De nieuwe Audi A3 Limousine

Natural beauty: Stijlvolle en coupé-achtige looks

Stijlvolle, coupé-achtige looks

De voorverkoop van de nieuwe Audi A3 Limousine start op 23 april, de eerste modellen arriveren naar verwachting deze zomer bij de dealers.

Uiterlijk volgt de A3 Limousine de lijn van de A3 Sportback. Dat betekent een herkenbaar front met een forse Singleframe grille en scherp getrokken koplampen die in het topmodel zijn voorzien van Matrix LED-technologie.

En profil loopt de kenmerkende flanklijn op de A3 Limousine in tegenstelling tot de Sportback helemaal door tot in de achterbumper. Dat accentueert de lengte van de Limousine - +15 cm vergeleken met de Sportback – en maakt hem tot een elegante verschijning.

Nog groter geworden

De nieuwe A3 Limousine is met 4 centimeter gegroeid tot 4,50 meter bij een gelijk gebleven wielbasis. Ook in de breedte (+2 cm tot 1,82 m) en hoogte (+1 cm tot 1,43 m) is de tweede generatie van de A3 Limousine groter geworden, en dat zorgt voor meer ruimte voor de inzittenden. De bagageruimte is met 425 liter ongewijzigd groot.

Comfort en sportiviteit in één

Het onderstel van de nieuwe A3 Limousine biedt een uitgekiende balans tussen comfort en dynamiek, maar legt nu wel meer nadruk op sportiviteit vergeleken met zijn voorganger. Naast het standaard onderstel is er tevens keuze uit een sportonderstel of een ophanging met instelbare dempers.

Twee motoren

De Audi A3 Limousine wordt in eerste instantie leverbaar met een keuze uit een TFSI-benzinemotor en een TDI-diesel. De 35 TFSI levert 110 kW/150 pk en wordt standaard gekoppeld aan een zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling.

Naast cilinderuitschakeling (CoD) beschikt deze 1.5-liter krachtbron over een 48-volt mild-hybridesysteem. Deze technologie wint energie terug bij het afremmen en levert bij acceleraties vanuit stilstand of vanaf lagere toerentallen tot 50 Nm aan extra trekkracht. Bovendien draagt het mild-hybridesysteem bij aan een brandstofbesparing tot 0,7 l/100 km. De 35 TDI (2,0-liter TDI, 110 kW/150 pk) wordt eveneens gecombineerd met een zeventraps S tronic die voortaan wordt aangestuurd via shift-by-wire technologie.

Enkele weken na de marktintroductie volgen nog twee motoren: een 30 TDI met 85 kW/116 pk en een 30 TFSI driecilinder benzinemotor met 81 kW/110 pk, beide voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

https://aumhyblfao.cloudimg.io/crop/2880x1200/n/https://objectstore.true.nl/webstores:bourguignon-nl/05/2004-audi-a3-limousine-header.png?v=1-0

Aantrekkelijke editions

"Dat betekent dat de A3 Limousine Pro Line in de basis al rijk is uitgerust"

Wat uitrusting en uitvoeringen betreft volgt de A3 Limousine de lijn die met de A3 Sportback werd ingezet. Dat betekent dat de A3 Limousine Pro Line in de basis al rijk is uitgerust, maar voor wie meer wil is er de zeer complete Business edition, de sportieve S edition of de exclusieve edition one. Extra aandacht verdient de Business edition, die voor de prijs van een Pro Line extra is uitgerust met bijvoorbeeld het advanced exterieur, aluminium raamlijsten, 17 inch lichtmetalen velgen, Full LED koplampen plus LED-achterlichten met dynamische richtingaanwijzers, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, Audi virtual cockpit en de Audi Smartphone Interface (Apple CarPlay).

Prijzen van de Audi A3 Limousine beginnen bij € 34.900* voor de A3 Limousine 30 TFSI. De 35 TFSI S tronic wordt leverbaar vanaf € 38.450* voor de Pro Line en de complete Business edition, de 35 TDI S tronic Pro Line en Business edition zijn er vanaf € 44.910*. De voorverkoop van de nieuwe Audi A3 Limousine start op 23 april, de eerste modellen arriveren naar verwachting deze zomer bij de dealers.