Personen_Auto-Huren_Banner

Veelgestelde vragen

Antwoorden op al jouw vragen.

Algemene informatie

Bourguignon Verhuur Leeuwarden
Jupiterweg 5a
8938 AD Leeuwarden
058-2045474
 

maandag - vrijdag07.30 uur - 18.00 uur
zaterdag07.30 - 12.00 uur

Bourguignon Verhuur Dokkum
De Brege 4
9101 PW Dokkum
058-2045474

maandag - vrijdag08.00 uur - 18.00 uur
zaterdag09.30 - 15.30 uur

Het is van belang een indicatie te geven van het aantallen te verwachten kilometers, dit heeft te maken met het vaststellen van het juiste borgbedrag. De extra kilometers die je eventueel gaat rijden worden achteraf met je verrekend.

Bij Bourguignon Verhuur kunt u zowel met een creditcard als met pin betalen, contanten betalingen worden niet geaccepteerd.

Bij het betalen met creditkaart wordt een toeslag van 3% in rekening gebracht.

Je dient in het bezit te zijn van een in Nederland geldig rijbewijs, voor het huren van een huurauto heb je aanvullende een paspoort of ID-kaart nodig en een document waar uw adres op staat vermeld van niet ouder dan 2 maand

Je kunt te allen tijde je voorkeur uitspreken voor een bepaalde kleur, maar Bourguignon Verhuur kan hierin niets garanderen.

Ja. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een uitzondering gemaakt voor enkele branches waaronder BOVAG-verhuurbedrijven, omdat zij werken met ELENA. Om diefstal en verduistering te bestrijden, mogen die bedrijven een kopie maken van een identiteitsdocument van hun klant.

De personenauto’s en kleine bedrijfswagens die zijn opgenomen in het wagenpark van Bourguignon Verhuur hebbeneen maximale leeftijd van 24 maanden. Voor de overige bedrijfswagens geldt een maximale leeftijd van 36 maanden. 

Algemene voorwaarden verhuur

 • Op alle overeenkomsten zijn de Algemene Huurvoorwaarden van de BOVAG van toepassing
 • Voertuigen worden, indien wij dit stellen, uitsluitend verhuurd binnen de regio van 1 van onze vestigingen.
 • Bourguignon Verhuur behoudt zich te allen tijden het recht, zonder opgaaf van reden, een voertuig niet te verhuren.
 • Getoonde foto op de website van Bourguignon Verhuur kan afwijken van gereserveerde huurauto.
 • De genoemde tarieven zijn in euro's en exclusief brandstof.
 • Particuliere tarieven zijn incl. 21% btw.
 • Bourguignon Verhuur behoudt te alle tijden het recht om de prijzen en de condities te wijzigen
 • Bourguignon Verhuur behoudt te allen tijde het recht om een ander gelijkwaardig voertuig te leveren, indien gereserveerd voertuig om wat voor een reden dan ook, niet voorradig is.
 • Bij bekeuringen bedragen de administratie kosten € 10,00 per behandeling.
 • Onderhoudskosten aan het gehuurde voertuig worden naar overhandiging van de nota vergoed tot een maximum bedrag van € 100,00

 • De minimale borg bedraagt € 250,00
 • De borg kan uitsluitend worden voldaan per pinpas of creditcard, Bourguignon Verhuur accepteert de meeste gerenommeerde creditcards. Bij betaling met een creditcard wordt een toeslag van 3% in rekening gebracht.
 • De huurder is verplicht een dubbel legitimatiebewijs alsmede  een recent bankafschrift te overleggen
 • De borg wordt binnen 2 werkdagen weer op uw rekening teruggestort
 • Geen borgbetaling is alleen mogelijk bij de de Volkswagen Up of gelijkwaardig en de Volkswagen Polo of gelijkwaardig, bij de 1e huuraanvraag wordt wel een borg in rekening gebracht.

 • Een groene kaart is standaard aanwezig in de huurauto
 • Het eigen risico bedraagt standaard € 250,00 per schadegeval.
 • Het eigen risico voor de specials is afhankelijk van het model en bedraagt € 500,00 tot € 1000,00 per schadegeval.
 • Verhuur onder de 21 jaar is mogelijk, mits hiervoor uitdrukkelijke toestemming is verleend door de directie. Bij akkoordbevinding gelden afwijkende condities voor eigen risicobedragen.
 • De huurder is in geval van schade altijd aansprakelijk voor het geldende eigen risico. In bepaalde gevallen is volledige aansprakelijkheid van kracht.
 • Voor alle voertuigen geldt een personen inzittenden verzekering.
 • Het is niet toegestaan zich met het gehuurde voertuig in de volgende (E.U.) landen te bevinden: 

  Albanië, Andorra, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Estland, Hongarije, Iran, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië-Montenegro, Slowaakse Republiek, Slovenië, Tsjechische Republiek, Tunesië, Turkije, Wit-Rusland

  Voor specifieke informatie met betrekking tot de toegestane landen, kun je je wenden tot één van onze verhuuradviseurs.

Vragen tijdens verhuring

Tijdens kantooruren: kan je telefonisch contact op nemen met de Bourguignon Verhuur. Buiten kantooruren: kan je telefonisch contact opnemen met de Euromobil Alarmcentrale, deze is te bereiken via: +31(0)33 245 5067.

Hiervoor kunt u contact opnemen opnemen met Bourguignon Verhuur, wij zullen u informeren hoe verder te handelen.

Voor het verlengen van de huurovereenkomst dient u ten alle tijde contact met Bourguignon Verhuur op te nemen wij zullen je dan informeren over de mogelijkheden.

Wanneer de auto nog rijdbaar is: vul voor- en achterzijde van het schadeformulier in en meld de betreffende schade direct bij Bourguignon Verhuur.

Vragen bij inlevering huurauto

Dit is bij Bourguignon Verhuur geen probleem, u heeft de mogelijkheid om de huurauto 24 uur per dag bij ons in te leveren, komt u na sluitingstijd dan deponeert u de autosleutel van de huurauto in de daarvoor bestemde sleutelkluis. In de sleutelkluis mag alleen de autosleutel worden gedeponeerd om verstopping van de sleutelkluis te voor komen.

Je krijgt de auto volgetankt mee. Het heeft de voorkeur dat je de auto ook weer volgetankt retour brengt. Hiermee voorkom je doorberekening van de aftankkosten ter hoogte van € 7,50