Audi Q7 e-tron

Al verkrijgbaar vanaf
€ 91.675,-

De Audi Q7 e-tron bij Bourguignon. Uw Audi dealer in Leeuwarden en Dokkum.

  • Eerste diesel plug-in hybride met vierwielaandrijving in deze klasse
  • Toonaangevend: tot 56 kilometer aan puur elektrische actieradius
  • Primeur van warmtemanagement-systeem

Audi introduceert met de Q7 e-tron 3.0 TDI ’s werelds eerste TDI plug-in hybride met quattro-aandrijving, en de eerste diesel plug-in hybride voor het merk. De Audi Q7 e-tron quattro spurt in zes seconden van 0 naar 100 km/u, maar verbruikt tegelijkertijd nog geen twee liter diesel op 100 kilometer. Dat extreem zuinige karakter combineert hij met de sportiviteit en het comfort die zo kenmerkend zijn voor de Audi Q7.

De Q7 e-tron quattro is Audi’s tweede model met een krachtig plug-in hybride aandrijfsysteem. De Q7 combineert daarbij het beste van twee werelden. Met de 17,3 kWh sterke lithium-ion batterij alleen heeft de grote SUV een puur elektrisch rijbereik tot 56 kilometer*. Kilometers die hij in stilte, met kracht én geheel emissievrij aflegt. Samen met de dieselmotor bedraagt de totale actieradius liefst 1.410 kilometer*; een afstand van Amsterdam tot voorbij de Spaanse grens.

Sportieve power bij minimaal verbruik

De Audi Q7 e-tron quattro is ‘s werelds eerste plug-in hybride auto met een zescilinder dieselmotor en permanente vierwielaandrijving. Zijn sportieve prestaties zijn indrukwekkend. De 3.0 TDI diesel (190 kW/258 pk, 600 Nm) en de elektromotor (94 kW, 350 Nm) leveren gezamenlijk 275 kW/373 pk aan systeemvermogen en een gecombineerd koppel van 700 Nm; genoeg om de grote SUV in zes seconden vanuit stilstand naar de 100 km/u te stuwen, met een topsnelheid van 225 km/u. 

1,7 liter diesel op 100 km

De elektromotor is geïntegreerd in de 8-traps tiptronic-transmissie. Met die elektro-unit rijdt de plug-in hybride Q7 tot 56 kilometer puur elektrisch*. Volgens de ECE-norm voor plug-in hybride auto’s vergt de Audi Q7 e-tron quattro slechts 1,7 liter diesel op 100 kilometer, ofwel een verbruik van bijna 59 kilometer op één liter diesel. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer.

De Audi Q7 e-tron quattro beschikt over een elektromechanische stuurbekrachtiging die zowel efficiënt als gevoelig is. De eveneens nieuw ontwikkelde vijflink wielophanging vóór en achter is meer dan 60 kg lichter ten opzichte van die van het vorige model Q7 en draagt tevens bij aan de sportieve rijeigenschappen. Het lagere zwaartepunt speelt daarin een grote rol.

Wereldprimeur: warmtemanagement-systeem

Nog een onderscheidend kenmerk van de Audi Q7 e-tron quattro is het standaard warmtemanagement-systeem met geïntegreerde warmtepomp; een systeem dat specifiek voor dit model is ontwikkeld. Het systeem gebruikt de ‘afvalwarmte’ die de componenten van de elektro-aandrijving opwekken en benut die vervolgens om het interieur van de Q7 e-tron quattro te verwarmen. Wereldwijd is Audi de eerste autofabrikant die deze technologie introduceert in een plug-in hybride serieproductie-auto. 

Ruimte en comfort

De Audi Q7 e-tron quattro maakt verder indruk met zijn luxueuze karakter en comfort, en het ruimste interieur in deze klasse. Het uitgebalanceerde chassis, desgewenst met adaptieve luchtvering, combineert een optimaal rijcomfort met een opvallend sportieve handling. Daarnaast onderscheidt de Audi Q7 e-tron quattro zich in dit segment met de weergave en bediening van de Audi virtual cockpit en het nieuw ontwikkelde MMI-systeem.

Alle voordelen op een rij

  • De ultieme combinatie van prestatie, comfort en efficiëntie
  • 3.0 TDI v6 motor met een vermogen van 275 kW/374 pk
  • Theoretische actieradius van circa 1.400 km*
  • Opladen in 2,5 uur
  • quattro-aandrijving
  • Tot 3.500 kg trekgewicht
  • Standaard uitgerust met o.a. diverse assistentiesystemen, Virtual Cockpit, MMI navigatie plus met MMI touch, Audi Connect en LED koplampen

*De vermelde actieradius kan variëren door rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage, gekozen rijprofiel en topografische omstandigheden.

 

Inruilvoorstel aanvragen?

Wilt u vrijblijvend weten wat uw huidige auto waard is?
Vul hier uw kenteken in:

Financier deze Audi Q7 e-tron

€ 91.675

€ 68.756

Het slottermijn is afhankelijk van looptijd en leeftijd van de auto. Calculatie is een indicatie

Uw maandlasten:
€ 1.023

Prijs
€ 91.675,-

Financieren P/mnd
€ 1.023,-

Inruilvoorstel aanvragen

 
 
 
 
 
 
 

Prijs
€ 91.675,-

Financieren P/mnd
€ 1.023,-

Proefrit aanvragen

 
 
 

Prijs
€ 91.675,-

Financieren P/mnd
€ 1.023,-

Offerte aanvragen

 
 
 
 

Prijs
€ 91.675,-

Financieren P/mnd
€ 1.023,-

Financieringsofferte aanvragen