S6 Limousine

Digitaal verbonden, sterk, elegant.

De Audi S6 Limousine

De Audi S6 Limousine is een topsporter op de weg. Naast zijn sportiviteit beschikt hij over veel andere talenten. Zo zijn er de standaard technologieën op het gebied van infotainment en rijassistentie, een krachtige aandrijflijn en een markant uiterlijk.

Het infotainment

In het interieur valt direct het infotainment op. Voor alle functies geldt dat ze trefzeker zijn te bedienen en uitblinken in gebruiksgemak. Recht voor u zit de standaard Audi virtual cockpit, een 12,3-inch full-HD-scherm dat het traditionele instrumentarium vervangt. Het grote voordeel van deze digitale tellers is dat u de weergave kunt aanpassen. Met de VIEW-knop links op het stuur maken de toerenteller en snelheidsmeter plaats voor bijvoorbeeld een grote navigatiekaart.

Behalve aan infotainment is ook veel aandacht besteed aan entertainment. Het standaard Audi sound system levert al een fraai geluid op, maar met een van de optionele Bang & Olufsen installaties haalt u de top in huis. De Premium-variant bestaat uit een vijftienkanaals versterker en zestien luidsprekers. Dankzij de nieuwe 3D-feature wordt voorin een schitterend surroundeffect gecreëerd. Nog een stapje hoger is de Advanced-uitvoering met negentienkanaals versterker en negentien luidsprekers. Daarmee is ook achterin van 3D-geluid te genieten, zodat iedereen aan boord zich in een concertzaal waant.

 

 

 

Intuïtieve bediening

Niet alleen de Audi virtual cockpit is standaard in de Audi S6 Limousine¹, maar ook de topversie van het beschikbare infotainment: MMI navigatie plus met MMI touch response. Twee schermen domineren het dashboard. Vanaf het bovenste bedient u alle infotainmentfuncties, waarbij de icoontjes reageren alsof het fysieke knoppen zijn. Door de voel- en hoorbare ‘klik’ ter bevestiging is de bediening extra gemakkelijk. Door de menu’s swipen en scrollen kan ook, maar onder het rijden is de spraakbediening wellicht net zo prettig. MMI navigatie plus is aan een 4G-module gekoppeld, zodat u Google Earth™-kaarten kunt zien en realtime verkeersinfo ontvangt. Deze toepassingen maken deel uit van Audi connect. De functies die u het meest gebruikt zijn als shortcut vast te leggen. Er zijn zes persoonlijke profielen aan te maken, zodat vaste bestuurders altijd met hun eigen instellingen op weg gaan. En het onderste scherm? Dat is er met name voor de klimaatregeling en andere comfortzaken.

Digitale autosleutel

Uw smartphone heeft u waarschijnlijk altijd bij de hand. Daarom was het voor ons een logische stap om afscheid te nemen van de fysieke autosleutel en de functies daarvan in het toestel te integreren. Dit is mogelijk met Android-telefoons² met NFC-chip. Daarmee ontgrendelt u eenvoudig uw Audi S6 Limousine¹. Leg het toestel vervolgens in het speciale vak in de middenconsole en u kunt de motor starten. Dankzij de Near Field Communication-technologie werkt dit ook als de accu niet veel puf meer heeft of onverhoopt helemaal leeg is. Ook handig: via de myAudi-app kunt u de Audi connect key aan maximaal vijf personen tegelijkertijd toewijzen. Handig voor gezinsleden, collega’s en incidentele gebruikers.

Betere telefoonontvangst

Voor een betere ontvangstkwaliteit koppelt de optionele Audi phone box³ uw compatibele smartphone aan de buitenantenne van de auto. Bovendien kunt u met de telefoon in dit vak handsfree bellen via de automicrofoon en -luidsprekers en wordt uw toestel draadloos opgeladen (als dit geschikt is voor Qi-opladen).

Assistenten op de achtergrond

De Audi S6 Limousine¹ is uitgerust met radarsystemen, surround-camera’s en ultrasone sensoren. Alle informatie komt in een centrale computer bijeen, die daarmee voortdurend een beeld van de auto-omgeving samenstelt. Die database komt dan weer van pas voor de – al dan niet optionele – assistentiesystemen, die ongekend goed in hun soort zijn. Veel technologieën zijn in aantrekkelijke pakketten bijeengebracht, met de duidelijke namen City en Tour. Ook de parkeerhulpen zijn doordacht, zoals de topversie die met sensoren en camerabeeld rondom ondersteunt tijdens parkeren en manoeuvreren. Voor nog meer gebruiksgemak is er de parkeerassistent die zelf checkt of een vak groot genoeg is en de auto vervolgens daarin stuurt.
 

