Terug

12 juni 2015

Juryauto Tour de France in de straten van Utrecht te vinden

Vanaf half juni is de bekende rode ŠKODA waarin de directeur van de Tour de France rijdt in de straten van Utrecht te bewonderen. ŠKODA stelt de auto tijdelijk beschikbaar aan de organisatie van de Grand Départ.

Wie kan de slotmeters van de Champs-Élysées het best tot leven brengen? Het betreft een speciale Touruitvoering van de nieuwe ŠKODA Superb. De organisatie van de Grand Départ zal de auto, die afgeleid is van de officiële juryauto van de Ronde van Frankrijk, gebruiken ter promotie van de Tourstart in Utrecht. 

De officiële ŠKODA Superb die dient als juryauto, en waarmee Tourdirecteur Christian Prudhomme tijdens de koers het peloton op de voet volgt, is van binnen volledig uitgerust met de modernste communicatietechnieken. De editie die de organisatie van de Grand Départ tot zijn beschikking krijgt, is een afgeleide hiervan.

Het is niet voor het eerst dat een auto van de Tourkaravaan het straatbeeld van de Domstad opfleurt. Afgelopen zomer reden vier ŠKODA Octavia’s  Combi met het Utrechtse icoon nijntje al door de stad heen. ŠKODA, officiële autopartner van de Tour de France, chauffeerde het stripfiguur vervolgens een maand lang door Groot-Brittannië en Frankrijk.

De organisatie van de Grand Départ heeft tot en met de start van de Tour de France de beschikking over de rode Toureditie van de Superb.