Terug

26 juni 2015

100e SEAT LEON Cup Racer voor SEAT Sport

SEAT heeft deze week de 100ste SEAT Leon Cup Racer afgeleverd, SEAT Sport produceerde de 100ste racewagen in een periode van slechts 14 maanden. De Leon Cup Racer heeft zich ondertussen al meer dan bewezen in onder andere de SEAT Leon Eurocup en in de TCR International series, het kampioenschap waarin SEAT 9 van de 14 races won.

De 100ste SEAT Leon Cup Racer werd overhandigd aan het Oostenrijkse team Target Competition. Het team zal deze zesde auto van 2015, en de elfde in totaal, gedurende drie races inzetten in de SEAT Leon Eurocup voor onze landgenoot Loris Hezemans. Naast de merkencup van SEAT neemt het team tevens met drie auto’s deel aan de TCR International Series. Het jubileummodel beleeft binnen de gelederen van Target Competition op 4 en 5 juli zijn debuut tijdens de volgende ronde voor de SEAT Leon Eurocup.

Competitieve auto

De SEAT Leon Cup Racer blijft kopers en liefhebbers voor zich winnen. Het is een competitieve auto die zichzelf inmiddels heeft bewezen in de kampioenschappen waarin hij uitkomt. De Leon Cup Racer vertrouwt op een twee-liter turbomotor met een potentieel vermogen van 330 pk en een zestraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Het is een lichte auto met een laag zwaartepunt, waardoor hij erg snel is en een uitstekende handling heeft.

“Dankzij de aantrekkingskracht van de Leon Cup Racer bieden we met de SEAT Leon Eurocup intense races op elk Europees circuit dat de klasse aandoet. Het afleveren van de 100ste auto geeft aan dat we op de goede weg zijn,” verklaart Jaime Puig, directeur van SEAT Sport.