0121-audi-rs-q3-sportback-04.jpg

Audi RS Q3 Sportback

Performance SUV-coupé.
 

  • Kopen v.a.

    € 112.822,-

  • Bijtelling

    22 %

Audi RS Q3 Sportback

De Audi RS Q3 Sportback blinkt uit door zijn kracht, snelheid en sportieve design. Zijn relatief compacte afmetingen zijn prettig in het Nederlandse straatbeeld. Onder de motorkap ligt de legendarische vijfcilinder 2.5 TFSI van Audi, in deze bolide goed voor een vermogen van 294 kW/400 pk en een topsnelheid van 250 (standaard) of 280 (optie) km/h.

 

Opvallend anders

De eigen designkenmerken van de nieuwe Audi RS Q3 Sportback maken het prestatiepotentieel zichtbaar voor de buitenwereld. Dat hij heel wat in zijn mars heeft, blijkt al uit de indrukwekkende voorkant met speciale RS-bumper en glanzend zwarte singleframe-grille. De laag aflopende daklijn en de stijgende schouderlijn zijn allesbepalend voor de sportieve uitstraling. De met 10 millimeter verbrede spatbordranden versterken zijn gespierde uiterlijk. De optionele 21-inch lichtmetalen velgen zijn uitzonderlijk groot in dit segment. De speciale RS-bumper inclusief diffusor met glanzend zwarte afwerking en de speciale RS-dakspoiler bepalen het beeld aan de achterkant. Dankzij de vlakliggende achterruit oogt hij mooi breed.

Meer impulsen per seconde

De legendarische 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor zorgt continu voor nieuwe impulsen. Niet zo gek met een vermogen van 294 kW/400 pk en een koppel van 480 Nm. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 8,8–8,9 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie is 202–204 g/km. Dankzij het standaard RS-sportonderstel, waardoor de RS Q3 Sportback tien millimeter lager op de weg ligt dan zijn modelgenoten, zijn bochten een sensatie. Voor een strak stuurkarakter is een speciaal voor de Audi RS Q3 Sportback aangepaste progressieve stuurinstallatie gemonteerd. Optioneel zijn de dempers instelbaar voor nog meer rijdynamiek en -stabiliteit, een betere handelbaarheid en de keuzemogelijkheid voor meer comfort. De speciale RS-remmen zijn voorbehouden aan deze snelle uitvoering. Een mooie optie zijn de rode remzadels. Of ga meteen voor het summum: optionele keramische remmen met grijze, rode of blauwe remzadels.

Een compromisloos interieur

De dynamiek van de Audi RS Q3 Sportback is ook binnenin zichtbaar. Standaard zijn er het met leder beklede RS-sportstuur dat aan de onderzijde is afgevlakt en de antraciete aluminium decoratielijsten van het type Race. Optioneel zijn deze panelen te vervangen door een afwerking met zwarte pianolak of koolstofvezel. Ook optioneel zijn de RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en nappalederen bekleding inclusief honingraatstikselpatroon. Naar wens is de sportieve beleving te versterken met rode of blauwe details. Leuk detail: bij het openen van de deuren wordt ‘Audi Sport’ op de grond geprojecteerd.

Zichtbaar overzichtelijk

Dankzij de fraaie schermen in de Audi RS Q3 Sportback ontgaat u niets. De high-res Audi virtual cockpit en een MMI-touchscreen zijn standaard. Het 12,3-inch grote full-HD-instrumentarium met specifieke RS-graphics is naar wens te upgraden naar een versie die onder meer ook een schakelindicator, acceleratiemetingen, vermogen en koppel kan tonen.

Flexibiliteit gevraagd en geboden

De Audi RS Q3 Sportback blinkt uit door zijn adembenemende prestaties. Tegelijkertijd is het een praktische auto die uitstekend overweg kan met alles wat u doordeweeks en in het weekend van hem verlangt. Zo is het interieur ruim genoeg voor vijf inzittenden. De achterbank is standaard over vijftien centimeter verschuifbaar en de rugleuningen tellen zeven standen. De kofferbak heeft een inhoud van 530 liter en met de leuningen plat past zelfs 1.400 liter achterin.

RS Q3 Sportback