SQ2

Sterk en zeker van zijn zaak.

De Audi SQ2

De Audi SQ2 is het nieuwe topmodel van de Q2-familie. Deze auto levert de levendige prestaties van een Audi S-model, biedt de praktische voordelen van een compacte SUV en hij is er met toonaangevende veiligheids- en infotainmentcomponenten.

Rijplezier gegarandeerd

Dankzij de 221 kW/300 pk sterke 2,0-TFSI-viercilindermotor (gemiddeld brandstofverbruik 7,0–7,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie 159–163 g/km) legt u de acceleratietest van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden af. Het koppel bedraagt 400 Newtonmeter; de topsnelheid 250 km/h. Dat zijn sportautowaarden in een compacte SUV. De kracht van de Audi SQ2 wordt via de 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving efficiënt overgebracht op de weg.

Een atletisch gebouwd type

De Audi SQ2 heeft een overtuigend sportieve uitstraling. Van opzij bekeken vallen de hoge raamlijn en het concave plaatwerk van de portieren op. Mag het van u nog een tandje sportiever? Neem dan de rode remzadels. Aan de voorkant maakt de Audi SQ2 indruk met zijn wigvormige koplampen, de grote singleframe-grille met verticale dubbele spijlen en de forse luchtinlaten. Aan de achterkant spreken de vier uitlaten een duidelijke taal: de Audi SQ2 maakt waar wat zijn uiterlijk belooft.

Voelt zich overal thuis

Op N- en A-wegen komt u in de Audi SQ2 nooit inhaalpower te kort, in het terrein brengt hij u verder dankzij veel bodemspeling, zijn manoeuvreerbaarheid en vlotte karakter. Ook in de stad maakt hij indruk, want met een lengte van 4,19 meter is de Audi SQ2 daar niet snel te groot. Handig voor het vullen van parkeergaatjes. De wielen staan bijna op de hoeken en de wielbasis bedraagt een comfortabele 2,60 meter, wat hem zowel wendbaar als comfortabel maakt.

Zien en gezien worden

De led-koplampen van de Audi SQ2 verlichten uw omgeving nauwkeurig en met een kleurtemperatuur die het vertrouwde daglicht benadert. Ook de achterlichten met dynamische knipperlichten werken met led-technologie, waardoor ze extra goed zichtbaar zijn voor andere verkeersdeelnemers.
 

Sportief, hoogwaardig, functioneel

Het interieur van de Audi SQ2 beantwoordt aan de eisen voor een sportieve SUV. Zo zijn er de standaard sportstoelen met S-logo’s en accentkleuren. Zitmeubilair dat het lichaam goed ondersteunt tijdens accelereren, bochten nemen en afremmen. Het sportieve multifunctionele stuur met schakelhendels ligt aangenaam in de handen. De decoratielijsten van geborsteld aluminium en de edelstalen pedaalcovers brengen nog meer dynamiek in het interieur.
 

Typisch SUV

Dat de Audi SQ2 een SUV is, merkt u onder meer aan de hogere instap en het goede overzicht vanachter het stuur. Ook de kofferbak is een goede indicator. Met een bagagevolume van 405 liter is de Audi SQ2 graag van de partij tijdens uw vakantieritten. De elektrisch openende en sluitende achterklep en een in drie delen neerklapbare achterbank met doorlaadopening zijn prettig in de dagelijkse praktijk.

Overzichtelijk

De cockpit is uw commandopost die u belangrijke informatie levert over de slimme technologieën. Standaard heeft de Audi SQ2 een 5,8-inch MMI-scherm. De topversie van MMI is ‘MMI navigatie plus’ inclusief touchpad met handschriftherkenning bovenop de centrale bedieningsknop. De innovatieve Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentenpaneel voor alle denkbare weergaven.
 

Duidelijke informatie

De Audi virtual cockpit is een 12,3-inch groot lcd-scherm dat alle vertrouwde functies van een instrumentarium herbergt en daar veel extra informatie aan toevoegt. U wisselt eenvoudig tussen diverse weergaven, waarbij de extra sportieve S-modus de toerenteller centraal plaatst met ernaast meters voor g-kracht, vermogen en koppel. In de klassieke vorm domineren een ronde snelheidsmeter en toerenteller het beeld. In de infotainmentstand is een prominente plek ingeruimd voor bijvoorbeeld de navigatiekaart. Het head-up display projecteert informatie op een glazen scherm. Dat zit in uw directe blikveld, waardoor bijvoorbeeld de snelheid extra goed te zien is.

High-end luistergenot

Zomaar muziek beluisteren is er niet bij in de Audi SQ2. Het Bang & Olufsen Sound System bestaat uit een 680-watt versterker en twaalf luidsprekers, waaronder twee basboxen. Een interieurmicrofoon registreert achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan.

Dat geeft vertrouwen

De Audi SQ2 beschikt over omvangrijke assistentiesystemen voor de bestuurder, waaronder het standaard Audi pre sense front. Dit systeem omvat onder meer een functie die bij dreigende aanrijdingen met andere voertuigen of overstekende voetgangers een automatische noodstop uitvoert. Audi side assist waarschuwt met een led voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi SQ2 binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, surroundweergave van obstakels en een achteruitrijcamera.

Een echte alleskunner

De Audi SQ2 is een allround talent. Hij is energiek, sportief, praktisch, veilig en modern. Niet gek dat hij zeker is van zijn zaak. Ervaar al zijn pluspunten tijdens een proefrit bij uw Audi dealer.

SQ2