Audi RS 4 Avant

Sportiviteit en functionaliteit perfect gecombineerd

Audi RS 4 Avant

Maak kennis met de vierde generatie Audi RS 4 Avant. Een hoog vermogen en topprestaties gaan moeiteloos samen met een ruim interieur en praktische gebruikseigenschappen. Als bonus is er nog de RS-uitstraling met honingraat Audi singleframe-grille, uitgebouwde spatborden en grote, ovale uitlaten. Deze auto is door en door sportief en hij kan ook fluitend overweg met alle gewone taken die hem elke dag worden opgelegd.

V6-TFSI-motor

Ervaar de pure kracht van de 2,9-liter V6-TFSI-motor (gemiddeld brandstofverbruik in l/100 km: 9,2; gemiddelde CO₂-emissie in g/km: 208) in de Audi RS 4 Avant.

Aandrijflijnen

Powerbank

De Audi RS 4 Avant komt nooit kracht tekort. Zijn 2,9-liter TFSI V6-motor levert een vermogen van 331 kW (450 pk) bij 5.700-6.700 min⁻¹ en een koppel van 600 Nm bij 1.900-5.000 min⁻¹. Daarmee sprint de Audi RS 4 in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 250 km/h en 280 km/h met het optionele RS-dynamiekpakket. (Gemiddeld brandstofverbruik 9,2 1/100 km, gemiddelde CO₂-emissie 208 g/km.)

Euforie en efficiëntie zonder compromissen

De Audi RS 4 Avant is voorzien van directe inspuiting, twee turbo's en het Audi valvelift system. Daarmee is hij zowel sterk als doelmatig, voor een intense rijbeleving die sportiviteit herdefinieert. De sportief afgestemde 8-traps tiptronic met snellere schakeltijden zorgt voor indrukwekkende sprintcapaciteiten, die dankzij de quattro permanente vierwielaandrijving moeiteloos zijn waar te maken.

Commandocentrale

De Audi virtual cockpit is nauwkeurig, overzichtelijk en haarscherp. Het 12,3-inch grote lcd-scherm toont alle relevante informatie in uw blikveld. Motorvermogen, g-krachten en vanzelfsprekend het toerental. De bovenste toerenregionen zijn rood gemarkeerd. Als de meternaald zich daar bevindt, wijst een schakelindicator op opschakelen.

Houd die blik vast

Knipperlicht

Een duidelijk signaal: de dynamische knipperlichten van Audi laten de omgeving duidelijk zien welke kant de bestuurder op wil. Andere verkeersdeelnemers kunnen ook met slecht weer de signalen snel herkennen.

Dagrijverlichting

Zien en gezien worden: de dagrijverlichting benadrukt niet alleen de markante uitstraling van de Audi RS 4 Avant, maar is ook een belangrijk pluspunt voor de veiligheid. Bovendien verbruikt deze verlichting weinig watts.

Koplampen

De Audi Matrix ledkoplampen verlichten de weg nauwkeurig met licht dat op daglicht lijkt. Bovendien zijn deze lampen energiezuinig en gaan ze lang mee. Dankzij innovatieve technologieën worden tegemoetkomende en vooruitrijdende voertuigen herkend en niet direct beschenen. De belangrijke gebieden ertussenin en ernaast blijven wel volledig verlicht.

Prachtige wielen. Bijtgrage remmen

De Audi RS 4 Avant toont wat hij in zijn mars heeft. Daar passen de 20-inch hoogglans antracietzwarte gesmede lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaak-Edge-design perfect bij. Een mooie aanvulling zijn de hoogglans rode remzadels.

Vertrek altijd vanaf pole position

Elke dag topprestaties. Het interieur van de Audi RS 4 Avant voegt een bijzonder cachet toe aan dynamisch rijden, zonder de dagelijkse werkelijkheid uit het oog te verliezen.

Meer over interieur

De focus op sportiviteit

Met het optionele head-up display (foto) worden de snelheid en andere belangrijkste gegevens, zoals aanwijzingen van de assistentie- en navigatiesystemen, op de voorruit geprojecteerd. U hoeft uw ogen amper van de weg te halen en uw aandacht blijft bij het verkeer. De eveneens optionele Audi virtual cockpit toont ook speciale RS-functies zoals de schakelindicator, turbodruk, olietemperatuur en laptimer.

Alleen maar podiumplaatsen

De RS-sportstoelen voorin met hun forse zijwangen zorgen voor veel steun in bochten. Afgebeeld is bekleding leder fijnnappa met stikpatroon in honingraatvorm met afwijkend gekleurd garen.

Overal dynamische details

Hier is zover het oog reikt sprake van sportiviteit. Voorbeelden zijn het aan de onderkant afgevlakte lederen RS-sportstuur met grote schakelhendels en de schitterende decoratielijsten. Kies voor een afwerking naar smaak, bijvoorbeeld aluminium Race of koolstofvezel.

RS 4 Avant