Audi RS 7 Sportback

Ongetemde schoonheid

Audi RS 7 Sportback

Wild en ongetemd of onverstoorbaar en fraai? Voor de Audi RS 7 Sportback is de keuze niet moeilijk: beide woordenduo’s zijn waar. Elegante lijnen omhullen de oerkrachten van de V8 TFSI-motor. Innovatieve technologieën gaan samen met feilloze dynamiek. Ontdek de sensatie om geen compromissen te hoeven sluiten.

De nieuwe Audi RS 7 Sportback komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. De prijs en specificaties worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Vanaf het eerste moment bijzonder

Met zijn sportieve daklijn verdient de Audi RS 7 Sportback het om overal in de belangstelling te staan. Brede schouders, felle ogen, wilde looks – het markante design valt altijd in de smaak. De voor een RS kenmerkende verbredingen, ledverlichting en brede singleframe grille zijn zichtbare uitingen van uitmuntende prestaties.

Visuele prestaties

Met de optionele koolstofvezel carrosserieafwerking ziet de Audi RS 7 Sportback er nog dynamischer uit. Het karakteristieke materiaal is terug te vinden op de spiegels en dorpels en aan de voor- en achterkant. Geef ook uw Audi RS 7 Sportback een eigen, sportieve uitstraling.

Bij het instappen gaat het hart al sneller kloppen

De sterkste sensatie roept u zelf op. In de Audi RS 7 Sportback ervaart u dat door naar de Audi virtual cockpit in RS-performance-design te kijken. De opwinding stijgt verder door het lederen RS-sportstuur met aluminium RS-schakelflippers vast te pakken. En het ultieme genot volgt door de nieuwe RS-knop in te drukken. De persoonlijk te configureren instellingen RS1 en RS2 zijn altijd bliksemsnel paraat.

Ontvlucht het alledaagse

Met de Audi RS 7 Sportback lukt u dit ongetwijfeld. Bijvoorbeeld met de RS-sportstoelen met rode stiksels, RS-logo’s en rood omzoomde veiligheidsgordels. Uw gezin en zakenrelaties beschikken over royaal veel ruimte voor hoofd en benen. Vijf inzittenden kunnen snel en comfortabel reizen en van het sportieve autokarakter genieten.

Het vermogen om te presteren

Zodra de motor loopt, is er de voelbare gretigheid om te presteren. Met het oog op de specificaties is dat goed te begrijpen. Dankzij 441 kW/600 pk en een koppel van 800 Nm accelereert u in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid ligt optioneel bij 305 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik bedraagt 11,4–11,6 l/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie 261–265 g/km. De 4,0-liter V8-biturbo-motor is voorzien van een 48-volt mildehybride-installatie en cylinder on demand. Met andere woorden: deze krachtbron is op elke snelheid berekend, van ontspannen kilometers verslinden tot sportief presteren.

Elk moment telt

Het RS-sportonderstel plus met Dynamic Ride Control is via Audi drive select in drie standen instelbaar. Het zorgt voor minder overhellen en verbetert de rijdynamiek. De dynamische besturing en quattro-aandrijving met sportdifferentieel dragen bij aan de goede handelbaarheid. Precies zoals u van een auto met deze uitstraling mag verwachten. De Audi RS 7 Sportback kan hoge bochtsnelheden aan en blijft uitzonderlijk stabiel op de weg liggen.

Denk hier niet te licht over

Kies voor vooruitstrevende verlichting in de vorm van de optionele Audi RS-matrix-led-laser-koplampen. Dit slimme systeem met led- en cameratechnologie draagt bij aan de veiligheid. Ook het design van de verlichting mag er zijn, inclusief karakteristieke RS-animatie door de koplampen en achterlichten zodra u de Audi RS 7 Sportback ontgrendelt of op slot doet.

RS 7 Sportback