header-seat-leon

SEAT hangt prijskaart aan de nieuwe Leon

Style Launch Edition en FR Launch Edition:  compleet uitgerust voor een scherpe introductieprijs

Standaard: sportieve looks, een strak en modern interieur, LED-verlichting en 100% connected

De nieuwe SEAT Leon Launch Editions: vanaf € 30.525 en € 203 bijtelling

SEAT is begonnen met de verkoop van de nieuwe Leon. SEAT’s sportief gelijnde, compacte middenklasser is direct als 5-deurs én Sportstourer te bestellen en debuteert met compleet uitgeruste, scherp geprijsde Launch Editions.

Met een uitgesproken sportief design en een modern gestyled interieur legt de nieuwe Leon de lat op alle fronten hoger. Het is de veiligste Leon ooit, hij is volop connected en LED-verlichting is altijd inbegrepen. Bovendien wordt het motorenaanbod breder dan ooit, met benzine- (TSI), diesel- (TDI), mild-hybride (eTSI) en plug-in hybrideversies (eHybrid).

Standaard heel compleet

Zoals altijd is ook de nieuwe SEAT Leon standaard zeer rijk uitgerust. Naast 4 jaar garantie krijgt elke Leon bijvoorbeeld lichtmetalen velgen, LED-koplampen met LED-dagrijverlichting en LED-mistlampen met bochtverlichting. Entertainment, infotainment en 100% connectiviteit zijn eveneens altijd inbegrepen dankzij een radio- en mediasysteem met 8,25 inch touchscreen in kleur, DAB+ digitale radio en bluetooth voor de telefoonkoppeling en audiostreaming. Andere standaard comfortfeatures zijn onder meer cruise control, een met leer bekleed multifunctioneel stuur, elektrische ramen voor en achter en een automatisch dimmende binnenspiegel. Het uitgebreide veiligheidsniveau van de nieuwe Leon wordt onderstreept door slimme rijassistenten als rijstrookbehoudassistent (Lane Assist), helling wegrijassistent (Hill Hold Control), vermoeidheidsherkenning (Driver Alert System) en het E-Call noodoproepsysteem.

Slimme keuze: Leon Launch Edition

De nieuwe SEAT Leon bijt het spits af met twee zeer complete en aantrekkelijk geprijsde Launch Editions. De eerste, de Leon Style Launch Edition, krijgt bovenop de standaarduitrusting bijvoorbeeld extra een navigatie-, radio- en mediasysteem met 10 inch kleurenscherm en Full Link smartphone-integratie inclusief MirrorLinkTM en draadloos Apple CarPlayTM. Andere highlights van deze introductieversie zijn een achteruitrijcamera, Park Assist (parkeersensoren vóór & achter en automatische inparkeerhulp), automatische afstands- en snelheidsregeling (Predictive Adaptive Cruise Control), een digitaal instrumentenpaneel (Virtual Cockpit), LED-interieurverlichting, donker getinte ramen vanaf de B-stijl, verwarmbare buitenspiegels en grootlichtassistent.

De sportiviteit van FR

Ook de sportieve FR-uitvoering is er direct als Launch Edition. Deze FR Launch Edition onderscheidt zich onder andere door Full LED-koplampen met LED-dagrijverlichting in signature-vorm, LED-achterlichten inclusief ‘welkomstceremonie’ die over de volledige breedte doorlopen, een verlaagd sportonderstel, 17 inch lichtmetalen velgen (18 inch optioneel), bumpers in FR-design met Cosmo Grey-afwerking voor de buitenspiegels en grille-omlijsting, hoogglans zwarte raamomlijsting, verlichte aluminium FR instaplijsten, sportstoelen en zwarte hemelbekleding. Andere highlights van deze extra sportieve Leon-variant zijn Park Assist, elektrisch inklapbare buitenspiegels, dynamische richtingaanwijzers achter, ‘Hola’ welkomstverlichting en slimme sfeerverlichting in de voorportieren en het dashboard.

Ruim motorenaanbod

In eerste instantie start de nieuwe Leon met een keuze uit drie benzinemotoren: een 1.5 TSI met 110 kW/150 pk, een variant met 96 kW/130 pk uitsluitend voor de Sportstourer, en de 1.5 eTSI met 48V mild-hybridetechnologie (eveneens met 110 kW/150 pk). Dieselrijders kunnen daarnaast kiezen uit twee versies van de 2.0 TDI turbodiesel: met 85 kW/115 pk of 110 kW/150 pk.
Op korte termijn worden hier nog twee 1.0 TSI’s (66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk) aan toegevoegd.

Nu te configureren

De SEAT Leon 5-deurs begint bij € 31.495 voor de FR Launch Edition met handgeschakelde 1.5 TSI (110 kW/150 pk). De prijzen van de ruime Leon Sportstourer starten bij € 30.525 voor de Style Launch Edition met handgeschakelde 1.5 TSI (96 kW/130 pk). Een DSG-automaat is verkrijgbaar in combinatie met de 1.5 eTSI DSG Style Launch Edition, vanaf € 33.425. Diesel rijden kan vanaf € 31.725 met de 5-deurs Leon 2.0 TDI (85 kW/115 pk) Style Launch Edition. De instapprijzen van de basisuitvoering Reference worden eind april bekendgemaakt.