enyaqivfoundersedition2

Škoda ENYAQ iV Founders Edition

2020 stond voor Škoda geheel in het teken van het 125-jarig bestaan van het merk. Als ode aan de oprichters - Václav Laurin en Václav Klement - brengt Škoda de gelimiteerd beschikbare ENYAQ iV Founders Edition uit. Enkele exemplaren van deze bijzondere, elektrisch aangedreven SUV zijn nu ook voor de Nederlandse happy few beschikbaar.

  • Škoda eert grondleggers Laurin en Klement met gelimiteerde ENYAQ iV Founders Edition 
  • Aantal te produceren Founders Editions verwijzing naar oprichtingsjaar Škoda: 1.895 
  • ENYAQ iV Founders Edition: nu ook in Nederland beperkt beschikbaar vanaf € 52.290*

Met deze ENYAQ iV Founders Edition verenigt Škoda de oorsprong en toekomst van het merk in één bijzondere uitvoering. Om de exclusiviteit van dit jubileummodel te waarborgen, heeft Škoda de wereldwijde productie beperkt tot slechts 1.895 exemplaren; een aantal dat verwijst naar het jaar waarin grondleggers Václav Laurin en Václav Klement de oprichtingsakte van hun bedrijf ondertekenden.

Exclusieve eyecatcher

De ENYAQ iV Founders Edition is beschikbaar in twee varianten; Black of Silver. Afhankelijk van de variant beschikt de Founders Edition over Black Magic metallic lak (Black) of Arctic Silver metallic (Silver). Er is bovendien keuze uit de ENYAQ iV 60 met een actieradius van 390 kilometer**, of als ENYAQ iV 80 met een range van 537 kilometer**. Een eyecatcher van dit bijzondere model zijn de 21 inch Aquarius lichtmetalen velgen, die afhankelijk van de variant een koperkleur (Black) of zilverkleur (Silver) afwerking hebben. Andere uiterlijke highlights zijn de Crystal Face - de innovatieve, verlichte grille - en de sportief gestylde voor- en achterbumper. Grille-omlijsting, raamstijlen, dakrelings en diffuserinzet in de achterbumper zijn alle in hoogglans zwart uitgevoerd. De spiegelkappen en de typeaanduiding op de achterklep is zijn in koperkleur (Black) of zwart (Silver), terwijl speciale Founders Edition-emblemen op de voorschermen deze uitvoering zijn naam geven.

Stijlvolle kleurcombinaties

Het interieur van de ENYAQ iV Founders Edition is gebaseerd op de Suite Design Selection en biedt een combinatie van stijlvolle, op elkaar afgestemde kleuren. Decoratiestrips zijn afgewerkt in Piano Zwart, tegenover een dashboard in een two-tone design. De stoelen zijn bekleed met zwart leder met cognacbruine contraststiksels.Desgewenst zijn de stoelen ook te voorzien van cognackleurig leder met steenbeige contraststiksels. Cognacbruine biezen sieren de randen van de zwarte vloermatten. Een plaatje met het productienummer op het multifunctionele, in leer uitgevoerde stuurwiel onderstreept het exclusieve karakter van deze zeer compleet uitgeruste limited edition.

Slechts enkele van de tot 1.895 exemplaren beperkte ENYAQ iV Founders Edition zullen hun weg naar Nederland vinden. Liefhebbers van exclusief elektrisch rijden dienen er dus snel bij te zijn. De limited edition is begin juli te bestellen als ENYAQ iV 60 Founders Edition vanaf € 52.290, prijzen van de ENYAQ iV 80 Founders Edition beginnen bij € 57.390. De eerste leveringen van de Founders Edition zullen plaatsvinden in september.

Lees meer Škoda nieuws