Bandenservice Volkswagen

Weet u of uw banden in goede conditie zijn? Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid en dragen bij aan uw rijcomfort. Laat vandaag nog de staat van uw banden controleren bij uw Volkswagen-dealer in Friesland.

Repareer of vervang uw banden tijdig

Om veilig, voordelig en comfortabel in uw Volkswagen te kunnen rijden is het gebruik van goede autobanden erg belangrijk. Zo loopt u met uitgedroogde banden kans op een klapband en bij een  lage profieldiepte loopt u slipgevaar. Is de bandenspanning van uw auto te laag dan merkt u dit aan de wegligging, maar ook aan de toename in het brandstofverbruik. Zorg er dus altijd voor dat uw banden in orde zijn. Wij helpen u graag met het controleren van uw banden en indien nodig repareren of vervangen wij ze direct.

Zomer- en winterbanden

Ook het gebruik van seizoensbanden draagt bij aan veilig en comfortabel rijden. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius daalt, wordt het rubber van uw zomerband harder. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling die ervoor zorgt dat de banden flexibel blijven tijdens de koude dagen. En dankzij een speciaal profiel komt sneeuw los van de band, waarmee slipgevaar wordt gereduceerd. In ons assortiment vindt u een uitgebreid aanbod aan zomer- en winterbanden voor elke Volkswagen.

Verblijf in ons Bandenhotel

In ons bandenhotel worden uw zomer- en/of winterbanden opgeslagen in klimaatgecontroleerde ruimten. Dankzij optimale condities zoals een vrijwel constante temperatuur en vochtigheidsgraad en weinig verlichting, gaan uw banden langer mee en blijven functionele eigenschappen langer behouden.

5 tips voor uw banden

  1. Controleer regelmatig de bandenspanning; de juiste druk staat in de handleiding van uw Volkswagen of aan de binnenkant van de tankklep.
  2. Meet de profieldiepte; 1,6 mm is het wettelijk minimum maar wij adviseren om uw band bij 3 mm al te vervangen, gezien de functionaliteiten dan al behoorlijk verminderd zijn.
  3. Is één band afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, vervang dan toch beide banden; ongelijke banden hebben een negatieve invloed op de grip.
  4. Check af en toe uw banden op beschadigingen.
  5. Vergeet niet uw reservewiel regelmatig te controleren; ook als u een band niet gebruikt kan er lucht ontsnappen.

Maak nu een werkplaatsafspraak bij Bourguignon, uw werkplaats in Leeuwarden en Dokkum.