullen

Wat gebeurt er nu eigenlijk tijdens een airco onderhoudsbeurt? De term "airco vullen" heeft u vast wel eens gehoord. In ieder aircosysteem zit een bepaalde hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof. Door verlies en verdamping verliest uw airco jaarlijks kleine beetjes van deze vloeistoffen met als gevolg dat de koelcapaciteit van uw airco afneemt. Bij een airco onderhoudsbeurt wordt het systeem van uw Volkswagen uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid en wordt eventueel aanwezig vocht verwijderd. Daarna vullen wij uw airco met de benodigde vloeistoffen, zodat u weer veilig en fris de weg op kunt.

Is uw airco aan onderhoud toe?

Wilt u weten of uw aircosysteem aan een onderhoudsbeurt toe is? Laat dan eerst een aircocheck door ons uitvoeren. Onze aircomonteur loopt de status van uw airco na aan de hand van een checklist. Is onderhoud en/of reparatie benodigd, dan worden de werkzaamheden en bijbehorende kosten eerst uitvoerig met u besproken. Na uw goedkeuring verhelpen wij de geconstateerde defecten.

Maak nu een werkplaatsafspraak voor uw airco onderhoud bij Aircospecialist Bourguignon in Leeuwarden of Dokkum.