0121-audi-rs5-sportback-header.jpg

RS 5 Sportback

Pure kracht en een fraai design.

  • Kopen v.a.

    € 135.507,-

  • Bijtelling

    22 %

De Audi RS 5 Sportback

Met zijn krachtige 2,9-liter V6-biturbomotor en quattro permanente vierwielaandrijving is de Audi RS 5 Sportback een sportieve auto met toonaangevende rijeigenschappen. Maar deze snelle bolide heeft ook nog verrassende andere kanten. Hij draait namelijk zijn hand niet om voor praktische taken en het comfortabel vervoeren van zijn inzittenden.
 

Dubbel geladen

In de Audi RS 5 Sportback wordt ingehaald verkeer snel kleiner in de spiegels. Zijn 2,9-liter V6-TFSI-biturbomotor levert immers een vermogen van 331 kW/450 pk en een maximaal koppel van 600 Newtonmeter. Daarmee sprint deze bolide in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 9,2 l/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 209 g/km. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/h en optioneel op 280 km/h. Dat klinkt goed. En nog beter met de optionele RS-sportuitlaten.

 


 

Sportief en lekker in zijn vel

Het unieke sportieve karakter van de Audi RS 5 Sportback komt van elke kant goed tot zijn recht. Aan de voorkant overheersen de brede en lage singleframe-grille en massieve luchtinlaten met 3D-honingraatstructuur het beeld. Aan de achterkant vallen de speciale RS-bumper met diffusor en de ovale RS-uitlaten op. Details die feilloos de dynamiek van de RS 5 Sportback benadrukken.

Poleposition

De commandopost in de Audi RS 5 Sportback ademt een en al sportiviteit. Een nog sportievere ambiance is te bereiken door het optionele RS-designpakket met rode stiksels te kiezen. De RS-sportstoelen voorin met zwart nappaleder krijgen dan crescendorode stiksels in honingraatpatroon op de rugleuningen. Daaraan zijn naar wens tangorode stoelpanelen toe te voegen. In elk geval ondersteunen deze stoelen het lichaam uitmuntend, wat niet alleen fijn is in snelle links-rechtscombinaties, maar op de langere afstand ook bijdraagt aan het reiscomfort. Voor de informatievoorziening zijn er de 'Audi virtual cockpit plus' met eigen RS-graphics en het MMI-touchscreen.

Uw dagelijkse dosis sportiviteit

Leuk, die dedicated sportauto’s, maar heeft u weleens geprobeerd een racefiets of mountainbike achterin te leggen? Ski’s of snowboards mee te nemen? In de Audi RS 5 Sportback kan dat. Dankzij de grote achterklep, in delen neerklapbare achterbankleuningen en een vlakke laadvloer. Kortom, deze auto bewijst zakelijk en privé snel zijn meerwaarde. Dat is nog eens sportief.

RS 5 Sportback