ABT_Chiptuning_Banner

ABT Power

ABT Engine Control - De intelligente upgrade.

Optimalisatie zonder zorgen

ABT is dé specialist in motortuning. Bij ABT motortuning wordt er een extra motor controle unit ingebouwd met de ABT Power software. De originele motor controle unit wordt niets gewijzigd. De ABT unit zorgt voor topprestaties zonder dat uw motor overbelast raakt!

Actieve motor bescherming

De AEC (Active Engine Protection) registreert continu meer dan 25 verschillende parameters en communiceert rechtstreeks met de ECU. Dit zorgt voor de best mogelijke benutting van het vermogen voor uw motor en biedt tegelijkertijd maximale bescherming.

Om schade aan de motor te voorkomen, worden verschillende beschermingsmaatregelen voor componenten aangepast in de ABT Engine Control unit. 

  • Motortemperatuur: Als de motor te koud of te warm is (koelvloeistof en/of olie), komt alleen het standaardvermogen van de motor vrij.
  • Inlaatlucht temperatuur: Als de inlaatlucht temperatuur te hoog is, wordt het vermogen ook teruggebracht tot het standaard niveau.
  • Hoogte: De vermogensstijging wordt verminderd om de turbo op grote hoogte te beschermen om te voorkomen dat het maximale toerental wordt overschreden.

3D Optimalisatie

In ons state-of-the-art ontwikkelingscentrum in Kempten (Duitsland) worden alle motoren en technologieën door de beste ingenieurs op een high-end rollenbank getest. De fine-tuning vindt plaats in de auto over een afstand van 3000 tot 5000 km. In tegenstelling tot de meeste concurrenten gebeurt dit door de sensorwaarden niet te veranderen met een tweedimensionale karakteristieke curve maar met een driedimensionale kaart. De kaarten voor de afzonderlijke kanalen worden meestal opgesteld op basis van het motortoerental en de relatieve motorbelasting.

Real Time Sensor Management

De hightech ABT Engine Control-unit analyseert alle prestatie gegevens en vertaalt deze in ABT POWER-commando's.

De belasting wordt berekend uit de laaddruk en de omgevingsdruk in de motor.

Het motortoerental wordtrealtime geregistreerd en kan voor elke motor afzonderlijk worden geconfigureerd.

Individuele toepassing van de tuning-kaarten betekent dat een verandering in de sensorwaarden alleen plaatsvindt als de motor op volle kracht draait. Dit betekent op zijn beurt dat de sensorwaarden slechts in zeer weinig gebieden van het werkelijke motorbelastingsbereik worden gewijzigd.

Kwaliteit op merkstandaard

De kabelbomen voor de ABT Engine Control zijn individueel op maat gemaakt en beschermd tegen spatwater.De installatie is heel eenvoudig dankzij de gedefinieerde installatiepositie van de AEC met behulp van een roestvrijstalen beugelsysteem en de centrale productieconnector.

De ABT Engine Control module is beschermd tegen invloeden van buitenaf door een GoreTex membraan. Deze beschermende huid is ademend en biedt permanente bescherming tegen vocht in de AEC. Dit zorgt voor een uitzonderlijke lange levensduur van de AEC.

Probleemloos in iedere omgeving: de ABT Engine Control heeft alle relevante milieutests doorstaan, bijv. elektromagnetische compatibiliteit (EMC), zoutsproeitest, thermische schok.