Audi RS 3 Sportback

Audi met racekoorts

Audi RS 3 Sportback

Al bij de eerste kennismaking zult u vermoeden dat de Audi RS 3 Limousine een krachtige auto is. Toch zal dit gevoel feilloos overtroffen worden als u het gaspedaal intrapt. Maak kennis met de topversie van onze compacte middenklasser.

Sports car inside

Laat de getallen even op u inwerken: 294 kW (400 pk). Een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,1 seconden. Een maximaal koppel van 480 Newtonmeter. En een optionele topsnelheid van 280 km/h. Dankzij de 2,5 liter grote vijfcilinder-in-lijn levert de Audi RS 3 Sportback topprestaties. Bovendien hebben we onze sportieve vijfdeurs voorzien van technologieën die het rijplezier nog meer vergroten. De standaard quattro permanente vierwielaandrijving en 7-traps S tronic zijn verantwoordelijk voor de directe en doeltreffende krachtoverdracht op het asfalt.

Een sterk einde

De Audi RS 3 Sportback laat zich vanuit elke hoek van zijn beste kant zien. Aan de achterkant vallen het nadrukkelijk aanwezige diffusordesign met verticale uitstulpingen en de grote ovale eindpijpen van het RS-uitlaatsysteem op. Aan de voorkant zijn het de singleframe-grille, de grote luchtinlaten en de RS-bumper die het sportieve karakter versterken.

Ervaar zelf de power van de 2,5-liter vijfcilinder lijnmotor in de Audi RS 3 Sportback.
 

De juiste innerlijke waarden

Ook in het interieur van de Audi RS 3 Sportback wordt u eraan herinnerd dat u in een auto rijdt die dichtbij de racewereld staat. De dorpellijsten met verlichting en RS 3-opschrift zijn een geslaagde openingszet. Neem plaats in de standaard sportstoelen. Optioneel worden dat nog sterker het lichaam volgende RS-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. Het onderaan afgevlakte driespaaks RS-stuur is met leder overtrokken en voorzien van diverse bedieningsknoppen alsmede schakelhendels. Ook de RS-transmissiehendel in de middenconsole is standaard.

Alles onder controle

Dit kan in de toekomst uw uitzicht zijn. Met het multifunctionele stuurwiel bedwingt u niet alleen de Audi RS 3 Sportback, maar switcht u ook tussen de diverse instellingen van de optionele Audi virtual cockpit in uw directe blikveld. Met de optionele MMI navigatie plus met MMI touch beschikt u over nog een bedieningsstructuur met zinvolle en eenvoudig toegankelijke toepassingen.
 

Start your engines

De dynamiek, dat geluid, de snelheid – de Audi RS 3 Sportback is weliswaar street legal, maar hij zou zich net zo goed thuis voelen op het circuit.

Bediening en infotainment

Prestaties gevisualiseerd

De optionele Audi virtual cockpit in de Audi RS 3 Sportback is een volledig digitaal instrumentarium. Dit 12,3-inch lcd-scherm toont allerlei informatie, waaronder specifieke RS-gegevens. De meter die de g-kracht weergeeft komt vooral van pas in bochten en tijdens remmen en accelereren. De schakelindicator laat in elke versnelling zien dat het hoogst mogelijke toerental is bereikt.

Optimaal geïnformeerd

Als u de Audi RS 3 Sportback bestelt met de optionele bedieningsterminal MMI navigatie plus met MMI touch, dan kunt u een groot aanbod aan Audi connect-toepassingen gebruiken op het gebied van navigatie en infotainment. Bekijk bijvoorbeeld de weersverwachting en de verkeersdrukte op uw route. Het 7-inch kleurenscherm herkent uw handschrift, zodat u karakters kunt invoeren en met uw vingers kunt scrollen en zoomen. Als alternatief is MMI via spraakbediening te gebruiken.

Wegleggen en telefoneren

Zodra uw compatibele smartphone in de optioneel leverbare Audi phone box ligt en via Bluetooth verbinding maakt met uw Audi RS 3 Sportback, is het toestel te gebruiken via MMI, de stuurknoppen en spraaksturing. Dankzij de koppeling met de auto-antenne gaan de ontvangst- en spraakkwaliteit erop vooruit. En als uw smartphone de Qi-standaard ondersteunt, laadt de Audi phone box onder het rijden draadloos de batterij op.

Een nieuwe geluidskwaliteit

Terwijl onder de motorkap onze vijfcilinder zijn karakteristieke tonen voortbrengt, zorgt binnenin de Audi RS 3 Sportback het optionele Bang & Olufsen Sound System voor een uitzonderlijke luisterervaring. Deze installatie bestaat uit een 705-watt versterker en veertien high-performance luidsprekers. Een microfoon registreert rij- en achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan. Optisch valt er wat te beleven in de vorm van de exclusieve luidsprekerroosters en de ledverlichting in de voorste tweeters.

RS 3 Sportback