Indrukwekkende prestaties

Een drie liter grote V6 TDI-motor (gemiddeld brandstofverbruik*: 6,3-6,2 l/100 km; gemiddelde CO₂-emissie*: 165-164 g/km) maakt van de Audi S6 Limousine een krachtige auto. Dankzij een vermogen van 257 kW (349 pk) en een koppel van 700 Newtonmeter kunt u in 5,0 seconden van 0 naar 100 km/h accelereren.
 

Efficiënt en comfortabel

Onze V6-motoren kennen een bijzonderheid: ze zijn namelijk geëlektrificeerd. Daarmee zijn het zogeheten mild hybrids. Hun riemaangedreven startmotor annex generator en 48-volt-accu helpen om zuiniger en comfortabeler te rijden. De installatie kan vertragingsenergie opvangen en in de accu opslaan. Het start-stopsysteem werkt al zodra de snelheid onder de 22 km/h zakt en ook als u tussen 55 en 160 km/h het gaspedaal loslaat, kan de motor zichzelf uitschakelen om de auto te laten doorrollen. Het hoge voltage wordt verder benut door een elektrische compressor die de turbo aanvult. Dat voelt u met name bij lagere toerentallen, zoals tijdens wegrijden vanuit stilstand.

Kies uw eigen set-up

Met het standaard Audi drive select kunt u actief de rijbeleving beïnvloeden. De instellingen hebben effect op diverse systemen in de Audi S6 Limousine¹, waaronder de besturing en het motormanagement. Ook optionele uitrusting wordt aan Audi drive select gekoppeld, zoals de adaptieve dempers van het S-sportonderstel, het sportdifferentieel van de quattro vierwielaandrijving en de dynamische vierwielbesturing. En wenst u een eigen menu samen te stellen? Kies dan voor de stand Individual en bepaal zelf de werking van elke component.

Dynamische vierwielbesturing

De Audi S6 Limousine¹ beschikt standaard over progressieve besturing, die met zijn directe reacties het rijden op een bochtenrijk traject nog leuker maakt. Voor wie alleen het allerbeste wil, is er de dynamische vierwielbesturing. Deze maakt dat de auto stabiel blijft tot aan het grensbereik, of die limiet nou dichterbij komt door de rijsnelheid of door de staat van het asfalt. Verder is met deze stuurinrichting de draaicirkel kleiner en kan de auto actieve stuuringrepen uitvoeren.

Het design vertelt het hele verhaal

De Audi S6 Limousine¹ heeft het uiterst sportieve, herkenbare en toonaangevende design dat al onze nieuwe modellen kenmerkt. Diverse speciale S-details zorgen voor een onderscheidende uitstraling. Zo zijn de spiegelkappen van huis uit in aluminiumkleur uitgevoerd. Achter is er de S-diffusor met vier verchroomde uitlaatsierstukken. Eveneens standaard zijn 20-inch lichtmetalen velgen, maar optioneel is 21 inch mogelijk. Tot slot willen we de optionele rode remzadels nog noemen; een fraaie en uiterst sportieve keuze.
 

Een sportief en comfortabel interieur

Bij het openen van een van de voorportieren gaat de verlichting in de aluminium dorpelafwerking aan. Daarop prijkt het bekende S-logo. De rest van het interieur blinkt ook uit door een sportieve aankleding. Zo heeft de Audi S6 Limousine¹ standaard S-sportstoelen met S-logo’s bovenaan de rugleuningen. Die elektrisch instelbare zetels bieden stevig houvast. Laat uw hand op de transmissiehendel met S-logo vallen. Aan de hand van diverse lederpakketten en decoratielijsten kunt u de binnenkant van uw auto volledig personaliseren. 

Een schitterende uitstraling, een fantastische afwerking en groots zitcomfort voor- en achterin. Hoofd en knieën hebben voldoende speling met het interieur. Voor nog meer verwennerij raden we Audi Premium Air Quality aan, dat met een ionisator en parfumeur het interieurklimaat figuurlijk naar een nog hoger niveau tilt. En wie een groter ruimtelijk effect wenst, kan het optionele glazen panoramadak overwegen. Licht, lucht en zonneschijn – zo mooi kan het onderweg zijn.
 

Expressief

De auto vertelt zelf het sportieve verhaal. Daarom heeft de Audi S6 Limousine¹ een brede en lage singleframe-grille met S6-logo, opvallende luchtinlaten in de voorbumper en uiterst moderne koplamptechnologie.

S6 Limousine