2109-audi-a7-tfsi-e-06.jpg

A7 Sportback TFSI e quattro

 • Kopen v.a.

  € 90.771,-

 • Private lease v.a.

  € 1.272,-*

 • Zakelijke lease v.a.

  € 1.206,-

 • Bijtelling

  22 %

Audi A7 Sportback TFSI e quattro. Elegant en efficiënt.

Bij Audi nemen we elektrisch rijden meer dan serieus.
Daarom hebben we naast de elektrische modellen ook veel nieuwe plug-in hybrides. Modellen die aan de ene kant milieuvriendelijk zijn en aan de andere kant sportief.

De Audi A7 Sportback TFSI e quattro is een fraai gelijnd coupémodel uit het hogere segment met een innovatieve plug-in hybrideaandrijving. Dankzij de efficiënte elektromotor en een lithium-ionaccu kan deze auto lokaal emissievrij rijden. Met zijn elegante design krijgt hij veel aandacht van omstanders. In het interieur geniet u van veel comfort en uitgebreide infotainmentvoorzieningen.

Audi plug-in hybride. Het beste van twee Audi's.

Een innovatieve aandrijving

Benut het beste van twee aandrijfconcepten. Dankzij de in de transmissie geïntegreerde elektromotor komt u met de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro een heel eind op stroom: 40 kilometer. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 1,9–2,1 l/100 km, het gemiddelde stroomverbruik 17,5–18,1 kWh/100 km en de gemiddelde CO2-emissie 44–48 g/km. In combinatie met de krachtige tweeliter TFSI-motor heeft deze auto een systeemvermogen van 270 kW/367 pk, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,7 seconden.

Een elegant design

Van opzij bezien valt het sportieve karakter van de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro het beste op. De lage schouderlijn verschuift het optische zwaartepunt naar beneden. De oplopende raampartij is belangrijk voor de dynamische uitstraling. Het S line-exterieurpakket is standaard aanwezig. Daartoe behoren onder meer speciale bumpers met S line-honingraatafwerking. Ook het sportonderstel is standaard, waardoor de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro ten opzichte van de andere versies uit deze modelreeks tien millimeter lager op de weg ligt.

Infoscreens met veel functies

We zijn gewend aan digitalisering en daarom kunnen onze auto`s niet achterblijven. MMI navigatie plus met MMI touch response is standaard. Deze topversie onder de infotainmentsystemen is vanaf twee grote touchscreens te bedienen. De schermen zijn licht naar de bestuurder gedraaid en ze geven voel- en hoorbaar feedback als u ergens op klikt. De eveneens standaard Audi virtual cockpit is een digitaal instrumentenpaneel. Dit scherm toont in hoge resolutie onder meer specifieke hybride-informatie over het accupercentage en de resterende elektrische actieradius.

Een sportief, comfortabel en ruim interieur

Binnenin de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro zijn enkele items uit het S line-pakket standaard aanwezig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de sportstoelen voorin met S-logo`s. Die hebben grotere zijwangen en ondersteunen het lichaam op een prettige manier. De elektrisch in vier richtingen instelbare lendensteun volgt de contouren van uw rug. Met opties zoals de instelbare interieurverlichting (contourverlichting en ambient light) en de ionisator en parfumeur uit het Audi Premium Air Quality-pakket versterkt u de ambiance en het reisgenot. Wat u niet ziet, maar wel merkt, is de standaard aanwezige warmtepomp die restwarmte van beide motoren benut om het interieur op temperatuur te houden.

De GT onder de plug-in hybrides

De Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro is de Gran Turismo onder de plug-in hybrides. Op basis van een systeemvermogen van 270 kW/367 pk combineert deze A7 PHEV een stijlvol design en gebruiksgemak met een ruime elektrische range, lage verbruikscijfers en goede prestaties. Onder normale omstandigheden wordt de auto via de voorwielen aangedreven. Het slimme quattro-systeem schakelt de achterwielen razendsnel bij zodra de omstandigheden daarom vragen.

Thuis laden

Bij Audi gaan we ervan uit dat een plug-in hybride meestal op eigen terrein wordt opgeladen, bijvoorbeeld thuis of op de zaak. De Audi A7 Sportback 55 TFSI e wordt standaard met een laadkabel geleverd voor gebruik bij bedrijven (CEE-aansluiting), thuislaadpunten en diverse openbare laadpalen. Ook een kabel met huishoudstekker voor stroom uit een gewoon stopcontact is aanwezig. Opladen is een fluitje van een cent: met 400 V-krachtstroom is de accu in 2,5 uur vol en met een 230 V-stopcontact in zeven uur.

Onderweg laden

Extra gemakkelijk wordt opladen met de wallbox, app en mobiliteitskaarten die u bij uw auto kunt aanvragen. Uw Audi dealer kan u alle ins en outs vertellen over de Shuttel-mobiliteitskaart waarmee u meer dan 65.000 laadpunten in zestien Europese landen kunt gebruiken. Daarnaast is er de Audi e-tron Charging Service waarmee u toegang verkrijgt tot een van de grootste openbare oplaadnetwerken van Europa (meer dan 100.000 oplaadpunten), allemaal met één contract te benutten.

Toegespitst op efficiëntie

Slimme technologieën ondersteunen brandstofbesparend rijden in de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro. Met het standaard Predictive Efficiency Assist wordt zuinig rijden bijna een sport. Op basis van de navigatiegegevens kent de auto het wegverloop en hij beslist vervolgens op geschikte momenten om met uitgeschakelde motor door te rollen of om energie terug te winnen en de accu bij te laden. Via de auto-instellingen kunt u het samenspel tussen de twee motoren beïnvloeden. In de hybridestand wordt de stroom uit de lithium-ionaccu optimaal over het traject verdeeld, waarbij de Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro probeert om in de stad puur elektrisch te rijden. In de EV-stand wordt sowieso elektrisch gereden, tenzij u het gaspedaal door een bepaalde weerstand heen drukt. In de battery-hold-stand bewaart de auto de accuvoorraad voor een later moment, bijvoorbeeld een lage-emissiezone in de stad.

A7 TFSI e