Audi S5 Coupé

Sportieve elegantie

Audi S5 Coupé

De Audi S5 Coupé blinkt uit door een design waar de emotie van afspat en de prestaties van een sportauto. Binnenin wordt u verwend met een elegante aankleding van pure topklasse en feilloos bedienbare infotainmentsystemen.

Een koppelrijke motor

De 3.0 TDI-motor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 163–161 g/km) in de Audi S5 Coupé zet overtuigende prestaties neer. Dankzij de lichte elektrificatie van de aandrijflijn is ook de efficiency goed voor elkaar. Kort gezegd hebben we het hier over de sterkste V6-diesel die we aanbieden. Met behulp van een elektrische compressor en uitlaatgasturbo levert dit blok 255 kW (347 pk) en 700 Nm. Daarmee kan de Audi S5 Coupé in 4,8 seconden de 100-km/h-limiet aantikken. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Elektrische ondersteuning

Onze V6-motoren kennen een bijzonderheid: ze zijn namelijk geëlektrificeerd. Daarmee zijn het zogeheten mild hybrids. Hun riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt lithium-ion accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. De installatie kan vertragingsenergie opvangen en in de accu opslaan. Het start-stopsysteem werkt al zodra de snelheid onder de 22 km/h zakt en ook als u tussen 55 en 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen. Het hoge voltage wordt verder benut door een elektrische compressor (foto) die de turbo aanvult. Dat voelt u met name bij lagere toerentallen, zoals tijdens wegrijden vanuit stilstand, bij inhaalacties en het uitkomen van bochten. De motor pakt dan meteen op.

Een dynamisch exterieur

Met weinig pennenstreken is een strak design met scherpe karaktertrekken getekend. De carrosserielijnen spelen met licht en schaduw. Daarmee sluit de Audi S5 Coupé nauw aan bij de moderne vormtaal die ons merk eigen is. De golvende vorm over de flank benadrukt optisch de aanwezigheid van quattro permanente vierwielaandrijving. Aan de voorzijde is de brede, laag in het design verwerkte singleframe-grille met dubbele, plastisch gevormde aluminium lamellen het dominante stijlelement. Led-koplampen zijn standaard. De voorbumper komt nadrukkelijk driedimensionaal in beeld en is sportief afgewerkt. We bieden een ruime keuze aan lakkleuren voor de Audi S5 Coupé, waaronder de tinten Quantumgrijs, Daytonagrijs en Turboblauw. Daarmee contrasteren de optionele rood gespoten zeszuiger-remzadels met S-logo’s heel mooi.

Meer over exterieur

Elegant en functioneel

De spiegelkappen in aluminiumkleur zijn een karakteristiek kenmerk van de Audi S5 Coupé. Ze zijn sportief op pootjes geplaatst en meteen eronder valt de chroomafwerking met S5-logo op. Vanzelfsprekend zijn de spiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar. Optioneel zit er een parkeerhulp in de rechter spiegel, wat wil zeggen dat bij het inschakelen van de achteruitversnelling het glas automatisch zicht geeft op de stoeprand, parkeervakbelijning of welke andere markering dan ook.

Perfect plaatje

In de achterklep van de Audi S5 Coupé is een spoilerrand verwerkt. De achterbumper is aangekleed met een mat titaanzwart diffusorgedeelte met vier verchroomde uitlaten en smalle honingraatstrook. De slanke 3D-achterlichten werken met led-technologie, ook voor de duidelijk zichtbare dynamische knipperlichten.

Een sportief karakter

Het sportieve uitgangspunt voor het exterieur is terug te vinden in het interieur van de Audi S5 Coupé. Horizontale lijnen overheersen, zoals onder meer is te zien aan de brede strook met ventilatieroosters en de dashboardafwerking daar meteen onder. Van dak tot vloer overheerst elegant zwart. Sportstoelen met S-logo’s zijn standaard en S-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, fraai stikselpatroon en massagefunctie vergen een meerprijs. Op de verlichte instaplijsten met aluminium inleg, het multifunctionele sportstuur en de afwerking van de automaathendel prijkt het S-logo met rode ruit.

Duidelijke taal

Het MMI-systeem aan boord van de Audi S5 Coupé is moeiteloos te doorgronden. De optionele topversie heet ‘MMI navigatie plus met MMI touch’ en daar zit een 8,3-inch scherm bij. Uw Audi S5 Coupé krijgt dan meteen een 4G-dataverbinding en een wifi-hotspot. U kunt dan de vele Audi connect-diensten gebruiken, waaronder online verkeersinformatie. Dankzij de realtime gegevens presenteert het navigatiesysteem snel een alternatieve route om files te vermijden, zowel op snelwegen, provinciale wegen als in steden. Met de gratis myAudi-app heeft u vanaf uw smartphone toegang tot uw Audi S5 Coupé. De optionele Audi virtual cockpit toont op een 12,3-inch scherm alle belangrijke dashboardinformatie, waarbij u uit drie presentaties kunt kiezen.

Bang & Olufsen sound system

Vink het Bang & Olufsen sound system aan op de optielijst en u haalt een ongekend goede geluidsinstallatie met 3D-effect in huis. Deze set bestaat uit twintig luidsprekers die aan een zestienkanaals versterker zijn gekoppeld. Qua akoestiek en ruimtelijke geluidsbeleving is er niets mooiers in uw Audi S5 Coupé.

Uw assistenten op de achtergrond

Een breed aanbod aan elektronische hulpsystemen zorgt ervoor dat autorijden in de Audi S5 Coupé extra ontspannend, comfortabel en veilig is. De optionele techniek is in bepaalde gevallen los bij te bestellen en in complete pakketten met de namen Parking, City en Tour. Zo zit in het laatste pakket de afslag- en uitwijkassistent, die tijdens afslaan naar links binnen de technische mogelijkheden op tegemoetkomend verkeer let en bij dreigend gevaar de auto kan stoppen.

S5 Coupé