Bandentips Volkswagen Bedrijfswagens

Goed functionerende autobanden zijn essentieel voor uw rijveiligheid en dragen bovendien bij aan uw rijcomfort. Met onderstaande bandentips van uw Volkswagen-dealer in Friesland rijdt u nog aangenamer in uw Volkswagen bedrijfswagen.

Tip 1: Bandenspanning

Rijden met de juiste bandenspanning bespaart u jaarlijks zo'n € 100,- aan brandstof. Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De ideale bandendruk van uw voertuig vindt u in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of op de binnenkant van de tankklep. De  voorgeschreven waardes kunnen verschillen, dit is afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Zelf bandenspanning controleren

Wij raden aan om zelf eens in de vier weken uw bandenspanning te controleren. Vergeet daarbij uw reservewiel niet! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Tip 2: Profieldiepte

Met een goede profieldiepte heeft uw Volkswagen bedrijfswagen meer grip op de weg en voorkomt u slipgevaar. De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij adviseren voor uw veiligheid om de banden eerder te vervangen. Voor zomerbanden is het verstandig deze te vervangen bij een profieldiepte van 3 mm of minder. Voor winterbanden is een profieldiepte van minimaal 4mm te adviseren.

Ons advies: minimaal 3 mm.

Tip 3: Bandenmaat

De bandenmaat van uw autobanden vindt u op de zijkant van uw banden. Veel mensen weten niet precies hoe ze bandenmaten moeten lezen. Met behulp van onderstaand filmpje vindt u heel eenvoudig uw bandenmaat.

Meer weten? Maak nu een afspraak bij Bourguignon in Leeuwarden en Dokkum.