https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/bourguignon-nl/01/201909-audi-s5sportback-03.jpg?v=1-0

Audi S5 Sportback

Sportief, dynamisch en elegant

Audi S5 Sportback

De Audi S5 Sportback verpakt sportief rijplezier in een elegant design en voegt daar praktische bruikbaarheid aan toe. Zowel aan de buiten- als binnenkant benadrukken diverse speciale S-kenmerken het dynamische karakter van deze auto.

Een krachtige aandrijving

Met een vermogen van 255 kW (347 pk) en een koppel van 700 Nm maakt de drie liter V6-motor van de Audi S5 Sportback grote indruk. Deze turbokrachtbron zet niet alleen overtuigende prestaties neer, maar heeft dankzij de lichte elektrificatie ook de efficiency goed voor elkaar. Kort gezegd hebben we het hier over de sterkste V6-diesel die we aanbieden. Daarmee kan de Audi S5 Sportback in 4,9 seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Elektrische ondersteuning

Onze V6-motoren kennen een bijzonderheid: ze zijn namelijk geëlektrificeerd. Daarmee zijn het zogeheten mild hybrids. Hun riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt lithium-ion accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. De installatie kan vertragingsenergie opvangen en in de accu opslaan. Het start-stopsysteem werkt al zodra de snelheid onder de 22 km/h zakt en ook als u tussen 55 en 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen. Het hoge voltage wordt verder benut door een elektrische compressor (foto) die de turbo aanvult. Dat voelt u met name bij lagere toerentallen, zoals tijdens wegrijden vanuit stilstand, bij inhaalacties en het uitkomen van bochten. De motor pakt dan meteen op.

Een markant en sportief exterieur

De Audi S5 Sportback ziet er beslist vlot en sportief uit, maar op een terughoudende manier. Herkenningspunten voor de kenners zijn de voorbumper met grote luchtinlaten en de markante dorpelafwerking. Veel van de toevoegingen zijn in discrete matte grijstinten uitgevoerd. Tegelijkertijd zorgen aluminium details voor een mooie accentuering. Het optionele glazen panoramadak is een stijlvolle optie. Het grote glasoppervlak maakt het interieur lichter en bovendien heeft u daarmee een extra mogelijkheid om te ventileren. Een elektrisch bedienbare zonwering houdt te fel zonlicht buiten de auto.

https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/bourguignon-nl/07/201909-audi-s5sportback-17.jpg?v=1-0

Elegant en functioneel

De spiegelkappen in aluminiumkleur zijn een karakteristiek kenmerk van de Audi S5 Sportback. Ze zijn sportief op pootjes geplaatst en meteen eronder valt de chroomafwerking met S5-logo op. Vanzelfsprekend zijn de spiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar. Optioneel zit er een parkeerhulp in de rechter spiegel, wat wil zeggen dat bij het inschakelen van de achteruitversnelling het glas automatisch zicht geeft op de stoeprand, parkeervakbelijning of welke andere markering dan ook.

https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/660x366/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/bourguignon-nl/04/201909-audi-s5sportback-16.jpg?v=1-0

Perfect plaatje

Op de achterklep van de Audi S5 Sportback is een spoilerrand aangebracht. De achterbumper is aangekleed met een mat titaanzwart diffusorgedeelte met vier verchroomde uitlaten en smalle honingraatstrook. De slanke 3D-achterlichten werken met led-technologie, ook voor de duidelijk zichtbare dynamische knipperlichten.

Een smaakvol en comfortabel interieur

Het sportieve uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S5 Sportback. Horizontale lijnen overheersen, zoals onder meer is te zien aan de brede strook met ventilatieroosters en de dashboardafwerking daar meteen onder. Van dak tot vloer overheerst elegant zwart. Sportstoelen met S-logo’s zijn standaard en S-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, fraai stikselpatroon en massagefunctie vergen een meerprijs. Op de verlichte instaplijsten met aluminium inleg, het multifunctionele sportstuur en de afwerking van de automaathendel prijkt het S-logo met rode ruit.

Duidelijke taal

Het MMI-systeem aan boord van de Audi S5 Sportback is moeiteloos te doorgronden. De optionele topversie heet ‘MMI navigatie plus met MMI touch’ en daar zit een 8,3-inch scherm bij. Uw Audi S5 Sportback krijgt dan meteen een 4G-dataverbinding en een wifi-hotspot. U kunt dan de vele Audi connect-diensten gebruiken, waaronder online verkeersinformatie. Dankzij de realtime gegevens presenteert het navigatiesysteem snel een alternatieve route om files te vermijden, zowel op snelwegen, provinciale wegen als in steden. Met de gratis myAudi-app heeft u vanaf uw smartphone toegang tot uw Audi S5 Sportback. De optionele Audi virtual cockpit toont op een 12,3-inch scherm alle belangrijke dashboardinformatie, waarbij u uit drie presentaties kunt kiezen.

Driedimensionaal geluid

Vink het Bang & Olufsen sound system aan op de optielijst en u haalt een ongekend goede geluidsinstallatie met 3D-effect in huis. Deze set bestaat uit twintig luidsprekers die aan een zestienkanaals versterker zijn gekoppeld. Qua akoestiek en ruimtelijke geluidsbeleving is er niets mooiers in uw Audi S5 Sportback.

Uw assistenten op de achtergrond

Een breed aanbod aan elektronische hulpsystemen zorgt ervoor dat autorijden in de Audi S5 Sportback extra ontspannend, comfortabel en veilig is. De optionele techniek is in bepaalde gevallen los bij te bestellen en in complete pakketten met de namen Parking, City en Tour. Zo zit in het laatste pakket de afslag- en uitwijkassistent, die tijdens afslaan naar links binnen de technische mogelijkheden op tegemoetkomend verkeer let en bij dreigend gevaar de auto kan stoppen.

S5 Sportback