RS 5 Coupé

Elegant, krachtig en snel.

De Audi RS 5 Coupé

Onder de elegante lijnen van de Audi RS 5 Coupé schuilt een pure sportauto. De 2.9 V6 TFSI levert een vermogen van 331 kW/450 pk en een koppel van 600 Nm. Dankzij deze biturbokracht en de andere geavanceerde componenten uit de aandrijflijn is een acceleratie naar 100 km/h in 3,9 seconden mogelijk. Met RS-designpakket bedraagt de topsnelheid 280 km/h.

Sterk en sportief

Er ligt een beresterke motor onder de fraai gewelfde motorkap en tussen de uitgebouwde voorspatborden van de Audi RS 5 Coupé. De zescilinder heeft twee turbo’s in het midden van de V. De inlaatlucht stroomt door twee buizen richting de turboladers, waardoor deze snel actief zijn en zo voor spontane reacties op het gaspedaal zorgen. Met het RS-designpakket ligt de topsnelheid op 280 km/h. Een achttraps tiptronic neemt het schakelen voor zijn rekening en stuurt de aandrijfkracht naar de quattro permanente vierwielaandrijving. Het RS-remsysteem bestaat uit grote remschijven, vóór met zeszuiger vaste remzadels. Naar wens zijn op de voorwielen 19-inch keramische schijven leverbaar.

Elk detail toont karakter

De RS 5 Coupé heeft grote luchtinlaten en een Singleframe-grille met kenmerkend RS-honingraatpatroon en de beroemde uitgebouwde RS-spatborden. De fraaie welvingen daarvan zijn heel elegant in het totale design opgenomen. Naar wens is het exterieur aan te kleden met koolstofvezel items, maar een afwerking in mat aluminium of glanzend zwart is ook mogelijk. Heel fraai is een dak van koolstofvezel, met goed zichtbare materiaalstructuur.

Pure dynamiek

Via Audi drive select is er keuze uit diverse rijprofielen, van soeverein sportief tot dynamisch direct. U kunt ook zelf van alle betrokken componenten de ideale setting bepalen. Het standaard RS-sportonderstel is te vervangen door het ‘sportonderstel plus’ met Dynamic Ride Control (DRC), keramische remmen en een dynamische besturing met RS-karakter. Dan ligt de RS 5 nog strakker op de weg en duikt en rolt de carrosserie nog minder. De dempers kennen drie standen, zodat per situatie een passende set-up is te vinden.

Een begeerlijke plek

In het interieur van de RS 5 Coupé voert zwart de boventoon. De RS-sportstoelen en achterzitplaatsen zijn overtrokken met leder fijnnappa. De afgebeelde auto heeft als extra een speciaal stikselpatroon op de rugleuningen met een rood accent. Dit hoort bij het RS-designpakket, net zoals de rode stiksels op onder meer stuur en centrale console. De zitpositie is sportief, met veel zijdelingse steun. RS-logo’s zijn terug te vinden op de stoelen, het speciale RS-sportstuur met schakelpaddels, de instaplijsten en de transmissiehendel. De Audi virtual cockpit, een haarscherp digitaal instrumentarium, is standaard. Het scherm toont ook speciale RS-info zoals G-krachten, schakelmoment en bandentemperatuur.

Dynamisch tot het einde

Aan de achterkant sieren een zwarte spoilerrand (optioneel in carbon), diffusorgedeelte in de bumper en natuurlijk de bekende ovale RS-uitlaten het beeld. Op de hoeken van de LED-achterlichten zitten verticale luchtuitlaten. De Audi RS 5 Coupé laat een onvergetelijke indruk achter.

RS 5 Coupé