2102-audi-r8-spyderV10RWD-header.jpg
Bekijk snel
  • Kopen v.a.

    € 262.742,-

  • Private lease v.a.

    € 2.779,-*

  • Bijtelling

    22 %

De Audi R8 Spyder V10 RWD biedt rijplezier van het hoogste niveau

Voel en hoor de power van de 397 kW/540 pk sterke V10-middenmotor, vooral met de kap open. De Audi R8 Spyder V10 RWD heeft achterwielaandrijving en uiterst sportieve carrosserielijnen. Deze bolide is op alle vlakken een topper.
Performance is an attitude.

Pure supercar-beleving

Geniet van de rijwind en het motorgeluid. In de Audi R8 Spyder V10 RWD loont het zich al snel om open te rijden. Het elektrohydraulische kapmechanisme kan daar in slechts twintig seconden voor zorgen. Dat kan tot een snelheid van 50 km/h. De Spyder-kap verdwijnt onder een afdekplaat van CFRP (met koolstofvezel versterkte kunststof). De achterruit is met een druk op de knop omlaag en omhoog te bewegen.

Kloppend hart: de V10-motor

Het hart van de Audi R8 Spyder V10 RWD klopt achter de inzittenden. De atmosferische V10-motor is een juweel. Hij klinkt uniek, reageert razendsnel en draait gretig toeren. De 5,2-liter FSI levert 397 kW/540 pk en 540 Newtonmeter. De acceleratie van 0 naar 100 km/h bedraagt 3,8 seconden en de topsnelheid ligt op 318 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik is 13,1 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 298–299 g/km.

De focus ligt op rijplezier

De Audi R8 Spyder V10 RWD zorgt voor een speciale rijbeleving. De achterwielaandrijving met passief sperdifferentieel en het speciale RWD-sportonderstel zorgen ervoor dat deze bolide zijn kracht sportief en effectief kan benutten. Dankzij het lage zwaartepunt van het middenmotorconcept en de goede gewichtsbalans zijn zeer hoge bochtsnelheden mogelijk. De stuurbekrachtiging geeft goed door wat er onder de voorwielen gebeurt. De Audi R8 Spyder V10 RWD staat standaard op zwart 19-inch gesmeed lichtmetaal en 20-inch wielen zijn optioneel leverbaar.

Design met emotie

In gesloten toestand accentueert de in drie kleuren leverbare kap de atletische lijnvoering van de Audi R8 Spyder V10 RWD. De open auto geleidt de blikken van omstanders naar de krachtig opbollende spatborden en de platte sleuf boven de singleframe-grille. Aan de achterkant zorgen onder andere het brede luchtuitlaatrooster en de ovale uitlaatsierstukken voor een dynamisch beeld.

Exclusief en sportief: het interieur

Binnenin blinkt de Audi R8 Spyder V10 RWD uit door de fabuleuze afwerking en hoogwaardige materialen. Kies bijvoorbeeld voor met zwart nappaleder beklede R8-sportstoelen die zijn afgewerkt met expressrode stiksels in ruitpatroon. Rechts op het dashboard prijkt een RWD-aanduiding.