Audi Q5

Al verkrijgbaar vanaf
€ 59.700,-

Gemaakt voor vrijwel elk landschap. De Audi Q5.

Laat niets aan het toeval over. Deze premium-SUV weet meteen te overtuigen met zijn comfort, stijl en dynamiek. Het is een karaktervolle verschijning met een krachtige aandrijflijn en toonaangevende technologieën. Dat biedt veel mogelijkheden, elke dag weer.

Compleet

De Audi Q5 valt op door zijn omvangrijke standaarduitrusting. Altijd inbegrepen zijn bijvoorbeeld aluminium dakrails, Audi Connect noodoproep & Service, Audi drive select, Audi pre sense city, quattro ultra-technologie, 17 inch lichtmetalen velgen, Xenon koplampen met LED-dagrijverlichting en een automatisch dimmende binnenspiegel. Naast de basisuitvoering zijn de sport- en design-varianten leverbaar. Tevens is er voor de Audi Q5 het Pro Line-pakket met onder meer MMI navigatie, comfortairconditioning, Audi Connect diensten, alarm, cruise control en parkeerhulp achter. De Audi Q5 design is er ook in Pro Line Plus-uitvoering en de Q5 sport als sportief getinte Pro Line S.

In elk detail van de Audi Q5 is het karakteristieke Q-design zichtbaar, dat staat voor dynamiek en onafhankelijkheid. Zie de markante motorkap en de aflopende daklijn, de op de schouderlijn geplaatste buitenspiegels en de smalle raampartij.

1920x1080_AQ5_D_161007.jpg

In een oogopslag.

Met de optionele Audi virtual cockpit is voorsprong letterlijk zichtbaar. Het volledig digitale instrumentenpaneel bestaat uit een hoge resolutie 12,3-inch display. Dit toont alle voor de bestuurder relevante informatie, van de snelheid via navigatiekaarten tot aan communicatiemeldingen. Daarbij kiest u zelf welke informatie u ziet en in welke vorm. Het grote, slanke 8,3-inch kleurendisplay van de optionele MMI navigatie plus geeft overzichtelijke en eenvoudig te doorgronden menu's weer.

1920x1080_AQ5_161007.jpg

Aandrijving en onderstel

Geschikt voor vrijwel elke ondergrond en klaar voor nieuwe uitdagingen: ontdek de quattro vierwielaandrijving en adaptive air suspension.

9k_7.jpg

De Audi Matrix LED-koplampen

De Audi Q5 is een lichtend voorbeeld. Al van veraf maakt hij indruk met de optionele Audi Matrix LED-koplampen. De LED-dagrijverlichting en dynamische richtingaanwijzers vallen goed op. Een camera registreert – binnen de technische beperkingen – vooruitrijdend en tegemoetkomend verkeer. Op basis van die informatie passen de koplampen zich razendsnel aan. Zij maken vooruitgang letterlijk zichtbaar.

Sportieve efficiency: Audi Q5 55 TFSI e quattro plug-in hybrid

Audi zet vaart achter zijn elektro-offensief. De Q5 55 TFSI e quattro is de eerste in een reeks nieuwe plug-in hybridemodellen van Audi. Met een systeemvermogen van 270 kW/367 pk is de SUV goed voor hoge prestaties en een gemiddeld verbruik van slechts 2,4-2,1 l/100 km (CO2: 53-46 g/km)*. In volledig elektrische modus is een actieradius van ruim 40 kilometer (WLTP) mogelijk. Daarmee zijn de meeste dagelijks ritten fluisterstil en lokaal emissievrij af te leggen.

Audi Q5 55 TFSI e Quattro plug-in hybrid

De aandrijflijn van de Audi Q5 55 TFSI e quattro bestaat uit een 2.0 TFSI benzinemotor (185 kW/252 pk, 300 Nm) en een elektromotor (PSM – permanent synchronous motor) met een vermogen van 105 kW en een koppel van 350 Nm. De elektromotor is geïntegreerd in de zeventraps S tronic-transmissie en van daaruit wordt de aandrijfkracht via het quattro-systeem verdeeld over de vier aangedreven wielen. Het systeemvermogen bedraagt 270 kW/367 pk en het totale koppel van 500 Nm is al beschikbaar vanaf toerentallen net boven stationair (1.250 tpm). De Audi Q5 55 TFSI e quattro accelereert in 5,3 seconden van 0-100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 239 km/u. De in de wagenvloer geïntegreerde lithium-ion accu met 104 prismatische cellen heeft een energie-inhoud van 14,1 kWh. Daarmee is een elektrische actieradius van ruim 40 kilometer mogelijk (volgens WLTP). De topsnelheid in elektrische modus is begrensd op 135 km/u. De accu wordt evenals de elektromotor en de aansturing ervan gekoeld door het aircosysteem dat werkt door middel van een efficiënte waterpomp. Het gemiddelde normverbruik van de Audi Q5 55 TFSI e quattro bedraagt 2,4-2,1 l/100 km (CO2: 53-46 g/km)*.

Laden, tanken én optimale mobiliteit met Shuttel-pas

Voor optimaal laadgemak heeft de Audi Q5 55 TFSI e quattro het Compact Charging systeem en een Mode 3 laadkabel met Type 2-aansluiting aan boord. Daarmee is de accu zowel thuis als bij publieke laadstations te laden. Bij een industrieel laadpunt (440 V/16A) duurt het laden van een lege batterij 2,5 uur. Via een reguliere 230 V-aansluiting duurt het laadproces circa zes uur.

