Airco Onderhoud Audi

Wist u dat regelmatig onderhoud aan uw airco niet alleen belangrijk is voor de kwaliteit en levensduur van uw airco, maar ook voor uw gezondheid? Plan vandaag nog een afspraak in voor airco onderhoud bij uw Audi-dealer in Friesland.

Waarom is onderhoud aan uw airco belangrijk?

Zoals eigenlijk voor alle auto-onderdelen geldt, is regelmatig onderhoud belangrijk om de kwaliteit te waarborgen. U merkt het wellicht niet direct, maar wanneer u uw aircosysteem niet laat onderhouden gaat de werking van uw airco achteruit. Uw airco koelt minder goed en ook de lucht die u inademt is van mindere kwaliteit. Bovendien heeft slecht of geen onderhoud een negatief effect op de levensduur van uw airco. Op de langere termijn is airco onderhoud dus een investering in uw gezondheid en een besparing op uw autokosten.

Airco vullen

In uw aircosysteem zit een bepaalde hoeveelheid koudemiddel. Door verlies en verdamping verliest uw airco jaarlijks kleine beetjes van dit koudemiddel. Het gevolg is dat de koelcapaciteit van uw airco afneemt. Bij een airco onderhoudsbeurt wordt het systeem van uw Audi uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid en wordt eventueel aanwezig vocht verwijderd. Vervolgens zorgen wij dat uw airco bijgevuld wordt met koudemiddel, olie en detectievloeistof, zodat u weer veilig en fris de weg op kunt.

Aircocheck voor slechts € 19,-

Om te bepalen of airco onderhoud voor uw Audi nodig is, voeren we eerst een aircocheck uit.

Aan de hand van een checklist bepaalt onze monteur de status van uw airco. Zijn er problemen? De kosten voor onderhoud en/of reparatie van uw airco worden eerst uitvoerig met u besproken. Na uw goedkeuring verhelpen wij de geconstateerde defecten.

Is uw Audi ouder dan drie jaar? Dan adviseren wij u elke twee jaar een airco onderhoud uit te laten voeren. 

Maak nu een werkplaatsafspraak voor uw airco onderhoud bij Aircospecialist Bourguignon in Leeuwarden of Dokkum.