Arona_Banner
< class="h2 heading">Nieuwe Business Intense Plus-uitvoeringen voor Arona Style en FR

Luxe in het segment van de stads-SUV’s krijgt een nieuwe lading met de Business Intense Plus-uitvoeringen van de SEAT Arona.

  • Nieuwe Business Intense Plus-uitvoeringen voor Arona Style en FR
  • Motorenaanbod Arona uitgebreid met 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI met DSG

Luxe in het segment van de stads-SUV’s krijgt een nieuwe lading met de Business Intense Plus-uitvoeringen van de SEAT Arona. De Arona Style Business Intense Plus speelt de troefkaart van comfort, terwijl de Arona FR Business Intense Plus de nadruk legt op sportieve luxe. Dat doet die laatste in de overtreffende trap in combinatie met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI, die standaard is gekoppeld aan de automatische zeventraps DSG-transmissie. De Arona (1.0 TSI Style) Business Intense Plus is er vanaf € 24.900.

 

De Arona Style Business Intense Plus biedt een luxeniveau dat uniek is in het segment van de stads-SUV’s. Zo is hij standaard uitgevoerd met het Media System navi met 8 inch kleuren-touchscreen en Full-link technologie (Mirror link, Apple CarPlay, Android Auto). Parkeersensoren en de automatische parkeerhulp Park Assist (met achteruitrijcamera) maken parkeren eenvoudig. Tevens inbegrepen zijn sportstoelen, Full-LED koplampen, donker getinte ramen achter, volautomatische airconditioning (twee klimaatzones), de Virtual Cockpit, keyless entry/go, een draadloze telefoonlader en adaptieve cruise control. Ook met dynamic bekleding (suède look), lederafwerking voor het dashboard en het Winter Pack (verwarmbare en in hoogte verstelbare voorstoelen, elektrisch instelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels) ademt het interieur pure luxe.

De Arona Style Business Intense Plus is er om te beginnen met de 1.0 ecoTSI met 70 kW/95 pk in combinatie met handgeschakelde vijfversnellingsbak. In die configuratie is hij er vanaf € 24.900. Ook de 1.0 ecoTSI met 85 kW/115 pk is voor deze nieuwe uitvoering van de Arona leverbaar. In combinatie met de handgeschakelde zesbak is hij er vanaf € 26.750* (DSG: vanaf € 28.900).

Luxe en sportiviteit: Arona FR Business Intense Plus

De Arona FR Business Intense Plus-modellen bieden alle hierboven genoemde luxe features en vullen die aan met een flinke dosis sportiviteit. Echte FR-elementen zijn bijvoorbeeld de diffuser achter met trapeziumvormige uitlaatopeningen in chroom, 17 inch lichtmetalen velgen, sportstoelen en het SEAT Drive Profile waarmee de bestuurder zelf een rijmodus kan selecteren. De Arona FR Business Intense Plus is er met de 1.0 ecoTSI (75 kW/95 pk) en vijfbak vanaf € 26.850. De versie met de 85 kW/115 pk sterke 1.0 ecoTSI en handgeschakelde zesbak staat in de prijslijst vanaf € 28.650 (DSG: vanaf € 30.700).

Nieuwe krachtbron: 1.5 TSI EVO

Met de nieuwe 1.5 TSI EVO-krachtbron biedt de Arona FR Business Intense Plus sportiviteit in zijn meest intense vorm. Deze viercilinder turbo-benzinemotor is goed voor een vermogen van 110 kW/150 pk en een koppel van 250 Nm. In combinatie met de standaard zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling, die zeer snel en vrijwel onmerkbaar schakelt, vergt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 8,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 210 km/u. De SEAT Arona 1.5 TSI EVO FR Business Intense Plus is er vanaf € 32.950.