https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/bourguignon-nl/02/092019-audi-sportsback-s3-02.jpg?v=1-0

S3 Sportback

Krachtig en sportief

De Audi S3

Een markant front, dynamische flanken en een achterkant met karakter – de Audi S3 Sportback straalt vanuit elke hoek sportiviteit uit. Deze atletische vijfdeurs voelt zich thuis in stadsverkeer en op de snelweg en alle wegen daar tussenin.

Een echte koppendraaier

De platinagrijs gespoten singleframe-grille met horizontale dubbele chroomspijlen en S3-logo is een markant exterieurkenmerk van de Audi S3 Sportback. Met de optionele rood gespoten remzadels geeft u uw auto een extra kleuraccent. Onder de motorkap klopt het hart van de Audi S3 Sportback: een 221 kW (300 pk) sterke tweeliter TFSI (gemiddeld brandstofverbruik: 7,0–6,8 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie: 158–155 g/km) die een koppel levert van 400 Newtonmeter.
 

Volg uw eigen smaak

Bovenop de vele standaard features en technologieën bieden wij u de mogelijkheid om het interieur van uw Audi S3 Sportback met speciale uitrusting te personaliseren. Met het pakket ‘Audi design selection expressrood’ krijgen veel elementen een kleuraccent, waaronder de ventilatieroosters in het dashboard, de voetmatten en delen van de sportstoelen.

 

 

 

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi S3 Sportback is uw commandocentrale. Intelligente technologieën voorzien u van belangrijke informatie. Bij MMI navigatie plus met MMI touch, de topversie van de infotainmentsystemen, is een touchpad in de centrale bedieningsknop verwerkt. Dit aanraakvlak herkent zelfs uw handschrift. De optionele Audi virtual cockpit toont overzichtelijke alle informatie. Vanaf het standaard multifunctionele stuurwiel heeft u eenvoudig toegang tot alle instellingen.

Highspeed surfervaring

Vink de optie ‘MMI navigatie plus’ aan en de Audi connect hardwaremodule wordt automatisch toegevoegd. Daarmee is uw Audi S3 Sportback per supersnelle 4G-verbinding met internet verbonden. U en uw medereizigers kunnen met hun mobiele apparaten via de wifi-hotspot surfen en mailen. Ook interessant is de Audi smartphone interface, waarmee iOS- en Android-toestellen* in een speciaal gedeelte van MMI met de auto worden gekoppeld. De telefooninhoud is via usb-aansluiting in de Audi virtual cockpit zichtbaar.

Optimaal geïnformeerd

De optionele Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentarium. Op het hi-res 12,3-inch scherm verschijnen haarscherpe en uiterst gedetailleerde graphics. U wisselt eenvoudig tussen diverse weergaven, waarbij de extra sportieve S-modus de toerenteller centraal plaatst met ernaast meters voor g-kracht, vermogen en koppel. In de klassieke vorm domineren een ronde snelheidsmeter en toerenteller het beeld. In de infotainmentstand is een prominente plek ingeruimd voor bijvoorbeeld de navigatiekaart.

Neerleggen en klaar

Zodra uw compatibele smartphone* in de optioneel leverbare Audi phone box ligt en via Bluetooth verbinding maakt met de auto, wordt het toestel automatisch herkend en is het te gebruiken via MMI, de stuurknoppen en spraaksturing. Dankzij de draadloze koppeling met de auto-antenne gaan de ontvangst- en spraakkwaliteit erop vooruit. En als uw smartphone de Qi-standaard ondersteunt, laadt de Audi phone box onder het rijden draadloos de batterij op.

High-end luistergenot

 

Zomaar muziek beluisteren is er niet bij. Het optionele Bang & Olufsen Sound System bestaat uit een 680-watt versterker, twaalf luidsprekers en twee basboxen. Deze geluidsinstallatie maakt grote indruk. Een interieurmicrofoon registreert achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan.

Dat geeft vertrouwen

Door het grote aanbod aan assistentiesystemen voor de bestuurder is stad en land doorkruisen in de Audi S3 Sportback nog veiliger. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de auto binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Voel de sportiviteit

Profiteer van het standaard sportonderstel waarmee uw Audi S3 Sportback aan de weg kleeft. De eveneens standaard elektromechanische progressieve besturing draagt aan het rijcomfort bij. Met name in de stad en tijdens manoeuvreren hoeft u minder aan het stuur te draaien. In krappe bochten voelt u dat de Audi S3 Sportback nog wendbaarder is.
 

https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/bourguignon-nl/01/092019-audi-sportsback-s3-20.jpg?v=1-0

Zien en gezien worden

De Audi S3 Sportback is er met vooruitstrevende verlichting. De optionele Audi Matrix LED-koplampen zijn een fraai staaltje design en ook technisch de maatstaf. Ze dragen bij aan het gemak waarmee de auto zich laat bedienen, want het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan of uit gaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

Sportiviteit met hoofdletter S

Vier ringen, drie generaties, twee tekens, één boodschap: met de Audi S3 ervaart u pure sportiviteit. Al sinds 1999 maakt deze sportauto uit de compacte middenklasse liefhebbers enthousiast. Laat u ook overtuigen.

S3 Sportback