Audi RS 3 Limousine

Krachtig en sportief

Audi RS 3 Limousine

Al bij de eerste kennismaking zult u vermoeden dat de Audi RS 3 Limousine een krachtige auto is. Toch zal dit gevoel feilloos overtroffen worden als u het gaspedaal intrapt. Maak kennis met de topversie van onze compacte middenklasser.

Ervaar de sportiviteit

De Audi RS 3 Limousine sprint in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Wij bieden u de mogelijkheid om deze top te verhogen tot 280 km/h. Deze prestaties van sportautoniveau zijn te danken aan de quattro permanente vierwielaandrijving en de volledig nieuw ontwikkelde 2.5 TFSI vijfcilinder lijnmotor. De standaard 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling schakelt razendsnel. Als alternatief neemt u met de schakelhendels achter het stuur de bakbediening zelf ter hand.

Kippenvel gegarandeerd

De Audi RS 3 Limousine heeft zijn zeer goede prestaties vooral aan onze 2,5-liter TFSI te danken. Dankzij de 1-2-4-5-3 ontstekingsvolgorde, waarbij om en om de cilinders naast elkaar en verder weg van elkaar aan de beurt zijn, produceert onze meervoudig bekroonde krachtbron een uniek geluid.

Grip op de zaak

Bij sportieve modellen zoals de Audi RS 3 Limousine hechten we veel waarde aan een goede rijdynamiek. Daarom hebben wij ze voorzien van features die de handling stabiliseren. De torque vectoring in de standaard aanwezige quattro vierwielaandrijving remt in snel genomen bochten de binnenste wielen een beetje af. Daardoor gaat er meer aandrijfkoppel naar de buitenste wielen. Het resultaat is een verbeterd rijkarakter. De standaard progressieve besturing past de overbrenging altijd precies aan de stuuruitslag aan. Voor u betekent dit dat minder kracht nodig is, bijvoorbeeld tijdens parkeren en manoeuvreren.

Dit zijn ideale lijnen

De Audi RS 3 Limousine laat zich vanuit elke hoek van zijn beste kant zien. Aan de achterkant vallen de markante spoiler, het nadrukkelijk aanwezige diffusordesign met verticale uitstulpingen en de grote ovale eindpijpen van het RS-uitlaatsysteem op. Aan de voorkant zijn het de singleframe-grille, de grote luchtinlaten en de RS-bumper die het sportieve karakter versterken. Maak een statement met de optionele keramische remmen. De met koolstofvezel versterkte 19-inch keramische remschijven vóór verlagen niet alleen het gewicht van uw Audi RS 3 Limousine, maar gaan ook langer mee dan de standaard RS-remmen.

De juiste innerlijke waarden

Ook in het interieur van de Audi RS 3 Limousine wordt u eraan herinnerd dat u in een auto rijdt die dichtbij de racewereld staat. De dorpellijsten met verlichting en RS 3-opschrift zijn een geslaagde openingszet. Neem plaats in de standaard sportstoelen. Optioneel worden dat nog sterker het lichaam volgende RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Het onderaan afgevlakte driespaaks RS-stuur is met leder overtrokken en voorzien van diverse bedieningsknoppen alsmede schakelhendels. Ook de RS-transmissiehendel in de middenconsole is standaard.

Alles onder controle

Dit kan in de toekomst uw uitzicht zijn. Met het multifunctionele stuurwiel bedwingt u niet alleen de Audi RS 3 Limousine, maar switcht u ook tussen de diverse instellingen van de optionele Audi virtual cockpit in uw directe blikveld. Met de optionele MMI navigatie plus met MMI touch beschikt u over nog een bedieningsstructuur met zinvolle en eenvoudig toegankelijke toepassingen.

 

 

 

Zien en gezien worden

Bestel uw Audi RS 3 Limousine met vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi Matrix ledkoplampen. Een camerasysteem met ledlichtbronnen en nauwkeurige optische elementen voorkomt automatisch dat tegemoetkomend verkeer en voorliggers met fel licht worden beschenen. De gebieden ertussenin en ernaast blijven volledig verlicht. Bovendien overtuigen de Audi Matrix ledkoplampen ook door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.

Altijd voorop

Fraaie carrosserielijnen, dynamisch afgeschuinde achterlichten, grote uitlaten – de andere verkeersdeelnemers hadden het slechter kunnen treffen.

Bediening en infotainment

Prestaties gevisualiseerd

De optionele Audi virtual cockpit in de Audi RS 3 Limousine is een volledig digitaal instrumentarium. Dit 12,3-inch lcd-scherm toont allerlei informatie, waaronder specifieke RS-gegevens. De meter die de g-kracht weergeeft komt vooral van pas in bochten en tijdens remmen en accelereren. De schakelindicator laat in elke versnelling zien dat het hoogst mogelijke toerental is bereikt.

Optimaal geïnformeerd

Als u de Audi RS 3 Limousine bestelt met de optionele bedieningsterminal MMI navigatie plus met MMI touch, dan kunt u een groot aanbod aan Audi connect-toepassingen gebruiken op het gebied van navigatie en infotainment. Bekijk bijvoorbeeld de weersverwachting en de verkeersdrukte op uw route. Het 7-inch kleurenscherm herkent uw handschrift, zodat u karakters kunt invoeren en met uw vingers kunt scrollen en zoomen. Als alternatief is MMI via spraakbediening te gebruiken.

Wegleggen en telefoneren

odra uw compatibele smartphone* in de optioneel leverbare Audi phone box ligt en via Bluetooth verbinding maakt met uw Audi RS 3 Limousine, is het toestel te gebruiken via MMI, de stuurknoppen en spraaksturing. Dankzij de koppeling met de auto-antenne gaan de ontvangst- en spraakkwaliteit erop vooruit. En als uw smartphone de Qi-standaard ondersteunt, laadt de Audi phone box onder het rijden draadloos de batterij op.

Een nieuwe geluidskwaliteit

Terwijl onder de motorkap onze vijfcilinder zijn karakteristieke tonen voortbrengt, zorgt binnenin de Audi RS 3 Limousine het optionele Bang & Olufsen Sound System voor een uitzonderlijke luisterervaring. Deze installatie bestaat uit een 705-watt versterker en veertien high-performance luidsprekers. Een microfoon registreert rij- en achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan. Optisch valt er wat te beleven in de vorm van de exclusieve luidsprekerroosters en de ledverlichting in de voorste tweeters.

RS 3 Limousine