Volkswagen ID.3

 

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

De eerste ID.3 staat medio 2020 bij ons in de showroom. De vanafprijzen volgen binnenkort.

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen. Stap over. Stap in. Alle beschikbare reserveringen zijn gevuld, maar het kan zijn dat er nog een productieplekken beschikbaar komen. Schrijf je hieronder in voor de wachtlijst om in aanmerking te komen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Dit is de ID.3.

Tot 550** kilometer op een volle accu.

De ID.3 heeft een actieradius waar je u tegen zegt. Bij uitvoeringen die later op de markt komen, heb je de keuze uit drie verschillende accu's. Dat de auto zo ver komt, is te danken aan het MEB-platform. Dit slimme platform met platte accu's in de vloer zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor een grotere actieradius.

Volledig CO2-neutraal.

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen.

Licht met IQ..

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Interactieve interieurverlichting.

Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen. De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt.

De basis voor heel veel ruimte.

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Slimme navigatie en diepe bassen

De ID.3 heeft navigatie die met je meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. De DAB+ radio maakt van elke rit een belevenis. Zo luister je onderweg met kraakhelder digitaal geluid naar je favoriete muziek, nieuws of podcast. En als de bassen nog wat dieper mogen, kies je voor de speakers van Beats Audio. Met de groeten van Dr. Dre.

Je ziet meer. En vind sneller je weg.

ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light je gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de vooruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Alles onder controle. Met je stem.

Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder.

Kom binnen. Hoe vind je het interieur?

Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet je tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die je naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting - het is aan jou.

Dit is de ID.3 1ST

De ID.3 1ST is de eerste uitvoering. Na de ID.3 1ST volgt de complete line-up van de ID.3. Die begint bij de instapversie met 330 km** actieradius. Daarboven vind je de versie met 58 kWh en 420 km** actieradius, dezelfde accu als in de ID.3 1ST.

Tot 420 kilometer** op een volle accu.

De unieke eerste editie van de auto, de ID.3 1ST, heeft een actieradius van 420 kilometer** volgens de WLTP-meetmethode. Dat behaalt hij met zijn 58 kWh sterke accu in de vloer van de auto.

Unieke 1ST badges.

De exclusieve details van de ID.3 1ST laten aan iedereen zien dat jij er vroeg bij was. Zo zitten er rondom de auto unieke 1ST badges. En ook aan de binnenkant vind je ze terug, bijvoorbeeld op het stuur.

Comfortabele luxe.

Ook qua features zit je met de ID.31ST meer dan goed. Hij is standaard al voorzien van alle comfort die je bij Volkswagen gewend bent, met een aantal mooie extra features. Zo heeft hij Play & Pauze pedalen en krijg je een bijzonder welkom op het grote welkomstscherm. Dit is jouw unieke uitvoering, en dat merk je.

Topconditie gegarandeerd.

De ID.31ST is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3 1ST:

Hoe rijdt de ID.3 1ST?

Laden en mobiliteit in één keer geregeld.

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij Bourguignon terecht. Bourguignon helpt je graag met een:

 • Laadpunt thuis of op het werk
 • Laadsleutelhanger
 • Mobiliteitskaart

Zo weet je zeker dat je moeiteloos op je bestemming aankomt – of je nou reist met je eigen ID.31ST of met het openbaar vervoer via je Shuttel mobiliteitskaart. En eenmaal aangekomen, kun je zelfs je parkeerzaken regelen met de kaart. Wil je op vakantie liever rijden met een brandstofauto dan je nieuwe ID.3 1ST? Huur dan een vakantieauto via Bourguignon.

De voordelen van rijden met de ID.3 1ST

Zakelijke rijder

Gunstige bijtelling.

Omdat de ID.31ST volgend jaar wordt geleverd, profiteer je nog van het lage bijtellingstarief van 4%***. Dus of je de ID.3 nou least of koopt: een voordelig bijtellingstarief tot 2020 heb je in ieder geval.

Draag bij aan een beter milieu.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving produceert de ID.3 geen CO2-uitstoot tijdens het rijden. Ook is de auto volledig CO2-neutraal gebouwd, waardoor ook het productieproces geen negatief effect heeft op het milieu. Laad je met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig.

Laad ook thuis slim op.

Laad ook thuis slim op.

Zzp'er

Lage bijtelling én extra voordelen.

Ook als zzp'er profiteer je van 4% bijtelling***. Je bent dus in ieder geval tot 2020 zeker van het lage bijtellingstarief op de ID.3 1ST, ook als je least.

Extra aftrekpost voor ondernemers.

Als ondernemer heb je ook nog recht op de MIA. Deze Milieu-investeringsaftrek zorgt ervoor dat elektrisch rijden nog voordeliger voor je wordt.

