RS 5 Sportback

Pure kracht en een fraai design.

De Audi RS 5 Sportback

Met de Audi RS 5 Sportback breiden we de A5-reeks uit. De prestatiegerichte coupé van Audi Sport is er nu voor het eerst als Sportback. Kies voor compromisloze autosporttechniek, verpakt in een elegant coupé-silhouet en gekoppeld aan de dagelijkse bruikbaarheid van een vijfdeurs auto.

Dubbel geladen

Onder de motorkap van de Audi RS 5 Sportback ontvouwt de 2,9 liter grote V6-TFSI-biturbo zijn krachten. Dankzij het vermogen van 331 kW (450 pk) en een koppel van 600 Newtonmeter doet u de acceleratieproef van 0 naar 100 km/h in 3,9 seconden. De standaard begrensde topsnelheid van 250 km/h kunt u optioneel verhogen tot 280 km/h.
 

Doe nu de soundcheck

Doe nu de soundcheck

Ervaar de 2,9-liter V6-TFSI-biturbo in de Audi RS 5 Sportback.

De focus op sportiviteit

De quattro permanente vierwielaandrijving en de sportief afgestemde achttraps tiptronic met geoptimaliseerde schakeltijden zijn belangrijk voor het sprintvermogen van de Audi RS 5 Sportback. Voor een aan u aangepaste rijbeleving regelt u met Audi drive select de rijdynamiek. De diverse settings beïnvloeden de technologieën in de auto, waaronder de kleppen in het RS-uitlaatsysteem. Dankzij het standaard RS-sportonderstel ligt de Audi RS 5 Sportback strak op de weg. Optioneel bieden wij u keramische remmen en dynamische besturing met speciaal RS-karakter aan. 

Comfortverbetering

 

Voor een nog betere rijdynamiek kunt u het optionele RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control (DRC) kiezen. DRC is een technologie die de duik- en kantelbewegingen van de auto beperkt. Daartoe zijn de schuin tegenover elkaar liggende schokdempers via olieleidingen met elkaar verbonden. In snel genomen bochten is de werking van dit systeem duidelijk te voelen.

Een echte blikvanger

Uit welke hoek u de Audi RS 5 Sportback ook bekijkt, hij overtuigt altijd met zijn sportieve karakter. Aan de voorzijde domineren de brede en lage singleframe-grille, de massieve luchtinlaten met speciale RS-honingraatstructuur en de voorspoiler met quattro-opschrift. Standaard brengt de Audi RS 5 Sportback zijn krachten via 19-inch wielen op het asfalt over, maar optioneel kunnen dat ook 20-inch exemplaren zijn. Qua carrosserietinten bieden wij onder andere de exclusieve kleur Sonomagroen metallic aan. Voor een dynamische afsluiting zorgen het speciale RS-diffusorgedeelte, het RS-uitlaatsysteem met ovale eindstukken en een opstaande spoilerrand.
 

Een speciale touch

Met de optioneel leverbare carbondelen kleedt u de buitenkant van uw Audi RS 5 Sportback extra aan. Ideaal om u bolide te personaliseren. Het pakket bestaat uit een voorspoiler, achterspoiler en diffusorgedeelte. Minder opvallend, maar eveneens inbegrepen zijn de sierlijsten om de grille en zijramen en de horizontale spijl in het diffusorgedeelte.

Het innerlijk van een sportauto

In het kwalitatief hoogwaardige interieur is het sportieve karakter van de Audi RS 5 Sportback duidelijk aanwezig. De RS-sportstoelen met optioneel ruitvormig stikpatroon en leder fijnnappa houden u goed op uw plek. Het aan de onderzijde afgevlakte RS-stuur ligt aangenaam in de hand. Het is met leder overtrokken en voorzien van multifunctionele bedieningsknoppen. RS-opschriften op stoelen, stuur, instaplijsten en transmissiehendel herinneren u er telkens aan dat u in een model van Audi Sport rijdt.

 

Het kan nog exclusiever

Ook het interieur van de Audi RS 5 Sportback is te personaliseren, bijvoorbeeld met het Audi exclusive designpakket in sonomagroen. Dan krijgen de RS-sportstoelen middenbanen voorzien van leder fijnnappa met diamantvormig stikpatroon. Verder keert het sonomagroen terug in de stiksels op de stoelen, hoofdsteunen, middenarmsteun voorin, portierarmsteunen en middenconsole.

Intelligente lichttechnologie

De optionele Audi Matrix ledkoplampen werken met een progressieve en veiligheidsverhogende verlichtingstechnologie. Een camerasysteem met ledlichtbronnen en nauwkeurige optische elementen voorkomt automatisch dat tegemoetkomend verkeer en voorliggers met fel licht worden beschenen. De gebieden ertussenin en ernaast blijven volledig verlicht. Bovendien overtuigen de Audi Matrix ledkoplampen door hun design. De markante verlichting is zowel overdag als in het donker goed te herkennen.
 

Tijd om in te stappen

Hier kunt u binnenkort zitten. De Audi RS 5 Sportback is aangekleed met topklasse materialen en heeft een hightech instrumentarium. De wetenschap dat er een zeer krachtige motor in het vooronder ligt, vergroot de voorpret nog meer.
 

RS 5 Sportback