Koppeling vervangen Volkswagen

Versnelt uw auto niet bij het geven van gas? Ruikt u een branderige lucht bij het optrekken? Of hoort u gepiep of gekraak bij het intrappen van de koppeling? Dit alles kan wijzen op een versleten koppeling. Plan vandaag nog een afspraak voor het vervangen van uw koppeling bij uw Volkswagen-dealer in Friesland.

Waarvoor dient de koppeling?

De koppeling van uw Volkswagen is de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak en maakt het mogelijk om te schakelen. Wanneer u het koppelingspedaal indrukt, wordt het contact met de motor en de assen van de wielen verbroken. Zo kunt u gemakkelijk doorschakelen naar de volgende versnelling.

Wat zijn symptomen van een versleten koppeling?

Er zijn verschillende symptomen die er op wijzen dat uw koppeling versleten is. Hieronder zijn de meest voorkomende symptomen uitgelicht:

  • Wanneer u de koppeling op laat komen, komt de auto erg langzaam in bewegen.
  • U geeft tijdens het rijden gas en ziet het toerental wel oplopen, maar uw auto versnelt niet of nauwelijks.
  • U hoort gepiep of gekraak tijdens het intrappen van de koppeling.
  • U ruikt een branderige lucht bij het optrekken.
  • U voelt het koppelingspedaal trillen als u het laat opkomen.

Waarom uw koppeling vervangen?

Als u één van bovenstaande symptomen ervaart, of andere problemen ondervindt met uw koppeling, dan is het verstandig om uw koppeling zo snel mogelijk na te laten kijken. Als blijkt dat er inderdaad sprake is van slijtage dan dient uw koppeling direct vervangen te worden. Wacht u te lang dan wordt de koppeling volledig onbruikbaar en kan u niet meer in uw auto rijden. Bij het vervangen van de koppeling wordt altijd de gehele koppelingsset vervangen.

Maak nu een werkplaatsafspraak bij Bourguignon, uw werkplaats in Leeuwarden en Dokkum.