Zet je in voor MVO.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan ook op klein niveau een belangrijke rol spelen. Met de compleet CO2-neutraal geproduceerde ID.31ST zet je al gelijk een grote stap in de goede richting.

Betaal geen BPM.

Elektrische auto's zijn in ieder geval tot 2020 uitgesloten van BPM (aanschafbelasting), mits de overheid de regels niet voor die tijd verandert. Daardoor is je maandbedrag een stuk lager.

Particulier

Bespaar op je brandstofkosten.

Een kilometer rijden op benzine of diesel is een stuk duurder dan op elektriciteit. Het ligt eraan waar je oplaadt, maar het kan zomaar 2 tot 3 keer goedkoper zijn om elektrisch te rijden.

Geen wegenbelasting en BPM.

De overheid helpt de particulier om groener te rijden. Daardoor betaal je bij aanschaf geen BPM (aanschafbelasting) en hoef je ook geen wegenbelasting te betalen.

Ga voor een beter klimaat.

De volledig CO2-neutraal geproduceerde ID.3 1ST stoot ook tijdens het rijden geen CO2 uit. En laad je op met groene stroom? Dan ben je helemaal goed bezig voor het milieu.

Betaal minder onderhoudskosten.

Een elektrische auto heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Ook hoef je de olie niet te verversen. Daardoor betaal je een stuk minder voor je onderhoudsbeurten.

Veelgestelde vragen.

 • Wat is de prijs van de ID.3 1ST?

  De prijs van de ID.3 1ST is nog niet bekend, maar de vanafprijs van de ID.3 1ST zal onder € 40.000 zijn.

 • Hoe groot is de ID.3 1ST?

  De ID.3 1ST is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er van binnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

  De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is de ID.3 leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 75 kg).

  Door de elektrische aandrijving heeft de ID.3 geen middentunnel. Samen met korte carrosserie-overhangen en de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim ‘open space’-interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter

 • Hoe lang duurt het voordat de ID.3 1ST is opgeladen?

  De laadtijd is afhankelijk van hoe leeg de accu is en welke laadpaal je gebruikt. De accu kan met maximaal 11 kW (wisselstroom) of 100 kW (gelijkstroom) worden opgeladen. Met snelladen op gelijkstroom kun je binnen 30 minuten genoeg stroom bijladen om 290 km te rijden.

 • Kan ik de ID.31ST volledig zelf samenstellen?

  Houd de ID.3 1ST-modelpagina in de gaten voor de laatste updates over de specificaties van de auto en schrijf je in voor de Elektrisch rijden nieuwsbrief. Als je een ID.31ST gereserveerd hebt, dan ben je de eerste die meer informatie krijgt.

 • Wat is er uniek aan de ID.31ST en welke voordelen heb ik als ik 'm reserveer?

  De gelimiteerde ID.3 1ST is uitgerust met exclusieve designelementen, zoals 1ST badges en pedalen met Play & Pauze design. Als je de ID.3 1ST reserveert, ben je een van de eersten die de auto kan bestellen. Een reservering betekent dus voorrang op een productieplek. Omdat we bij de daadwerkelijke aflevering van de auto afhankelijk zijn van Volkswagen AG, biedt de reservering geen recht op voorrang bij levering.

* De prijsindicatie voor de ID.3 van € 30.000 is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met de officiële actieradius is nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarden zijn mogelijk. De actieradius van elektrische voertuigen kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Afhankelijk van de rijstijl kan 80% van alle rijders met de kleinste batterij-variant een actieradius van 230-330 km realiseren en met de mid-range variant van 300-420 km. Met de 77 kWh-versie is 390-550 km zonder tussentijds laden haalbaar.

*** Voor elektrische auto's geldt 4% bijtelling over de eerste € 50.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in september 2019 en is onder voorbehoud van veranderingen tot 2020.

Inruilvoorstel aanvragen?

Wilt u vrijblijvend weten wat uw huidige auto waard is?
Vul hier uw kenteken in:

Financier deze Volkswagen ID.3

€ 0

€ 0

Het slottermijn is afhankelijk van looptijd en leeftijd van de auto. Calculatie is een indicatie

Uw maandlasten:
€ 0

Prijs
€ N.n.b.

Financieren P/mnd
€ N.n.b.

Inruilvoorstel model aanvragen

 
 
 
 
 
 
 
 

Prijs
€ N.n.b.

Financieren P/mnd
€ N.n.b.

Proefrit model aanvragen

 
 
 
 

Prijs
€ N.n.b.

Financieren P/mnd
€ N.n.b.

Offerte model aanvragen

 
 
 
 
 

Prijs
€ N.n.b.

Financieren P/mnd
€ N.n.b.

Financieringsofferte model aanvragen