Ontdek de wereld van Audi RS

Bekijk de voorraad

Bourguignon – Hét adres voor Audi RS

Bourguignon is officieel dealer van Audi RS. Audi RS is on the track, en built for the road. Innovatieve technologieën die tot in de puntjes verfijnd zijn op het circuit. Audi RS bundelt alles wat met de meest sportieve beleving van het merk te maken heeft. 

Bij Bourguignon Audi RS ontdek je de wereld van RS-modellen, ultieme personaliseringsmogelijkheden en de superieure kwaliteit van Audi. Bourguignon Audi RS, voor en door liefhebbers.

Rijke historie

Audi lag de basis van haar rijke en sportieve historie in de jaren 80. Met de quattro maakte Audi in 1981 de entree in het WK Rally (WRC). Al in 1982 won Audi de constructeurstitel en een jaar later pakte de Fin Hannu Mikkola de rijderstitel. In 1984 won Audi met Stig Blomqvist beide titels. 

Vanaf 1984 zette Audi de Sport quattro met kortere wielbasis in en in 1985 volgde de extreme Sport quattro S1 met 476 pk. In 1987 sloot Audi het rallytijdperk in stijl af: Walter Röhrl behaalde met een speciaal geprepareerde S1 de overwinning bij de legendarische Pikes Peak heuvelklim. 

Audi verlegde vervolgens de focus naar het circuit. In 1988 won Audi met de 200 direct zowel het constructeurs- als rijderskampioenschap in de US Trans-Am-serie, een jaar later gevolgd door successen in het IMSA GTO-kampioenschap. In 1990/1991 nam Audi met de imposante V8 quattro deel aan het DTM en won er twee rijderskampioenschappen. 

De A4 quattro Supertouring nam in 1996 deel aan zeven nationale kampioenschappen en won ze allemaal. 

In 2012 stapte Audi in de langeafstandsracerij met de R18 e-tron quattro met hybride-aandrijving. Bij dit model dreef een V6 TDI de achterwielen aan, met elektromotoren op de voorwielen. De R18 was goed voor drie overall-overwinningen bij de 24 uur van Le Mans. Ook behaalde Audi met de R18 twee rijders- én constructeurstitels in het WK endurance-racen (WEC).

Onze Audi RS specialisten