Elke Audi Q5 55 TFSI e quattro wordt in Nederland standaard geleverd met de Shuttel-pas. Audi introduceerde de Shuttel-service recent voor de Audi e-tron, maar ook de nieuwe PHEV-uitvoeringen vertrouwen nu standaard op de vele voordelen ervan. Het slimme thuislaadpunt voor de Audi Q5 55 TFSI e quattro is leverbaar vanaf € 1.550, inclusief installatie en loadbalancing voor veilig laden. Bij deze laadpropositie is ook de Shuttel laad- en mobiliteitspas inbegrepen. Deze pas is de spil in het thuisladen én geeft toegang tot circa 80 procent van alle Europese laadstations. Ofwel: meer dan 65.000 AC/DC laadpunten (tot 50 kW) in 16 EU landen. Bovendien kan de Shuttel-pas bij de Audi Q5 55 TFSI e quattro voor het eerst ook gebruikt worden om brandstof af te rekenen.

Alles inzichtelijk via de MyAudi app

Via de MyAudi app zijn de laadstatus van de batterij en de resterende actieradius altijd zichtbaar. Bovendien is het mogelijk om via de app het laadproces te starten, de laadtimer in te stellen en laad- en verbruiksstatistieken in te zien. De routeplanner in zowel de app als het MMI navigatiesysteem laat alle laadstations op de route zien. Via de myAudi app is ook de voorverwarming of koeling van het interieur tijdens het laadproces aan te sturen. Bij het voorverwarmen worden ook stoel- en stuurverwarming en achter-/voorruitverwarming ingeschakeld (afhankelijk van de uitrusting), net als de optionele stoelventilatie bij ingeschakelde koelfunctie.

quattro met ultra-technologie

In de Audi Q5 55 TFSI e quattro komt efficiënte vierwielaandrijving met ultra technologie voor het eerst samen met de inzet van een elektromotor. Dit systeem kijkt door middel van sensoren altijd vooruit en past op basis daarvan de aandrijving aan. Voor maximale efficiency worden doorgaans alleen de voorwielen aangedreven, maar zodra de omstandigheden dat vereisen, worden automatisch ook de achterwielen ‘bijgeschakeld’.

De vooruitziende efficiency assistent

In het concept van de Q5 55 TFSI e quattro ligt opgesloten dat het merendeel van de dagelijkse ritten elektrisch kan zijn. Daarbij speelt de predictive efficiency assistant (PEA) een sleutelrol. Dankzij informatie van het navigatiesysteem en (radar)sensoren kan dit systeem de auto onder bepaalde omstandigheden bijvoorbeeld laten ‘zeilen’. PEA geeft de bestuurder ook adviezen. Het laat bijvoorbeeld weten wanneer het mogelijk is om het gaspedaal los te laten om zodoende gebruik te kunnen maken van de energieterugwinning. Bovendien heeft de bestuurder keuze uit drie rijmodi. In Hybrid modus wordt de energie uit de lithium-ion batterij gedurende de rit zodanig gedoseerd dat een zo laag mogelijk verbruik wordt gerealiseerd. In stadsverkeer wordt er zo veel mogelijk elektrisch gereden en het systeem kiest automatisch tussen zeilen met uitgeschakelde motor of recuperatie. De elektromotor neemt lichte remacties (tot 0,1 g – het merendeel van alle remacties bij dagelijks gebruik) voor zijn rekening en wint daarbij energie terug. In EV-modus rijdt de Audi Q5 55 TFSI e quattro volledig elektrisch tenzij het gaspedaal voorbij een bepaald (voelbaar) punt komt. In Battery Hold modus wordt de batterijcapaciteit op het huidige niveau gehouden, om op andere momenten te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in een groene of milieuzone.

Audi SQ5 TFSI: V6 power en maximale sportiviteit

De sportiefste variant van de Audi Q5-range met turbogeblazen 3.0 TFSI V6 benzinemotor levert 260 kW/354 pk en 500 Newtonmeter aan trekkracht tussen 1.370 en 4.500 toeren per minuut. Daarmee sprint het topmodel in 5,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, zijn elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 250 km/u.

a170043-large_1.jpg

Mede verantwoordelijk voor de sportieve prestaties zijn de standaard quattro permanente vierwielaandrijving en de soepel schakelende 8-traps tiptronic-automaat. De wendbaarheid van de auto wordt verder verbeterd dankzij het optionele sportdifferentieel – dat het koppel actief tussen de achterwielen verdeelt – en de optionele dynamic steering met variabele overbrengingen. Beide features zijn aan te sturen via het Audi drive select systeem, net als de motor, de tiptronic-automaat en de standaard variabele dempers. Optionele luchtvering biedt de bestuurder de mogelijkheid om de rijhoogte aan te passen. Verder onderscheidt de Audi SQ5 TFSI zich van de standaarduitvoering door tal van design- en uitrustingsfeatures. Voorbeelden zijn met Alcantara/leer beklede S sportstoelen, LED-koplampen en 20 inch aluminium velgen met 255/45 banden. 

Meer weten over de Audi Q5? Kom langs bij Bourguignon, of neem contact met ons op.

Inruilvoorstel aanvragen?

Wilt u vrijblijvend weten wat uw huidige auto waard is?
Vul hier uw kenteken in:

Financier deze Audi Q5

€ 59.700

€ 44.775

Het slottermijn is afhankelijk van looptijd en leeftijd van de auto. Calculatie is een indicatie

Uw maandlasten:
€ 666

Prijs
€ 59.700,-

Financieren P/mnd
€ 666,-

Inruilvoorstel model aanvragen

 
 
 
 
 
 
 
 

Prijs
€ 59.700,-

Financieren P/mnd
€ 666,-

Proefrit model aanvragen

 
 
 
 

Prijs
€ 59.700,-

Financieren P/mnd
€ 666,-

Offerte model aanvragen

 
 
 
 
 

Prijs
€ 59.700,-

Financieren P/mnd
€ 666,-

Financieringsofferte model aanvragen