BREEAM project Bourguignon

Bourguignon in Leeuwarden is dealer van Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en VW Bedrijfswagens in Friesland. Het pand van Bourguignon is verduurzaamt, hierbij is gestreefd naar BREEAM Excellent. Bourguignon is het eerste autobedrijf in Nederland op het gebied van gebouw renovatie en het tweede bedrijf in Nederland dat overall BREEAM gecertificeerd is.

Wat is BREEAM?

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode in vier verschillende keurmerken om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM-NL nieuwbouw en renovatie houdt zich sinds 2009 bezig met de duurzaamheidprestaties van nieuwe gebouwen. Sinds 2011 is BREEAM-NL in-Use operationeel in Nederland en beoordeelt de gebouwen op drie niveaus: het Gebouw, Beheer en gebruik. Het derde keurmerk dat in september 2011 operationeel werd is BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling. Met deze methode bepaalt men de duurzaamheid van een gebiedsontwikkeling. Het vierde keurmerk BREEAM-NL Sloop en Demontage is in 2013 gelanceerd en bepaalt de duurzaamheid van sloopprojecten. Alle gebouwen die buiten deze vier categorieen vallen, worden beoordeeld met: BREEAM-NL 'Bespoke'.

Wilt u verdere informatie over BREEAM-NL in samen werking met Bourguignon Leeuwarden? Download dan de PDF bestanden hieronder.