Terug

10 mei 2019

Eerste 200 elektrische ID.3’s gebouwd

Volkswagen ligt exact op schema met de ombouw van de fabriek in Zwickau naar de grootste Europese productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Volkswagen heeft er inmiddels al meer dan 200 pre-productie exemplaren van de ID.3 gebouwd. De serieproductie start eind dit jaar. Vanaf eind 2020 bouwt Zwickau zo’n 1.500 elektrische auto’s per dag.

  • Transformatie Volkswagen-fabriek Zwickau op schema
  • Serieproductie ID.3 begint eind dit jaar, volgens plan

Dr. Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Group, is er vast van overtuigd dat Duitsland een voortrekkersrol op zich moet nemen als het gaat om elektrische mobiliteit. “Dat is de reden waarom we van onze fabriek in Zwickau de grootste en meest efficiënte e-autofabriek van Europa maken. Zwickau kan een voorbeeldfunctie vervullen voor de transformatie in onze branche.”

Zwickau is 's werelds eerste grote conventionele autofabriek die compleet transformeert naar een productiefaciliteit van elektrische auto’s. De productiecapaciteit van deze fabriek wordt op termijn 330.000 exemplaren per jaar.

Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor e-mobiliteit, onderstreept de grote uitdaging die Volkswagen in Zwickau is aangegaan. “Deze transformatie is een enorme opgave. We hebben met succes de eerste fase bereikt. Ongeveer de helft van de 1.500 nieuwe robots voor carrosseriebouw is bijvoorbeeld al in bedrijf. De spuiterij wordt momenteel uitgebreid en we gaan deze zomer beginnen met de ombouw van de eindmontagelijn.”