0121-audi-rs-5-coupe-header.jpg

RS 5 Coupé

Elegant, krachtig en snel.

  • Kopen v.a.

    € 135.907,-

  • Bijtelling

    22 %

De Audi RS 5 Coupé

De Audi RS 5 Coupé levert topprestaties en dat is hem aan te zien. Zijn 331 kW/450 pk sterke biturbo-V6 is verpakt in een fraai coupé-ontwerp met een indrukwekkende ‘down the road graphic’. Hij ligt laag en breed op de weg en de voor- en achterkant stralen potentie uit. Het is duidelijk: de Audi RS 5 Coupé heeft een sterke persoonlijkheid.
Performance is an attitude.

0121-audi-rs5-coupe-04.jpg

Sterk en sportief

Er ligt een beresterke motor onder de fraai gewelfde motorkap en tussen de uitgebouwde voorspatborden van de Audi RS 5 Coupé. De zescilinder heeft twee turbo’s in het midden van de V. De inlaatlucht stroomt door twee buizen richting de turboladers, waardoor deze snel actief zijn en zo voor spontane reacties op het gaspedaal zorgen. Met het RS-designpakket ligt de topsnelheid op 280 km/h. Een achttraps tiptronic neemt het schakelen voor zijn rekening en stuurt de aandrijfkracht naar de quattro permanente vierwielaandrijving. Het RS-remsysteem bestaat uit grote remschijven, vóór met zeszuiger vaste remzadels. Naar wens zijn op de voorwielen 19-inch keramische schijven leverbaar.

Een gespierd uiterlijk

De Audi RS 5 Coupé straalt een en al sportiviteit uit. Het front is in lijn met de andere RS-modellen en wordt gedomineerd door de honingraatgrille zonder nadrukkelijke omlijsting. Deze voorkant geeft het begrip ‘road presence’ nieuwe lading. De breed uitgebouwde spatborden versterken het beeld van een auto die laag en breed op zijn wielen staat. Aan de achterkant vallen de RS-diffusor, opstaande spoilerrand en ovale uitlaten op. Ook heel fraai zijn de optionele 20-inch lichtmetalen velgen, die met hun zwarte tint feilloos de dynamiek van de RS 5 Coupé benadrukken.

Een dynamische rijervaring

Met Audi drive select, het standaard systeem om diverse hardware-instellingen te wijzigen, kunt u een indrukwekkende bandbreedte aan rijdynamische eigenschappen benutten. Te midden van de stuurknoppen valt het exemplaar met RS Mode op. Daarmee zijn de volledig zelf configureerbare Audi drive select-settings RS 1 en RS 2 bliksemsnel op te roepen. Intussen zorgt de quattro permanente vierwielaandrijving met optioneel sportdifferentieel voor een soevereine tractie, uitstekende wendbaarheid en toonaangevende handling. Het optionele ‘RS-sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC) houdt de auto mooi vlak. De eveneens optionele keramische remmen vertragen optimaal. Bovendien heeft u dan keuze uit grijze, rode en blauwe remzadels.

Sportief en luxueus

In het exclusieve interieur van de Audi RS 5 Coupé domineert de tint zwart, passend bij het sportieve karakter. Vele details maken duidelijk dat dit een zeer bijzondere auto is. Neem onderstaand interieur, waarin de RS-sportstoelen zijn bekleed met zwart leder fijnnappa dat is afgewerkt met rotsgrijze stiksels. Het stikpatroon en de gepreegde RS-logo’s springen meteen in het oog. De schakelhendels achter het sportstuur met dikke rand zijn van aluminium. Ook een deel van de instaplijsten met verlichte RS 5-logo’s is van aluminium. De Audi virtual cockpit is aangepast aan de RS 5 Coupé en toont onder meer ook bandenspanning, bandentemperatuur, koppel, vermogen, rondetijden, g-kracht en acceleratiewaarden.

Schreeuw het van de daken

De Audi RS 5 Coupé is in hoge mate te personaliseren. Dat gaat zelfs zo ver dat u uit verschillende daken kunt kiezen. Hieronder afgebeeld is het optionele carbon dak, dat zo’n vier kilo lichter is dan het originele exemplaar. In plaats daarvan is het grote glazen schuifdak een andere mogelijkheid om uw auto naar wens aan te kleden.
 

RS 5 Coupé