Terug

10 juni 2015

Nederlandse VW-dealermedewerkers bij de top

Een team van Nederlandse Volkswagen dealermedewerkers heeft de tweede plaats behaald bij de Volkswagen WorldCup. Bij deze competitie nemen de beste dealermedewerkers ter wereld het individueel en als team tegen elkaar op. Bij de 2014/2015-WorldCup waren deelnemers uit 68 landen vertegenwoordigd.

De finale van de Volkswagen WorldCup vond plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn en in Wolfsburg, thuisbasis van Volkswagen. Deelnemers waren de beste Verkoop Adviseurs, Magazijn Medewerkers, Monteurs en Service Adviseurs van Volkswagen uit 68 landen. Voor Nederland waren dat achtereenvolgens Peter Muller van Pon Dealer, Walter van Soest van Van Beynum, Thijs Veenstra van Auto Century en Chris Kits van Bourguignon. Zij streden individueel binnen hun vakgebied en als nationaal team bij eenteam challenge.

Tweede plaats Team Nederland

Team Nederland presteerde uitstekend en eindigde als tweede van de wereld dankzij hoge individuele scores en perfect teamwork. Daarmee liet het gedreven oranje team zien dat de Nederlandse Volkswagen-organisatie op hoog niveau acteert op het gebied van verkoop en service. Kers op de taart was de podiumplaats voor Verkoop Adviseur Peter Muller van Pon Dealer uit Barneveld. Hij werd uitgeroepen tot de nummer 3 van de wereld en tweede van Europa.

Zorgvuldige selectie

De selecties voor de Volkswagen WorldCup verliepen ook deze editie weer volgens een vast stramien. Uit zo´n 400 Nederlandse aanmeldingen kwamen de genomineerden per dealer naar voren in een online voorronde. Tijdens de nationale finale, die in september 2014 plaatsvond, werden de beste Nederlandse Verkoop Adviseur, Magazijn Medewerker, Monteur en Service Adviseur gekozen.