Schermafbeelding 2022-09-05 om 12.19.23.png

APK keuring

Gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt + T1 Bulli pasta cadeau

Gratis APK in combinatie met een onderhoudsbeurt

Plan je voor jouw bus een APK in combinatie met een onderhoudsbeurt, dan is de APK bij Volkswagen Bedrijfswagens altijd gratis. Je betaalt dan in plaatst van € 25⁠1 voor een losse all-in APK alleen nog de wettelijke afmeldkosten van € 4,35. En plan je nu in september of oktober een APK, dan ontvang je tijdelijk een zak Bulli pasta van 500 gram cadeau, want wie jarig is trakteert! Dit jaar vieren we namelijk dat 75 jaar geleden de eerste Volkswagen bus, de T1 Bulli, werd geschetst door Ben Pon. 

Waarom is een APK verplicht?
De APK (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak jouw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van jouw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

1. Prijs van de APK is exclusief btw.

Wat wordt er gekeurd bij de APK keuring?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat jouw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

  • Remmen
  • Werking van de gordels
  • Schokdempers
  • Banden
  • Verlichting 
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Uitstoot van uitlaatgassen

Tip

Je kunt jouw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende apk-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd.

Plan nu je afspraak online in.

Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut.
Kies het gewenste moment voor jou en je onderneming!

Veelgestelde vragen over APK

Geen probleem. Doordat wij de gegevens online controleren, is het tonen van een fysiek kentekenbewijs (pasje of papier) niet nodig bij de apk.

Bij iedere apk horen de afmeldkosten van € 4,35 bij het RDW (vergelijkbaar met leges). Bij apk in combinatie met onderhoud betaal je deze afmeldkosten apart, bij een losse apk van € 25,- excl. btw zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. In dat geval is all-in € 25,- ook echt € 25,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met je af.