092019 Audi TT RS-05.jpg

Audi TT RS Coupé

Ultiem sportief

  • Kopen v.a.

    € 103.549,-

  • Bijtelling

    22 %

De Audi TT RS Coupé

Maak kennis met de Audi TT RS Coupé, de topper van de TT-reeks van Audi Sport. Hij is ongekend sterk, heeft een aansprekend design en biedt een weergaloze wegligging en rijdynamiek. De Audi TT RS Coupé laat u genieten van autorijden op raceniveau met een kenmerkend RS geluid.

High performance

De Audi TT RS Coupé beschikt over een volledig nieuw ontwikkelde vijfcilinder lijnmotor. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 7,9–8,0 l/100 km en een gemiddelde CO₂-emissie van 181 g/km. Dankzij het gebruik van aluminium is deze krachtbron zo’n 26 kg lichter dan de motor uit het vorige model. De 2.5 TFSI levert 294 kW/400 pk en 480 Nm en sprint daarmee in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Ook de standaard 7-traps S tronic en quattro permanente vierwielaandrijving met speciale TT RS-regeling dragen hieraan bij. Wij kunnen de topsnelheid van 250 km/h optioneel voor u verhogen tot 280 km/h. Voor nog betere prestaties en dus nog meer sportautokarakter. Gemiddeld brandstofverbruik: 7,9–8,0 l/100 km Gemiddelde CO₂-emissie: 181 g/km

Een tijdloze hoogvlieger

De vijfcilinder lijnmotor heeft een speciaal plekje in ons hart. Vanuit de historie is die bijzondere positie goed te verklaren. Het begon allemaal begin jaren tachtig. Met de zuinigheid van een viercilinder en de soepelheid van een zescilinder presteerde de vijfcilinder heel sportief, zowel op de weg als in races en rally’s. Vier decennia later maakt de actuele vijfpitter van Audi nog steeds veel indruk. Geniet van deze bijzondere techniek in de Audi TT RS Coupé.

Beïnvloed door de racewereld

Een overtuigende uitstraling

Laat de sportief-agressieve designtaal van de Audi TT RS Coupé op u inwerken. Aan de voorkant is de singleframe-grille het opvallendste kenmerk. Deze heeft een zwarte honingraatstructuur en aluminiumkleurige omlijsting. Onderaan is een groot quattro-logo aangebracht. Van opzij gezien maken de nieuw vormgegeven dorpelverbredingen met zwarte afwerking indruk. Verheug u ook op het zware geluid dat de RS-uitlaten met ovale eindstukken produceren. De zwarte diffusorafwerking aan de achterzijde maakt het plaatje compleet.

Knap bijgepunt

Met scherpe accenten hebben we het exterieurdesign van de Audi TT RS Coupé opgewaardeerd.

Matrix LED-technologie

De verlichting is een belangrijk onderdeel van de Audi TT RS Coupé. Zo maken de optionele Audi matrix-oled-achterlichten indruk met hun technische raffinement en innovatieve design. Als ze aangaan, vertonen de vier haardunne verlichtingslagen een complete animatie. De koplampen zijn er met LED- en matrix LED-technologie. Het is niet meer nodig om op donkere buitenwegen zelf tussen dim- en grootlicht te switchen. Een regelunit zorgt ervoor dat afzonderlijke diodes aan- of uitgaan. Op die manier reageert de verlichting op elke verkeerssituatie.

De focus ligt op RS

De cockpit in de Audi TT RS Coupé is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, ook geschikt voor handschriftherkenning. De innovatieve en standaard Audi virtual cockpit toont alle weergaven in uw blikveld.
 

Aangepaste kleuren

Maak uw Audi TT RS Coupé nog sportiever met het optionele RS-designpakket. Kies uit turboblauw – hierboven afgebeeld – en tangorood. De kleuraccenten zijn terug te vinden in de ventilatieroosters, op de veiligheidsgordels en in de stiksels van de voetmatten. Er is ook een uitgebreid pakket waarbij eveneens de zijkanten van stoelen en tunnelconsole extra kleur krijgen.

Overzichtelijk

De cockpit in de Audi TT RS Coupé is uw commandopost. Intelligente technologieën leveren alle belangrijke informatie. Bij ‘MMI navigatie plus’ hoort een touchpad op de draai-/drukknop in de middenconsole, ook geschikt voor handschriftherkenning. De innovatieve en standaard Audi virtual cockpit toont alle weergaven in uw blikveld.
 

Duidelijke informatie

De Audi virtual cockpit is een 12,3-inch groot lcd-scherm dat alle vertrouwde functies van een instrumentarium herbergt en daar veel extra informatie aan toevoegt. In de Audi TT RS Coupé toont het high-res scherm onder meer meters voor g-kracht, bandenspanning, schakelmoment, turbodruk, olietemperatuur, vermogen en koppel.

High-end luistergenot

Zomaar muziek beluisteren is er niet bij in de Audi TT RS Coupé. Het optionele Bang & Olufsen Sound System bestaat uit een 680-watt versterker met twaalf luidsprekers en twee basboxen. Deze audio-installatie maakt beslist indruk op u. Een interieurmicrofoon registreert achtergrondgeluiden en past het klankbeeld automatisch aan.

Dat geeft vertrouwen

Slimme hulpsystemen in de Audi TT RS Coupé nemen werk uit handen, zodat u zich goed op de weg en het overige verkeer kunt concentreren. Profiteer bijvoorbeeld van Audi side assist, dat met een led waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek. Audi active lane assist helpt vanaf 65 km/h om de Audi TT RS Coupé binnen de lijntjes te houden. De techniek doet dit met subtiele correcties. Zelfs gele strepen op het asfalt bij wegwerkzaamheden worden herkend. En parkeren wordt een fluitje van een cent met de parkeerassistent, weergave van obstakels rondom en een achteruitrijcamera.
 

Topsporter

Snelle sprints en uithoudingsvermogen op de lange afstand maken van de Audi TT RS Coupé een gewaardeerde topsporter in diverse disciplines. Met zijn atletische uitstraling en technische voorsprong is hij een echte winnaar.