0121-audi-RS-Q8-header03.jpg

Audi RS Q8

  • Kopen v.a.

    € 214.253,-

De Audi RS Q8 is het sportiefste Q-model

De 441 kW/600 pk sterke Audi RS Q8 is de krachtigste SUV-coupé van Audi Sport. Hij presteert zoals u dat van een Audi RS-model mag verwachten en toont zich daarnaast bijzonder veelzijdig en flexibel. Van rustig tot sportief rijden – de RS Q8 is een alleskunner. Ook op designgebied, want de mogelijkheden voor personalisering zijn ongekend.

De getallen achter de topprestaties

441kw (600pk)

3,8s van 0 naar 100km/h

800 Nm van 2.200 tot 4.500 1/min

De 4.0 V8-motor zorgt voor sensatie op afroep

Volg uw hart. De Audi RS Q8 is uw ideale bondgenoot. De 4-liter V8-TFSI-motor levert 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Newtonmeter. Die kracht bereikt via de 8-traps tiptronic automaat en de quattro permanente vierwielaandrijving het asfalt. Een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,8 seconden gaat nooit vervelen. Tegelijkertijd is dit een auto van zijn tijd, getuige de 48-volt mildehybridetechniek voor extra efficiency. Daarnaast is er de cylinder-on-demand-technologie, die bij lagere motorbelasting vier cilinders op non-actief stelt en zo brandstof bespaart. Het gemiddeld brandstofverbruik is 12,1–12,3 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 276–281 g/km.
 

De slimme manier om zijn prestaties te benutten

Een enorm vermogen is een ding, die kracht daadwerkelijk gebruiken iets anders. Daarom heeft de Audi RS Q8 om te beginnen quattro permanente vierwielaandrijving, die naar wens is uit te breiden met een sportdifferentieel. In dat geval zorgt torque vectoring ervoor dat het aandrijfkoppel per wiel is te doseren. Daarnaast is er de standaard ‘adaptive air suspension sport’-luchtvering met speciale RS-setup. Ook standaard is vierwielbesturing, voor extra wendbaarheid en stabiliteit. De optionele elektromechanische rolstabilisatie doet er nog een schepje bovenop voor de rijdynamiek en dat voelt u vooral in bochten. Het rijkarakter is overigens aan te passen via de standen van Audi drive select. Onder de ‘RS Mode’-stuurknop zit een technische configuratie die met één keer indrukken is op te roepen. Tot slot wijzen we u erop dat de topsnelheid van de Audi RS Q8 optioneel is te verhogen van 250 km/h tot 305 km/h.
 

Het design straalt kracht en dynamiek uit

De Audi RS Q8 laat duidelijk zien wat hij in huis heeft. Een speciale RS-aankleding legt de focus onmiskenbaar op zijn sportieve inborst. De karakteristieke achterkant oogt dynamisch door de toepassing van een glanzend zwart diffusorgedeelte met koolstofvezel dwarsverbinding en de kenmerkende ovale RS-uitlaatsierstukken. De RS-spoiler bovenaan de achterklep genereert op hogere snelheid extra neerwaartse druk. Van opzij bezien zijn het de dalende daklijn, de wielkastverbredingen en de RS-side skirts in carrosseriekleur die de kracht van de Audi RS Q8 benadrukken. Aan de voorzijde vertellen de honingraat grille, de RS-bumper met grote luchtinlaten en voorspoiler alsmede de koolstofvezel grille-omkadering een duidelijk verhaal.

Een ruim en sportief RS-interieur

U weet wat u wilt en gaat recht op uw doel af. De Audi RS Q8 doet dat ook door trouw te blijven aan zijn dynamische karakter. Dat is goed te zien in het strak getekende interieur. Het slanke dashboard met zijn voornamelijk horizontale lijnen draagt bij aan de ruimtelijke beleving. De brede, symmetrische middenconsole is prominent aanwezig. Dashboard en console zijn afgewerkt met carbon in een matte tint met keperstructuur. De standaard sportstoelen met gepreegde RS-logo’s bieden goede zijdelingse steun, ook met een vlotte rijstijl. Dit meubilair is bekleed met zwart alcantara en leder. Afgebeeld zijn de optionele RS-sportstoelen met geperforeerd leder Valcona met stiksels in honingraatpatroon. Voor de detailafwerking komen de optionele RS-designpakketten in beeld, met grijze of rode accenten. De contrasterende stiksels op het alcantara en leder passen perfect in de sportieve ambiance.

Een volledig digitaal dashboard

n het interieur van de Audi RS Q8 ondersteunen digitale technieken u op alle mogelijke manieren. De standaard Audi virtual cockpit heeft een indeling die specifiek is voor de RS. U kunt onder meer het koppel en vermogen, de acceleratiewaarden, rondetijden en G-kracht aflezen.
 

Zeer goede prestaties en dagelijkse bruikbaarheid

De Audi RS Q8 is van alle markten thuis. Zijn indrukwekkende prestaties trekken de meeste aandacht, maar laten we zijn praktische kanten niet vergeten. Klap de rugleuningen van de achterbank neer en er ontstaat een bagagevolume van maar liefst 1.755 liter. Die achterbank is standaard verschuifbaar, voor extra beenruimte of een grotere kofferbak.